3-miesięczny CZARNULEK ARNI już w swoim domu! :D :D :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 9:28 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

Marzenia11 pisze:demobilizujeesz mnie :mrgreen: bazarki mnie wyczerpują, a jak dzisiaj się już zmobilizowałam to ot :mrgreen:
ale na poważnie: podeślę Ci, a zrobisz kiedy będziesz mogła, czyli najszybciej jak będziesz mogła :wink: :ok: :ok: :ok:

Zrobiłam sobie w weekend odpoczynek i teraz nadrabiam :lol: było odpoczywać :? :mrgreen:

ok prześlij mi na pw jak możesz :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 06, 2010 12:29 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

dla Arniaczka w ostateczności też mógłby być domek dokacający się-chodzi mi o to aby Arni miał towarzystwo-pewnie tak szybko jak do Mrusi przyzwyczai się do innego kicia byle tylko miał do kogo :)
dzieś rano jak weszłam to Arni się wygrzewał na słoneczku na parapecie sam i buczał w niebogłosy a na innym parapecie leżały przytulone Mrusia z Chmurką :) :)
Tak więc chyba chodzi bardziej o towarzystwo poznane w młodym wieku niż o konkretne towarzystwo.

Dlatego ja sama po prosze Cię Cat Angel o ogł dla dwupaku Arniego i Mrusi,

a Dziewczyny od których mam Te kicie o podnoszenie ogłoszeń dla nich osobno. Chyba tak będzie największa szansa.

"anika"-ten kolega nie zadzwonił...
telefony w sprawie Arniego ucichły w piątek.
chciałabym abyś na bieżąco dbała o to aby Arni ciągle był na górze bo Cat Angel mówi że już dawno go nie widać i dlatego telefon milczy..
I koniecznie bardzo proszę o facebooka dla Arniaczka!!

jestem również zmuszona prosić Cię o jakieś wpłaty na utrzymanie Arniego-jak wiesz jest już u mnie dwa miesiące,czyli o miesiąc dłużej niz jego dwie siostrzyczki-nie muszę chyba wspominać ile już na te kicie wydałam-sama niestety dłużej nie dam rady :( a nie mogę pozwolić aby kicie żyły na byle czym, a teraz dodatkowo musiałam im włączyć grzejniki bo niestety zimno się zrobiło bardzo także i koszty ogrzewania dojdą.. :( :(
Ostatnio edytowano Śro paź 06, 2010 12:53 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 06, 2010 12:37 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

To znaczy to nie zależy od tego czy go widać czy nie (ale ja jak daje ogłoszenia to nie widze już Arniego na początku) ale tak będzie zawsze bo ludzie cały czas ogłaszają swoje zwierzaki...ktoś kto szuka tego jedynego kota przejrzy nawet 50stron :ok:

I mam na imię Gosia :wink: :mrgreen:

dopisek: Ja się cholercia dziwię Arni siedzi nadal u Iwonki a jego siostrzyczki już dawno domki mają :? ciekawe od czego to zależy :?

CatAngel

Post » Śro paź 06, 2010 12:46 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

zapraszam na bazarek dla tymczaskow u smarti :ok:
viewtopic.php?f=20&t=118138
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 06, 2010 21:00 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

smarti pisze:I koniecznie bardzo proszę o facebooka dla Arniaczka!!

ja nie zrobię, nie mam.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro paź 06, 2010 23:03 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

CatAngel

Post » Śro paź 06, 2010 23:56 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

dzięki kochana CatAngel :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw paź 07, 2010 6:06 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

CatAngel pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=123643644356660 :ok:

Dzięki wielkie :)

smarti, jeśli chcesz, abym poprawiła allegro Arniego i przerobiła je na allegro wspólne z Mrusią, prześlij mi treść ogłoszenia (czyli wszystko o Mrusi), najlepiej tak aby powody, dla których Arni i Mrusia miałyby zamieszkać razem, były przekonujące. I jakieś dobre zdjęcia Mrusi. - sama tego nie znajdę, bo to nie mój kot, jak Ci go nie przywiozłam, więc nie mam obowiązku nic o nim wiedzieć. I nie mam czasu szukać.

Aha, właściwie za 5 dni kończy się jego aukcja. Więc można nowe allegro zrobić już "wspólne". Co Ty na to?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 07, 2010 8:45 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

*anika* pisze:

smarti, jeśli chcesz, abym poprawiła allegro Arniego i przerobiła je na allegro wspólne z Mrusią, prześlij mi treść ogłoszenia (czyli wszystko o Mrusi), najlepiej tak aby powody, dla których Arni i Mrusia miałyby zamieszkać razem, były przekonujące. I jakieś dobre zdjęcia Mrusi. - sama tego nie znajdę, bo to nie mój kot, jak Ci go nie przywiozłam, więc nie mam obowiązku nic o nim wiedzieć. I nie mam czasu szukać.

Aha, właściwie za 5 dni kończy się jego aukcja. Więc można nowe allegro zrobić już "wspólne". Co Ty na to?

:ok: :ok: :ok:

CatAngel

Post » Czw paź 07, 2010 9:52 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

*anika* pisze:

Anika, wczoraj zrobiłam im wspólne http://allegro.pl/show_item.php?item=1263981475. Spójrz proszę, czy czegoś nie poprawić w treściach dotyczących Arniego.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw paź 07, 2010 16:32 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 07, 2010 18:47 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

vega29 pisze:Anika, wczoraj zrobiłam im wspólne http://allegro.pl/show_item.php?item=1263981475. Spójrz proszę, czy czegoś nie poprawić w treściach dotyczących Arniego.

- Arni jest chyba ciut młodszy? Moim zdaniem ma góra 4 miesiące teraz, a właściwie 3,5 miesiąca.
Jak go łapałam, na początku sierpnia, miał 8 tygodni. Czyli urodził się ok 15 czerwca, o ile czegoś nie pomieszałam ;)

Ok, doczytałam: wszystko się zgadza, tylko moim zdaniem, całość jest ułożona w dosyć chaotyczny sposób.

Poprawiłabym szczególnie to:
obowiązkowo godzący się na sterylizację kici po osiągnięciu przez nią stosownego wieku.

:arrow: na chociażby coś mniej więcej takiego:
obowiązkowo godzący się na sterylizację kici oraz kastrację kocurka po osiągnięciu przez nie stosownego wieku.

takiej formy nie lubię (niezbyt czytelna dla mnie):
Kastracja/sterylizacja: nie (ze względu na wiek).
Szczepienie: tak.

zmieniłabym na:
Kociaki nie są jeszcze wykastrowane, ze względu na ich młody wiek. Arni i Mrusia są odrobaczeni i zaszczepieni na choroby wirusowe, posiadają książeczki zdrowia.

była jeszcze jedna literówka:
nakolankwców

zjadło się "o" 8)

ale jak wolisz ;)
Ostatnio edytowano Czw paź 07, 2010 19:42 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 07, 2010 19:39 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

*anika* pisze:
vega29 pisze:Anika, wczoraj zrobiłam im wspólne http://allegro.pl/show_item.php?item=1263981475. Spójrz proszę, czy czegoś nie poprawić w treściach dotyczących Arniego.

- Arni jest chyba ciut młodszy? Moim zdaniem ma góra 4 miesiące teraz.
Jak go łapałam, na początku sierpnia, miał 8 tygodni. Czyli urodził się ok 15 czerwca, o ile czegoś nie pomieszałam ;)

Ok, doczytałam: wszystko się zgadza, tylko moim zdaniem, całość jest ułożona w dosyć chaotyczny sposób.

Poprawiłabym szczególnie to:
obowiązkowo godzący się na sterylizację kici po osiągnięciu przez nią stosownego wieku.

:arrow: na chociażby coś mniej więcej takiego:
obowiązkowo godzący się na sterylizację kici oraz kastrację kocurka po osiągnięciu przez nie stosownego wieku.

takiej formy nie lubię (niezbyt czytelna dla mnie):
Kastracja/sterylizacja: nie (ze względu na wiek).
Szczepienie: tak.

zmieniłabym na:
Kociaki nie są jeszcze wykastrowane, ze względu na ich młody wiek. Arni i Mrusia są odrobaczeni i zaszczepieni na choroby wirusowe, posiadają książeczki zdrowia.

była jeszcze jedna literówka:
nakolankwców

zjadło się "o" 8)

ale jak wolisz ;)

No jasne, że uwzględnię poprawki :D Własny tekst ciężko się poprawia :roll: Co druga para oczu, to druga para oczu :ok:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw paź 07, 2010 19:44 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

:D :ok:

Aha, smarti, wysłałam oba linki (do wspólnego allegro oraz do allegro tylko Arniego) osobie, która pytała się o moją Maniusię (która jednak zostaje u mnie na stałe, a jej allegro jeszcze wisi). Osoba ta mieszka pod Warszawą, ma już koty, koty wychodzą do ogródka jej i jej sąsiada. Napisałam, że kociaki są do oddania razem, lub też osobno, ale tylko w wypadku gdy w domu jest już jakiś kot/koty.
Moim zdaniem, jeśli okolica jest bezpieczna, nie ma co rezygnować z tego domku.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 07, 2010 22:32 Re: 3-miesięczny CZARNULEK ARNI szuka dobrego domu! DT Warszawa

dziękuję bardzo za wszelką ( i wielką) pomoc w ogłaszaniu :) :)

to bardzo wiele dla mnie znaczy bo wiem że los kiciów leży na sercu wielu życzliwym osobom, a ja przy tylu kiciach i ich "obrządku" ,z braku czasu i sily,jeszcze nie opanowałam sztuki samodzielnego ogłaszania...
ale jeszcze chwila-lada dzień się w to wdrożę :D

smarti

[poprzednia][następna]