Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 15:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

rumia.....??? nie wiemy o co chodzi. um rumia nas zawsze zlewał, nigdy nie chcieli przyjąc naszej oferty. tam nie ma schroniska, to jest podstawowy błąd i niedopatrzenie. wiadomo ze jak nie ma się co z robic z malucham ślepymi to się je usypia. ale traktowac eutanazje jako jedyne rozwiązanie, to zbyt prosta droga do sukcesu :( pewnie znów hycel z małoszyc bedzie zajmował się rumskimi zwierzątkami :( to nie o nas chodzi. ciekawe z jaką fundacją podpisali umowy?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lip 11, 2011 15:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

wytwórnia mięsna szuka kotów, bo są szczury. zapewniają karmienie czystym mięsem do konca życia kotów. daj znac czy chcesz na nich telefon?

Dzieki Sabina...pewnie na dzikusy takie miejsce jest ok, ale te kotki są oswojone i ten bez łapki Pregusek nie złapie ani myszy ani szczura- to trzesaca sie ze strachu galareta która cudem przez 3 ostatnie dni oswoiłam. Teraz sie uzaleznił od zabawki i głaskania i kula sie za mna w kółko i wystawia brzuch- odkrył ze czlowiek to nie tylko dostawca jedzenia;-)

Krówek to kotek przymilny, zero agresji, łasi sie, przylepa, bawi sie bez pazurów, przytula do innych kotów- jest wykastrowany, odrobaczony, 2 razy szczepiony na grzyba choc go nie ma, zaszczepiony na kocie choroby-sama byc go chyba tez nie dała do takiego zakładu;-)))

Tel chetnie- bo dzikusów myszołapow tu nie brakuje...a noz jakis sie złapie zamiast kotki do sterylki. A gdzie te zakłady ??? Moze kilka kotów bysmy odłowili bo ostatnia moja wizyta w społdzielni skonczyła sie kolejna dawka obiecanych sterylek ale zero szans na budy na terenie i obok lisiarni a nawet na osiedlu (razem sprawdzilismy mapy, gesto tu, nowe inwestycje a jak cos jest zielonego to juz obszar chroniony)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon lip 11, 2011 15:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

w lecznicy sterylizowana dzika kotka spod kliniki którą zwiozła moja sistra. w środę przyjdą maluchy.

marlena trzymaj się ciepło- trzymamy kciuki. kup sobie rum do znieczulenia :lol:

w razie problemów dzwońcie do mnie 506-664-750

ja nie przyjmuję już zgłoszeń od poniedziałku 18 lipca- 01 sierpnia.
prosze w tym czasie do mnie nie dzwonić na prywatną komórkę. adopcjami zajmie się pani bożenka z mojego hotelu, będzie pod numerem hotelowym.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon lip 11, 2011 15:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

aya13, jeżeli szukasz jakiegokolwiek wątku na forum na ten temat, to znalazłam coś takiego:
viewtopic.php?f=13&t=87272&hilit=bez%C5%82apki
tu można niby zgłaszać swoje bezłapki do adopcji
ale nie wiem czy to coś da..

Rka dzieki...zawsze trzeba próbować....Pregus bez łapy miał isc na wolność ale to kotek który sobie tam ewidentnie nie radzi...cos mu przygotuje - nie wiem gdzie sie robi banerek ale moze czas nauczyc sie robic samemu;-) Watku tez nie ma, bo dopiero go oswoiłam ( w sensie ze sam wychodzi do ludzi, a nie trzesie sie jak galareta jak człowiek go głaszcze) i postanowiłam ze sie nie poddam
Obrazek

aya13

Post » Pon lip 11, 2011 15:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

aya13 pisze:
wytwórnia mięsna szuka kotów, bo są szczury. zapewniają karmienie czystym mięsem do konca życia kotów. daj znac czy chcesz na nich telefon?

Dzieki Sabina...pewnie na dzikusy takie miejsce jest ok, ale te kotki są oswojone i ten bez łapki Pregusek nie złapie ani myszy ani szczura- to trzesaca sie ze strachu galareta która cudem przez 3 ostatnie dni oswoiłam. Teraz sie uzaleznił od zabawki i głaskania i kula sie za mna w kółko i wystawia brzuch- odkrył ze czlowiek to nie tylko dostawca jedzenia;-)

Krówek to kotek przymilny, zero agresji, łasi sie, przylepa, bawi sie bez pazurów, przytula do innych kotów- jest wykastrowany, odrobaczony, 2 razy szczepiony na grzyba choc go nie ma, zaszczepiony na kocie choroby-sama byc go chyba tez nie dała do takiego zakładu;-)))

Tel chetnie- bo dzikusów myszołapow tu nie brakuje...a noz jakis sie złapie zamiast kotki do sterylki. A gdzie te zakłady ??? Moze kilka kotów bysmy odłowili bo ostatnia moja wizyta w społdzielni skonczyła sie kolejna dawka obiecanych sterylek ale zero szans na budy na terenie i obok lisiarni a nawet na osiedlu (razem sprawdzilismy mapy, gesto tu, nowe inwestycje a jak cos jest zielonego to juz obszar chroniony)

KUMMER- MAM NAMIARY NA PANA KTÓRY MOŻE ZAŁATWIC ADOPCJE

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon lip 11, 2011 16:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Nie wiesz czy trafia do wytwórni na gdańskich Siedlcach? To by było blisko nas i łatwo je dostarczyć, chociaz jakies 2-3 kocury z duzych czarnych i na oko zdrowych. Bo sa tez sklepy. Czy gdzies dalej?
Jak mozesz napisz mi namiar na prv
Obrazek

aya13

Post » Pon lip 11, 2011 19:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

sabina skaza pisze:w razie niemca daj tej pani na mnie namiary- szczerze mówiąc suma 250 zł za 2 koty to jałmużna. jest sezon i moja stawka to 20 zł za dobe za kota, ale jak nikogo nie znajdzie- daj jej do mnie namiary. niech dzwoni- musze wiedziec od kiedy ma koty, czy są szczepione itp.itd. najwyżej dam im jeden boks po społu. wolałabym jednak zeby lalka przyjęła to zlecenie. bo w sierpniu mam mniej klientów, ale w sumie cały czas tel.dzwoni i robie rezerwacje.

ok, dam. Dane dot. kotów wysłałam na maila. W skrócie: dwa ok 3-letnie kastrowane, zdrowe kocury. Rosyjski niebieski i bengalski. Razem mieszkają 2,5 roku.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon lip 11, 2011 20:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

lalka999 pisze:Magradz, ja moge karmić pani koty i im sprzątać i tak codziennie zjeżdżam do centrum, ale kotów do siebie nie wezme, raz ze i tak nie ma mnie w domu wiecznie a dwa nie mam miejsca<jedyna wolna miejscówka na ten moment, to piekarnik, ale tam 2 nie wejda, albo skrzynia na pościel w kanapie> :wink:

Wysłałam maila do pani, z pytaniem, czy jej taka opcja odpowiada. Gdyby odpowiadała, dam Ci znać i prześlę na pw namiary pani.

Obrazek

magradz

Post » Pon lip 11, 2011 20:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

sabina skaza pisze:
magradz pisze:Pilne!
Kto może pomóc wyłapać 2 kotki i kocurka w Sobieszewie? Pani jest w sanatorium, nie ma transportu ani klatek-łapek, nie ma możliwości wyłapać kotów i przewieźć do Gdyni, gdzie załatwione jest miejsce w lecznicy dla kocurka i sterylizacje.
Pani zwróci za transport.
Pilne, bo Pani niedługo wyjeżdża!

Mam nr telefonu i maila.

Gosiu ja jestem z Panią w stałym kontakcie- trzymam dla niej 2 sterylki i leczenie łysego kota, na maluchy nie mam opcji....... :(
zgłosiłam do TPOPZ prośbę o zwóz tych kotów do Gdyni na nasz koszt. dziś mają zebranie, jutro dostanę odpowiedź.

Pni wysyła do biura rozpaczliwe maile 8O

Obrazek

magradz

Post » Pon lip 11, 2011 20:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

sabina skaza pisze:
mgradz. ja to tak sobie mysle o tobie jako o jedynej nadziei dla mojej tosi...nawet za kilka lat....wiem że małe czarne odchowane od gnojka i że go kochasz. ale tosia marnieje.... próbowałam ją znów oswajać, co skończyło się podrapaniami, rozlanymi miskami, w końcu dzika próbą zagnania ją do hotelu. ech, nie wiem co z nią zrobić. nie radzę sobie z nią. tak jak pisałam Kummer WEŹMIE ODE MNIE DOWOLNĄ ILOŚC KOTÓW. mój mąż chce tam oddac tosię. juz prawie 1,5 roku dziewczyna ze mną. ja ją moge nawet trymac jeszcze 5 lat- tylko żeby ktoś dał mi nadziję ze tosia w końcu znajdzie dom. przecież to nieludzkie trzymanie kota w w hotelu do końca jego dni. nie wiem co lepsze- wolnosc i kummer czy dechy w hotelu.....

Małe czarne idzie do ludzi, nie ma innej opcji. Jest śliczny, wesoły, kochany, mam nadzieję, ze szybko znajdzie dobry dom.
A o Tosi też myślę. ale na razie się nie da. Może jednak znajdzie się jakiś wariat, taki jak my z Zuzią? :)
A jesli nie, to może kiedyś... ale obiecać to nic nie mogę :(

Oto nasza Zuzia:
Obrazek

A to małe czarne, czyli Felek. Chociaż on tak naprawdę nie jest czarny, a dymny. I z każdym dniem coraz fajniejszy :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek

magradz

Post » Pon lip 11, 2011 23:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

jestem tosią załamana....gdybym tylko miała nadzieję na taki dom jak u was, mądrzy, cierpliwi ludzie, mogłabym czekac i parę lat... póki co cały czas mam wrażenie że krzywdzę tosię :(

gosia a co ja mam zrobić?koty w sobieszewie są zamknięte, a pracownicy nie wpuszczają do pomieszczenia. musi tam jechac jakis inspektor i koty zabrać i zwieźć na jaskółczą. nie ma innej rady- nam nikt tych kotów nie wyda. zresztą kto by pojechał do sobieszewa? marea odmówiła, bo czasu nie ma a my mieszkamy barrrrrrrrrrrrdzzzzzzzzzzo daleko. kogo stać na pół dnia wycieczki? zresztą połowa z nas już jedna nogą na wczasach.

kolejny list dostałam ja z pruszcza. kotka pod cerfurrem okociła się a dyrektor marketu dał oficjalne zlecenie na morderstwo tych kotów. mogłam tylko zapropnowac darmowa sterylkę i przeniesienie tych kotów choćby na dt na działki do którejś z pań zgłaszających. ja do wrzesnia nic zaproponowac nie mogę ani przyjąć. żadna z nas nie weźmie kilku kotów :( ok. 130 mamy na stanie w chwili obecnej :x kilka w lecznicach do przejęcie a miejsc i kociarni brak ;(

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lip 12, 2011 8:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

Dziewczyny poczytałam temat i wiem że u was krucho z miejscami i z kasą...dlatego nawet nie zapytam czy weźmiecie tą kotkę.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130227
Ale może usłyszycie gdzieś że ktoś właśnie szuka takiego kociaka?
Dziś idę z nią do weterynarza i jak wszystko będzie ok to ze swojej strony zobowiązuję się ją wysterylizować,albo gdyby się szybko miejsce znalazło to zapłacić za sterylizację.
Muszę jej szybko poszukać jakiegoś domku,mam w domu 2 koty i dużego psa,a ona się ich panicznie boi.

sunsetka

Od: Czw lip 22, 2010 11:28

Post » Wto lip 12, 2011 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z297083431

16.06.2011 ZAGINEŁA SUNIA SZCZENIAK 3 MIESIECZNY Z UL-MANGANOWEJ (GDYNIA POGÓRZE DOLNE) DEJZI W DNIU ZAGINIECIA MIAŁA NA SOBIE CZERWONE SZELKI PIESEK JEST WIELKOŚĆI DOROSŁEGO KOTA MAŚCI CZARNEJ BLIŻEJ JAK SIĘ PRZYJŻEC WIDAĆ NIECO RUDOWE PRĘGI ,PIESEK MA CAŁY PROSTY OGONEK I POSTAWINE USZY DO GÓRY.MA INNY PYSZCZEK NIZ INNE MIESZANCE WYDŁUZONY I MINKE JAKBY BYŁA ZŁA DOLNA SZCZEKA WYSTAJE DO PRZODU.PIESEK KIEROWAŁ SIE W SRONE ULICY UNRUNNGA NA UCIWEGO ZNALAZCE CZEKA NAGRODA:)

Tel. 724509663
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 12, 2011 13:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

XAgaX pisze:http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-WCI-SZUKAM-SWOJEJ-PSINKI-W0QQAdIdZ297083431

16.06.2011 ZAGINEŁA SUNIA SZCZENIAK 3 MIESIECZNY Z UL-MANGANOWEJ (GDYNIA POGÓRZE DOLNE) DEJZI W DNIU ZAGINIECIA MIAŁA NA SOBIE CZERWONE SZELKI PIESEK JEST WIELKOŚĆI DOROSŁEGO KOTA MAŚCI CZARNEJ BLIŻEJ JAK SIĘ PRZYJŻEC WIDAĆ NIECO RUDOWE PRĘGI ,PIESEK MA CAŁY PROSTY OGONEK I POSTAWINE USZY DO GÓRY.MA INNY PYSZCZEK NIZ INNE MIESZANCE WYDŁUZONY I MINKE JAKBY BYŁA ZŁA DOLNA SZCZEKA WYSTAJE DO PRZODU.PIESEK KIEROWAŁ SIE W SRONE ULICY UNRUNNGA NA UCIWEGO ZNALAZCE CZEKA NAGRODA:)

Tel. 724509663

Będę miała na uwadze jak się zjawi na Unruga lub jak zobaczę ją w innym miejscu na Obłużu.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lip 12, 2011 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.9.

kinga-kinia pisze:
XAgaX pisze:http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-WCI-SZUKAM-SWOJEJ-PSINKI-W0QQAdIdZ297083431

Tel. 724509663

Będę miała na uwadze jak się zjawi na Unruga lub jak zobaczę ją w innym miejscu na Obłużu.

Super, dzięki :) Szkoda psinki, a nagroda Wam się przyda... szkoda tylko, że dopiero ostatnio zamieścili to ogłoszenie :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]