Kocie CUDA :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 13:20 Re: Kocie CUDA :)

no mojego Cuda jeszcze nie ma :(, mam nadzięję, że już niedługo... bo się nie możemy doczekać :D

A wasze strasze kotki nie mogą się zarazić tym od malucha? to nie jest zaraźliwe?
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pt gru 17, 2010 16:11 Re: Kocie CUDA :)

halo halo, i jak się mają malutkie? lepiej już z oczkami?
Kufel wklej Amelke :D
Obrazek

AniaU

Post » Pt gru 17, 2010 20:40 Re: Kocie CUDA :)

Jestem! ;)
Nasza malutka zdecydowanie lepiej, jedno oczko wygląda już całkiem normalnie, a drugie jest nadal czerwone, ale zeszła opuchlizna, cały czas zakrapiamy, a jutro ostatni zastrzyk z antybiotykiem.
Jeśli chodzi o ryzyko zarażenia to zawsze jest. Nasza starsza kicia jest oczywiście zaszczepiona, ale wiadomo że szczepionka zawiera tylko ileś tam wariantów patogenu (np 1000 różnych wersji wirusa) z wirusami niestety jest tak, że mutują strasznie szybko i łatwo jest trafić na szczep o zupełnie innych antygenach, którego przeciwciała wytworzone w wyniku podania szczepionki mogą nie rozpoznać i wtedy kicia choruje. Na szczęście kalcywiroza leczona nie jest śmiertelna (raczej powikłania są groźne, trochę jak z grypą u człowieka, na grypę raczej nikt nie umrze, szybciej na pogrypowe zapalenie płuc) i jeśli się zapewnia organizmowi odpowiedni pokarm, witaminy, ciepełko etc. sam sobie z nią radzi, trzeba tylko pilnować, żeby nic innego się nie rozwinęło 'przy okazji', a jeśli się rozwinie leczyć. Dlatego też nie bałam się o starszego kota, jest zdrową, dorodną kotą i wiedziałam, że nawet jak zachoruje to damy sobie z tym radę;)

A kiedy planowany jest przyjazd kici?
Obrazek

mai_86

Od: Nie sie 15, 2010 11:48

Post » Pt gru 17, 2010 20:52 Re: Kocie CUDA :)

:1luvu:

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pt gru 17, 2010 22:13 Re: Kocie CUDA :)

mai_86 cieszę się, że z oczkami małej już coraz lepiej, przy takiej opiece to wiadomo, że szybciutko dochodzi do zdrowia :)

A nasza kicia? cały czas na nią czekamy...z wielką niecierpliwością czekamy na wieści od BUDRYSKA kiedy jej znajoma będzie jechała w trasę i przywiezie nam małą :). Cały czas mam telefon przy sobie i patrzę czy przypadkiem nie dzwoniła ;) i tak bardzo bym chciała usłyszeć...że to już dziś :roll: , ale myślę, że Wy też to znacie z własnej autopsji :)

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki aby obu małym dziewczynką szybko oczka wyzdrowiały :ok:
Obrazek

AniaU

Post » Pt gru 17, 2010 23:19 Re: Kocie CUDA :)

AniaU pisze:mai_86 cieszę się, że z oczkami małej już coraz lepiej, przy takiej opiece to wiadomo, że szybciutko dochodzi do zdrowia :)

A nasza kicia? cały czas na nią czekamy...z wielką niecierpliwością czekamy na wieści od BUDRYSKA kiedy jej znajoma będzie jechała w trasę i przywiezie nam małą :). Cały czas mam telefon przy sobie i patrzę czy przypadkiem nie dzwoniła ;) i tak bardzo bym chciała usłyszeć...że to już dziś :roll: , ale myślę, że Wy też to znacie z własnej autopsji :)

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki aby obu małym dziewczynką szybko oczka wyzdrowiały :ok:

znajoma prawdopodobnie będzie w weekend w K-cach to przy okazji zabierze Donię

bardzo dziekuję za wielkie wsparcie dla Mamusi Cudeniek :)
:1luvu:
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Sob gru 18, 2010 15:42 Re: Kocie CUDA :)

BUDRYSEK pisze:znajoma prawdopodobnie będzie w weekend w K-cach to przy okazji zabierze Donię

To super! :D Czekamy zatem na sygnał :)

BUDRYSEK pisze: bardzo dziekuję za wielkie wsparcie dla Mamusi Cudeniek :):1luvu:

cała przyjemność po mojej stronie, choć tak mogę troszkę pomóc :)
Obrazek

AniaU

Post » Pon gru 20, 2010 9:43 Re: Kocie CUDA :)

Hej hej :)
BUDRYSEK prosiła przekazać, że trzecie cudo pojedzie do Warszawy we wtorek :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Pon gru 20, 2010 22:19 Re: Kocie CUDA :)

To już jutro :D
Czekamy z niecierpliwością na telefon :D
Obrazek

AniaU

Post » Pon gru 20, 2010 22:47 Re: Kocie CUDA :)

:D
Obrazek

mai_86

Od: Nie sie 15, 2010 11:48

Post » Śro gru 22, 2010 21:50 Re: Kocie CUDA :)

Donia od wczorajszego wieczora jest z nami :). Jest przepiękna...te błękitne oczy i taka kochana :1luvu: lubi się przytulać i mruczeć. Z moją Milą na razie nie nawiązały wspólnego języka ale mam nadzieję, że to szybko nastąpi bo są w podobnym wieku. Mila widać już by chciała się bawić bo chodzi za Donią i zaczepia ale ta na razie warczy i syczy na nią. Przebywają blisko siebie, siedzą niedaleko, jedzą też w jednym czasie, w nocy spały też niedaleko na łożku więc myślę ta odległość będzie się zmniejszała z dnia na dzień. Jutro postaram się wstawić zdjęcia :).
Obrazek

AniaU

Post » Czw gru 23, 2010 0:59 Re: Kocie CUDA :)

AniaU pisze:Donia od wczorajszego wieczora jest z nami :). Jest przepiękna...te błękitne oczy i taka kochana :1luvu: lubi się przytulać i mruczeć. Z moją Milą na razie nie nawiązały wspólnego języka ale mam nadzieję, że to szybko nastąpi bo są w podobnym wieku. Mila widać już by chciała się bawić bo chodzi za Donią i zaczepia ale ta na razie warczy i syczy na nią. Przebywają blisko siebie, siedzą niedaleko, jedzą też w jednym czasie, w nocy spały też niedaleko na łożku więc myślę ta odległość będzie się zmniejszała z dnia na dzień. Jutro postaram się wstawić zdjęcia :).

będzie dobrze :)

cieszę się, że szczęśliwie dojachała i ma taki wspaniały domek jak i jej siorki :)
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Czw gru 23, 2010 12:44 Re: Kocie CUDA :)

BUDRYSEK pisze:
AniaU pisze:Donia od wczorajszego wieczora jest z nami :). Jest przepiękna...te błękitne oczy i taka kochana :1luvu: lubi się przytulać i mruczeć. Z moją Milą na razie nie nawiązały wspólnego języka ale mam nadzieję, że to szybko nastąpi bo są w podobnym wieku. Mila widać już by chciała się bawić bo chodzi za Donią i zaczepia ale ta na razie warczy i syczy na nią. Przebywają blisko siebie, siedzą niedaleko, jedzą też w jednym czasie, w nocy spały też niedaleko na łożku więc myślę ta odległość będzie się zmniejszała z dnia na dzień. Jutro postaram się wstawić zdjęcia :).

będzie dobrze :)

cieszę się, że szczęśliwie dojachała i ma taki wspaniały domek jak i jej siorki :)

:ok: :ok: :ok:

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw gru 23, 2010 22:20 Re: Kocie CUDA :)

Donia u nas :)
Obrazek
Obrazek
Podchody, które na razie nie przynoszą rezultatów, choć prychania jest już chyba troszkę mniej ;)
Obrazek
Obrazek

AniaU

[poprzednia][następna]