Kotka dla Kogoś :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 21:49 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Willow_ pisze:Dobra karma zwykle kosztuje więcej, ale dzięki niej można zwykle zaoszczędzić na weterynarzu :ryk:

Poza tym dobra karma jest bardziej treściwa i kot nasyci się mniejszą ilością. Starczy więc na dłużej.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sty 21, 2011 21:50 Re: Kotka dla Kogoś :)))

ula-misia pisze:w razie czego odstąpi swoją kuwetę :ryk: :ryk: :piwa:

A sama z czego będzie korzystała? :ryk: :ryk: :ryk:

vega013

Post » Pt sty 21, 2011 21:55 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Śmiejecie sie,a nam tu adrenalina skacze.Ja chciałabym już poznać DS. a Ds. chciałby poznać Lusię,a do niedzieli jeszcze taaak daleko.
Legnica

Post » Pt sty 21, 2011 22:22 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Legnica pisze:Śmiejecie sie,a nam tu adrenalina skacze.Ja chciałabym już poznać DS. a Ds. chciałby poznać Lusię,a do niedzieli jeszcze taaak daleko.

Ale jeżeli popatrzysz z drugiej strony - to powiesz: "Mam tak mało czasu na nacieszenie się Lusią. Już niedługo będę mogła ją podziwiać tylko na fotkach w wątku." Mam nadzieję, że tych fotek będzie mnóstwo, bo nie tylko ja tego pragnę.

vega013

Post » Pt sty 21, 2011 22:24 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Jak ZoHaBo napisała że będzie mnóstwo fotek,to tak na prawdę już bym chciała je zobaczyć :lol:
Legnica

Post » Sob sty 22, 2011 12:48 Re: Kotka dla Kogoś :)))

ciekawe jak ma teo zrobić skoro Lusieńka u Ciebie :ryk: :ryk: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 22, 2011 13:14 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Łażę po domu, patrzę na nie oczami kota (tzn. zastanawiam się gdzie by tu wskoczyć ;) ) i usuwam różne gry, durnostojki i rupiecie. Przy trzech małych dziewczynkach ciężko jest mieć w domu idealny porządek, a liczba różnych klamotów rośnie eksponencjalnie ;) Firanek nie mam, roślin trujących dla kota też nie. Jeden duży parapet "na wysokości" w pokoju dzieci - mam nadzieję, że Luśka będzie lubiła tam siedzieć. Zostawiam jej jedną wolną półkę w regale, by miała łatwiejsze wejście. (Okno zabezpieczone moskitierą, zresztą i tak zawsze otwieram uchylnie.)

Moje starsze córki grają na flecie poprzecznym i na skrzypcach. Ciekawe jak Lusia zareaguje na muzykę? Może dołączy się miaucząc? ;) Sąsiedzi wtedy zupełnie zwariują. ;)

Nie mogę się doczekać...

ZoHaBo

Od: Śro sty 05, 2011 19:47

Post » Sob sty 22, 2011 13:17 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Na parapet połóż kocyk,albo jakiś ręcznik.Na pewno sie spodoba.
Legnica

Post » Sob sty 22, 2011 13:31 Re: Kotka dla Kogoś :)))

u mnie w pokoju, w którym śpimy nad wersalką jest półka z książkami. Misia b. lubiła tam wchodzić a kiedy jej się nudziło zrzucała nam kilka książek na głowę. Mówiłąm wtedy mężowi,że ma jej poczytać :ryk:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 22, 2011 13:39 Re: Kotka dla Kogoś :)))

ZoHaBo pisze:Łażę po domu, patrzę na nie oczami kota (tzn. zastanawiam się gdzie by tu wskoczyć ;) ) i usuwam różne gry, durnostojki i rupiecie. Przy trzech małych dziewczynkach ciężko jest mieć w domu idealny porządek, a liczba różnych klamotów rośnie eksponencjalnie ;) Firanek nie mam, roślin trujących dla kota też nie. Jeden duży parapet "na wysokości" w pokoju dzieci - mam nadzieję, że Luśka będzie lubiła tam siedzieć. Zostawiam jej jedną wolną półkę w regale, by miała łatwiejsze wejście. (Okno zabezpieczone moskitierą, zresztą i tak zawsze otwieram uchylnie.)

Moje starsze córki grają na flecie poprzecznym i na skrzypcach. Ciekawe jak Lusia zareaguje na muzykę? Może dołączy się miaucząc? ;) Sąsiedzi wtedy zupełnie zwariują. ;)

Nie mogę się doczekać...

Moja córka grała na skrzypcach. Przy jednym z fragmentów "Kniazia Igora" dołączał się pies. Siadał i zaczynał śpiewać "Auuuuu". To było bardzo śmieszne. Koty na skrzypce nie reagowały. Zresztą - gdyby Lusia chciała się dołączyć, to głos kota jest zdecydowanie cichszy niż dźwięk skrzypiec.

Myślę, że warto by było kupić drapak. Najtaniej kupisz w SOD, a drapaki tej firmy są tak trwałe, że moja banda demolek od wielu lat nie zdołała zniszczyć swojego, mimo że bardzo się stara. Ze strony http://www.sod.pl/?lang=pl&ids=3&idst=9 kupiłam model Cat 641 feet i jestem z niego bardzo zadowolona. Najlepiej nawiązać kontakt mailowy z producentem. Wybierając drapak kierowałam się:
- ceną (drapaki SOD są najtańsze na rynku),
- stabilnością drapaka, dlatego kupiłam drapak rozporowo mocowany do sufitu i taki jest najlepszy. Poza tym - ile radochy dla kota wspinać się na taki drapak, leżeć sobie na platformie pod samym sufitem i patrzeć z góry :lol:

vega013

Post » Sob sty 22, 2011 13:41 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Drapak już jest.Wszystko w sumie już jest,oprócz kotecka.
Legnica

Post » Sob sty 22, 2011 13:46 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Legnica pisze:Na parapet połóż kocyk,albo jakiś ręcznik.Na pewno sie spodoba.

Albo parapetniki szyte przez forumową krakusik8 :lol: viewtopic.php?f=20&t=108332
Moje koty przepadają za nimi, co zresztą widać na zdjęciach.
Ostatnio edytowano Sob sty 22, 2011 13:50 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Sob sty 22, 2011 13:47 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Dzięki za radę dot. drapaka. Na razie będę miała pożyczony, jak się Lusi spodoba to kupimy własny.

ZoHaBo

Post » Sob sty 22, 2011 13:51 Re: Kotka dla Kogoś :)))

ZoHaBo pisze:Dzięki za radę dot. drapaka. Na razie będę miała pożyczony, jak się Lusi spodoba to kupimy własny.

Drapak uchroni Ci meble. Proponowałabym od razu kupić drapak i skropić go obficie kocimiętką. Wtedy na pewno się spodoba :lol:
Ten pożyczony nie pachnie obcym kotem? To mogłoby Lusi nie odpowiadać.

vega013

Post » Sob sty 22, 2011 14:03 Re: Kotka dla Kogoś :)))

vega013 pisze:
ZoHaBo pisze:Dzięki za radę dot. drapaka. Na razie będę miała pożyczony, jak się Lusi spodoba to kupimy własny.

Drapak uchroni Ci meble. Proponowałabym od razu kupić drapak i skropić go obficie kocimiętką. Wtedy na pewno się spodoba :lol:
Ten pożyczony nie pachnie obcym kotem? To mogłoby Lusi nie odpowiadać.

Kocimiętkę mam. Zobaczymy, jak będzie trzeba, to kupimy własny w przyszłym tygodniu.

Idę dalej sprzątać...

ZoHaBo

[poprzednia][następna]