Zuzu nadal szuka domu i prosi o jedzonko. Po kastracji.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 21:13 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

to kotka jest
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon wrz 13, 2010 8:41 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

Anna Rylska

Post » Pon wrz 13, 2010 11:56 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

Zuzu bardzo "męczący" kotek, który chce być ciągle głaskany i doslownie włazi człowiekowi na głowę -każdemu szuka kochającego domku
kocurek natychmiast się przystosowuje do nowego otoczenia, jest bardzo odważny i grzeczny, kocha inne zwierzęta

Anna Rylska

Post » Wto wrz 14, 2010 8:37 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

zero zainteresowania Zuzu, nie było ani jednego telefonu :( a to taki kochany i bardzo kontaktowy kociak :(

Anna Rylska

Post » Wto wrz 14, 2010 8:50 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

A może któryś z domków zainteresowanych Blanką przygarnąłby Zuzu :?:
Fakt, że może nie jest tak efektowny jak niebieska panienka, ale skoro to taki fajny kontaktowy chłopak ... trzymam kciuki :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto wrz 14, 2010 8:54 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

taka propozycja tez padła z mojej strony ale na razie cisza

Anna Rylska

Post » Wto wrz 14, 2010 21:27 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

:lol: :lol: :lol: ........ :twisted:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto wrz 14, 2010 21:31 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

skoro Blanka ma wzięcie, a chłopak nie, to tu także się podpiszę, jasne, nie chcę kolekcjonować kociaków, wezmę chętnie jedno maleństwo, a szczerze mówiąc (dziękuję za podesłany link na facebooku) czuję, że to mój kot. Znaczy, nie zrozumcie mnie źle. Wczoraj jakiś skur***yn otruł mi z zimną krwią kota wychodzącego na dwór (przygarnęłam go zza warszawy, był nauczony wychodzenia i robił straszny sajgon jak się nie wypuszczało). Leona kochało prawie całe osiedle, dzieciaki do szkoły odprowadzał, z ludźmi do piekarni chodził, wyczekiwał na mnie godzinami na przystanku autobusowym, a nocami spacerował dookoła osiedla, dotrzymując mi towarzystwa. Nie sądziłam, ze można aż tak pokochać kota. A jednak. Możecie powiedzieć, ze czegoś się nażarł, ale w to nie uwierzę, został otruty, bezwzględnie otruty, był tak wybrednym kotem, że kradnąc mi z talerza długo zastanawiał się co zje i ile zje, a co mu nie pasowało, po prostu olewał. Od ludzi nie brał, jesli cos mu się nie podobało. Teraz mój maluch, Joker, który był "wychowankiem" Leona został sam (nie licząc pieska, którego niestety muszę oddać, ale to inna historia), boję się, że ten szok może być dla niego poważnym uszczerbkiem na zdrowiu, i tak jest sama skórką z kosteczkami.
A Zuz, z tego co widzę, jest małą "kopią" Leona. Z resztą porównajcie sami.
Obrazek

Joker nie jest kotem wychodzącym, w oknie mam kratkę, która mu to uniemożliwia, ponieważ jest ciapą i gapą oraz nie jestem zwolenniczką wypuszczania maluchów. Leon tak był wychowany i po prostu nie dało się go zatrzymać w domu (trafił do mnie jako dorosły kot).
kocia mama Jokera, Nunu i Pankraca :D

asantir

Od: Wto wrz 14, 2010 19:53

Post » Wto wrz 14, 2010 21:35 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

Hej Martyno :wink: :mrgreen:

Szkoda tego twojego koteczka :( :( :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 15, 2010 8:08 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

przykro mi z powodu kotka :(

Zuzu szuka tylko domu nie wychodzącego

Anna Rylska

Post » Śro wrz 15, 2010 11:09 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

moj dom jest newychodzacy. TylkoLeon mial taki "wymog-przywilej". W oknie mam siatke zabezpieczajaca, zeby Joker mogl sobie posiesziec w otwartym oknie.

asantir

Post » Śro wrz 15, 2010 12:26 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

rozumiem, a co w przypadku kiedy będzie chciał wychodzić? będzie się domagał? Zuzu ciągnie na ulicę,ale wystarczy go wziąźć na ręce i jest dobrze

Anna Rylska

Post » Śro wrz 15, 2010 13:00 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

Domy wychodzące wychodzą już z mody!

Nie da się oddać kotka, którego się zdążyło pokochać, do nowego domu, gdy nie ma pewności, że nie będzie wychodzącym.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro wrz 15, 2010 13:03 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

Nie ma opcji, nie wyjdzie. Mogę zarzec się na wszystkie świętości. Joker też na początku za Leonem chciał chodzić, ale już się nauczył, że domek to domek i tu się siedzi.
Leon miał to do siebie, że jak nie wyszedł to sikał, zjadał mi ubrania, tłukł pieska, darł się pod drzwiami tak, że sąsiedzi przychodzili pytać, czy wszystko w porządku. To był szatan nie kot :) Niby zwyczajny dachowiec europejski a wielki bydle takie, że ciężko mi było go nosić. Nie udało mi się go przez zimę oduczyć tego wychodzenia (siedział ciągle w domu), meble zniszczył, telewizor obgryzł, no mówię wam, to nie był kot, a prawdziwy Książę Ciemności. "Tak chcę, to tak ma być."

Młody mieszkałby sobie spokojnie z Jokerem w domu, miałby obróżkę z imieniem, dwa pokoje do dyspozycji, Dwa wielkie okna (drugie okratuję jak tylko dorwę drabinę, do tego czasu pokój jest na stałe zamknięty dla zwierząt)pełno miłości i co najmniej 4 ręce do głaskania codziennie. Oraz fachową opiekę medyczną, nawet w momencie, gdy nie będę miala pieniązków (weterynarz to dobra znajoma rodziny, lecznicę otwierała z moim ojcem)

Gorzej u mnie z transportem. Niestety.

asantir

Post » Śro wrz 15, 2010 13:12 Re: Wyprowadzili się, wyrzucili 2 kociaki na ulicę! PILNIE DOM

podaj telefon do siebie na pw :)

Anna Rylska

[poprzednia][następna]