Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 7:55 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

No makabra jakaś :evil: Dzowni wczoraj babka i się pyta o dwie trikolorki, i znów od razu kiedy można je zobaczyć ..to ja mówię że no najpierw to ja bym w ogóle chciała porozmawiać przez telefon bez tego nie będzie żadnej wizyty (nie będę wpuszczać do domu osoby z którą nawet dwóch zdań nie zamieniłam skąd mam wiedzieć kto to jest... :roll: ) pani była tym faktem bardzo zdziwiona :| po chwili rozmowy wyszło że szuka kota dla jakieś babki bo u nich w EKO Straży takich nie ma (to ja sobie myślę cholera jak komuś zależy na kocie to ma sam dzownić a nie przez osoby trzecie...) drążyłam trochę temat i się pytam czy to domek wychodzący czy nie wychodzący, pani mówi że wychodzący coś mi się w głowie zaczęło świecić, i się pytam gdzie ten domek i się okaząło że jest to dom tej babki z Obornik której trikolorowa kotka wpadła pod auto i do tego była w ciąży... to ja mówię do niej że ja tej pani kotów nie oddam bo juz z nią rozmawiałam, a ona się pyta dlaczego :| to ja mówię o tej sytuacji z koteczką na co babka że tamta ma tylko kocurka przecież, ja mówię że tak w tej chwili ma bo tamtą auto przejechało i ja takiej osobie nie oddam kota po za tym wolałabym domek niewychodzący, na co ta sie pyta ale dlaczego i co nie odda pani ani jednego do domu wychodzącego??? !!! (za przeproszeniem co ją to .... ) mówię że nie, a ta dalej ale dlaczego, ja mówię że własnie dlatego że kazda osoba oferująca dom wychodzący miała kota którego samoochód zabił i nie dam do takiego domu kota bo nie chce żeby tak skończył na co UWAGA! babka mi mówi że ona mieszka na tej samej ulicy co tamta babka i że ona też ma koty wychodzące i jak któregoś auto przejedzie to taka kolej rzeczy - noo maaaasakra !!!!!!!! Osoba z eko straży !!!
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto cze 21, 2011 8:03 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Niestety część ludzi uważa, że wychodzenie leży w naturze kota i kot musi wychodzic, bo inaczej jest nieszczęśliwy :(
Kiedys miałam podobna pogawędke z kobietą. Pamietam, że wysyłała mi potem jeszcze kilka dni sms-y o tym jaki to kot bedzie nieszczesliwy zakniety w domu i jaka to ja jestem niedobra gotujac mu taki los.

Bądź dzielna! W końcu zadzwoni ktoś sensowny, zobaczysz!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto cze 21, 2011 8:21 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Ale jak w ogóle eko straż może komuś szukac kota :| chyba że to sąsiadka sąsiadce... bo mieszkają na jednej ulicy. :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto cze 21, 2011 13:23 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

JaEwka pisze:No makabra jakaś :evil: Dzowni wczoraj babka i się pyta o dwie trikolorki, i znów od razu kiedy można je zobaczyć ..to ja mówię że no najpierw to ja bym w ogóle chciała porozmawiać przez telefon bez tego nie będzie żadnej wizyty (nie będę wpuszczać do domu osoby z którą nawet dwóch zdań nie zamieniłam skąd mam wiedzieć kto to jest... :roll: ) pani była tym faktem bardzo zdziwiona :| po chwili rozmowy wyszło że szuka kota dla jakieś babki bo u nich w EKO Straży takich nie ma (to ja sobie myślę cholera jak komuś zależy na kocie to ma sam dzownić a nie przez osoby trzecie...) drążyłam trochę temat i się pytam czy to domek wychodzący czy nie wychodzący, pani mówi że wychodzący coś mi się w głowie zaczęło świecić, i się pytam gdzie ten domek i się okaząło że jest to dom tej babki z Obornik której trikolorowa kotka wpadła pod auto i do tego była w ciąży... to ja mówię do niej że ja tej pani kotów nie oddam bo juz z nią rozmawiałam, a ona się pyta dlaczego :| to ja mówię o tej sytuacji z koteczką na co babka że tamta ma tylko kocurka przecież, ja mówię że tak w tej chwili ma bo tamtą auto przejechało i ja takiej osobie nie oddam kota po za tym wolałabym domek niewychodzący, na co ta sie pyta ale dlaczego i co nie odda pani ani jednego do domu wychodzącego??? !!! (za przeproszeniem co ją to .... ) mówię że nie, a ta dalej ale dlaczego, ja mówię że własnie dlatego że kazda osoba oferująca dom wychodzący miała kota którego samoochód zabił i nie dam do takiego domu kota bo nie chce żeby tak skończył na co UWAGA! babka mi mówi że ona mieszka na tej samej ulicy co tamta babka i że ona też ma koty wychodzące i jak któregoś auto przejedzie to taka kolej rzeczy - noo maaaasakra !!!!!!!! Osoba z eko straży !!!

Podziwiam Cię, że potrafisz rozmawiać z takimi ludźmi. Ja po samym czytaniu mam podniesione ciśnienie a jakbym była na Twoim miejscu to pewnie bym jej jeszcze jakąś wiązankę posłała! Po prostu nie mam cierpliwości do takich ludzi i nie panuję nad nerwami gdy słyszę równie głupie rzeczy.
ObrazekObrazek

magdalena1993

Od: Czw lis 04, 2010 19:15

Post » Wto cze 21, 2011 13:44 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

heheh ja się śmieje że wynoszę cierpliwość z pracy 8) tam na często do czynienia z dziwnymi ludźmi delikatnie mówiąc :lol:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto cze 21, 2011 14:07 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

śliczne są :1luvu: a jak już urosły :1luvu:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto cze 21, 2011 15:28 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Ja też generalnie preferuję domy niewychodzące, jednak realia są takie że jest sporo domków jednorodzinnych i nie ma się co łudzić że ludzie kotów wypuszczać nie będą :roll: Nigdy nie wykluczam takich domów z zasady. Zdarzyło mi się oddać kilka kotów do domów wychodzących ( głównie starszych - koło 6-12 m-cy) ale bardzo dokładnie sprawdziłam warunki i okolice. Były to totalne zad....pia z daleka od drogi a ludzie bardzo odpowiedzialni którzy najpierw uczyli koty do wychodzenia na smyczy a z czasem dali im więcej swobody. Gdybym mieszkała w takiej okolicy sama bym rozważała wypuszczanie kotów do ogrodu... :oops:
Jednak więcej jest domów mniej odpowiedzialnych :roll: choć tak jak mówię jak się sprawdzi warunki i ludzie są spoko czasem się udaje :ok:

W przypadku tej pani też bym jej kota nie dała :evil:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto cze 21, 2011 15:39 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Pani Gosia przecież ma dwie kicie tez w domku na "zadupinie" prawie w lesie (swoją drogą fajny ten "zadupin" sama bym tam chciała mieszkać :roll: ). Ale ona sama się boi wypuszczać i myśli o wolierze albo smyczy a nie wypuszczaniu samopas. To jest odpowiedzialna osoba a ta baba - no żenada. I ta druga "mundra" ze straży - no żenada :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto cze 21, 2011 21:53 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Ja też nie wykluczam totalnie domów wychodzących - ale tej wariatce tak powiedziałam bo mnie już denerwowała...
jeżeli okolica jest bezpieczna, domek nie będzie wypuszczał samopas do czasu sterylizacji kastracji to czemu nie. Ale to muszą być naprawdę świadomi ludzie. Tż rodzice sami mają kotkę od Kruszyny która wychodzi ale tam jest super bo nie ma ulicy i za bramką ogródka jest parkolas
Obrazek

JaEwka

Post » Wto cze 21, 2011 23:44 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Gibutkowa pisze:Pani Gosia przecież ma dwie kicie tez w domku na "zadupinie" prawie w lesie (swoją drogą fajny ten "zadupin" sama bym tam chciała mieszkać :roll: ). Ale ona sama się boi wypuszczać i myśli o wolierze albo smyczy a nie wypuszczaniu samopas. To jest odpowiedzialna osoba a ta baba - no żenada. I ta druga "mundra" ze straży - no żenada :|

jeśli to o mnie mowa to chyba moje koteczki będą nie wychodzące......mimo domku i mimo koteczkowych chuci na "wolność" chyba by mi serducho pękło jak bym straciła moje księżniczki z oczu
Obrazek Obrazek

Malg0s1a

Od: Sob maja 21, 2011 15:02

Post » Wto cze 21, 2011 23:47 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

a dodam że domyślnie miały być wychodzące za jakieś parę miesięcy po sterylce i wszelkich szczepieniach......
Obrazek Obrazek

Malg0s1a

Post » Śro cze 22, 2011 7:00 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Doczytałam, pozdrowienia z Gdańska od Kawki, Szczurusia, Maczka, Stoczniowców-Podrurowców i Trzeciomajowców.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro cze 22, 2011 7:33 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Małgosiu Fredziolina ma takie fajne ogordzenie że koty zniego nie wychodzą gdybys kiedyś sobie ogradzała mozesz do niej napisać :ok:
Szkoda że większość osób mające domki nie są takie odpowiedzialne jak ty :roll: Ludzie niestety jak biorą małe kotki to w pierwszy dzień potrafią drzwi otworzyć bo to przecież kot... A myśl o trzymaniu w domu do sterylizacji to już w ogóle abstrakcja o ile w ogóle myślą o sterylce...
Obrazek

JaEwka

Post » Czw cze 23, 2011 22:17 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

Trzymajcie kciuki w niedzielę jadę na wizytę przedadopcyjną :ok: Na razie nic więcej nie piszę żeby nie zapeszać :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt cze 24, 2011 7:11 Re: Mika, Tycia i Kinia vel szczurki szukają DS :)

JaEwka pisze:Trzymajcie kciuki w niedzielę jadę na wizytę przedadopcyjną :ok: Na razie nic więcej nie piszę żeby nie zapeszać :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Malg0s1a

[poprzednia][następna]