Wirus zostaje w DT na stałe!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 10:16 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

wyniesc kwiatki do innego pokoju?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie lut 13, 2011 10:28 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

Ja swoje kwiatki podwiesiłam :) i jest spokój (ale za dużo roboty z tym) :? Więc tak jak pisze villemo5 najlepiej wynieś je :) tym bardziej, że kot może się najeść tych kwatków (mój się od tego zatruł) i trzeba było leczyć.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 13, 2011 10:44 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

CatAngel pisze:Ja swoje kwiatki podwiesiłam :) i jest spokój (ale za dużo roboty z tym) :? Więc tak jak pisze villemo5 najlepiej wynieś je :) tym bardziej, że kot może się najeść tych kwatków (mój się od tego zatruł) i trzeba było leczyć.

Niestety nie ma takiej mozliwości żeby wynieść te kwiatki do innego pokoju - pokoje są dwa a sypialnia jest bardzo malutka. To jest problem :(

iwop

Od: Sob lut 24, 2007 19:47

Post » Nie lut 13, 2011 10:53 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

iwop pisze:
CatAngel pisze:Ja swoje kwiatki podwiesiłam :) i jest spokój (ale za dużo roboty z tym) :? Więc tak jak pisze villemo5 najlepiej wynieś je :) tym bardziej, że kot może się najeść tych kwatków (mój się od tego zatruł) i trzeba było leczyć.

Niestety nie ma takiej mozliwości żeby wynieść te kwiatki do innego pokoju - pokoje są dwa a sypialnia jest bardzo malutka. To jest problem :(

Możesz je podwiesić aby nie miał możliwości dojścia do nich, albo zostawić i kupić w Praktikerze bądź ogrodniczym takie coś z przeźroczystego plastiku bądź kolorowego (coś podobne jak kołnierz dla kota ) wysokie to jest jak kartka A4 i wsadzić w to doniczkę zakryje to ziemię i nie da mu możliwości w niej kopać. Nawet ładnie to wyglada :D

CatAngel

Post » Nie lut 13, 2011 10:55 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

CatAngel, Wirus nie jest u mnie w domu... W moim domu wszystko mam podporzadkowane kotom i psom...
Wirus jest na tymczasie u osoby od ktorej nie możemy wymagac , aby dostosowała wszystko do kota... Zreszta te kwiaty to ozdoba jej mieszkania :oops:

iwop

Post » Nie lut 13, 2011 11:02 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

iwop pisze:CatAngel, Wirus nie jest u mnie w domu... W moim domu wszystko mam podporzadkowane kotom i psom...
Wirus jest na tymczasie u osoby od ktorej nie możemy wymagac , aby dostosowała wszystko do kota... Zreszta te kwiaty to ozdoba jej mieszkania :oops:

Aaaa no to inna bajka. To nic tylko wynieść :? , niech biorą też to pod uwagę, że on może te kwiaty jeść co jest niedobre.

Jest takie coś jeszcze http://www.niewidzialneogrodzenie.pl/?o ... -ssscat,29

Ja kupiłam kiedyś jakiś odstraszacz w Realu, tak działa :? że szok :? nigdy więcej nie kupię :|

CatAngel

Post » Nie lut 13, 2011 11:04 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

można wyciąć z jakiegoś kartonu lub plastiku koła, w środku wyciąć otwór na łodygę rośliny i taki krążek położyć na górze doniczki zakrywając ziemię.
ale rozumiem, że dla kogoś może to być kłopot, poza tym trzeba się bardzo postarać, żeby to ładnie wyglądało.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Nie lut 13, 2011 11:14 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

CatAngel - nie ma gdzie wynieść. Naprawde ...

To jest naprawde problem... Ciekawe czego on wykopuje te kwiatki... :oops:

iwop

Post » Nie lut 13, 2011 11:27 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

kingak pisze:można wyciąć z jakiegoś kartonu lub plastiku koła, w środku wyciąć otwór na łodygę rośliny i taki krążek położyć na górze doniczki zakrywając ziemię.
ale rozumiem, że dla kogoś może to być kłopot, poza tym trzeba się bardzo postarać, żeby to ładnie wyglądało.

Też można tylko zależy od tego jakiej średnicy jest łodyga bo większość jest na całej donicy zazwyczaj

iwop pisze:CatAngel - nie ma gdzie wynieść. Naprawde ...

To jest naprawde problem... Ciekawe czego on wykopuje te kwiatki... :oops:

Koty już tak mają, że kopią w kwiatach, co oznacza, że on nie musi wcale cały czas tak robić, może przestać za pare dni,a nawet jutro. Trzeba go odsuwać od nich i zająć czymś.

CatAngel

Post » Nie lut 13, 2011 17:41 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

Niech pokropią tę ziemię sokiem z cytryny może..?
I słyszałam o sposobie z czarną rajstopą, naciąga się łatwo i wygląda estetycznie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 16, 2011 10:45 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

Dzisiaj znowu rozmowa w sprawie ewentualnej adopcji... :oops:

iwop

Post » Śro lut 16, 2011 11:17 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Post » Śro lut 16, 2011 14:57 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

Nic z tego nie bedzie ... :cry:
Szukamy dalej...

iwop

Post » Pt lut 18, 2011 23:08 Re: Chcą uśpić 4 letniego zdrowego kota!

Nie było mnie chwilkę, myślałam, że Wirus już grzeje sobie futerko w jakimś domku. Szkoda. Kciuki dalej trzymamy i wypatrujemy domku :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]