Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 18:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Sabina, przytulam z powodu trikolorki Helgi :cry: , jedyne pocieszenie że umarła tak z dnia na dzień, że się długo nie męczyła.
Skąd brać siłę, gdy tyle jest do zrobienia a wokół same tragedie...

oj męczyła się męczyła, miała odchylona główkę aż do ogona i otwarte oczka a mordkę otwarta jakby płakała :cry: :cry: :cry:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw cze 10, 2010 18:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

maria_kania pisze:Moja Multimedia też tego kanału nie nadaje....

Suzi jest piękna w typie mojego meża, tylko nam krówki i szarej sztuki brakuje bo ruda pantera kocur i 3 kolorka kotka jest ;-) osobiście bym wybrała całą białą lub czarną a wogóle to jak bedzie decyzja na trzeciego to dowolne szczęście no ale gdybac to ja mogę.
Po przeczytaniu ksiązki Gwen Cooper "Odyseja Homera" zastanawiam sie nad posiadaniem 3 kota nie wychodzącego do tego np jednookiego, bo do całkowiecie niewidomego jak Layla hmm jeszcze nie dorosłam choć mąż wstępnie kiedys wspomniał ze nie miałby nic przeciwko... czas pokaże, zreszta usilnie stramy sie o dziecko (nie jest różowo) wiec też musze odczekać na moment...
no i my w trakcie przeprowadzki a puki co na trzeciego stałego kiepsko (wczoraj mi powiedział ze zrobie kociniec z mieszkania bo wszedzie sa biedy więc na 2 ogonach stop chyba ze naprawde czasowo ale juz musimy docelowo mieszkac w domku przy lesie na ul. Lnianej w Cisowej) zabawne bo myślał ze nie zaobserwowałam bo tam kolo cmentarza jest koci domek i kotów sporo, z tego co chodzilam to mialy jedzenie wiec ktoś zabezpiecza ten rejon,,,
a wlasnie jak mozna dowiedziec sie czy i gdzie jest opiekun takowych dziczków? pewnie kręcić sie z jedzeniem i widzec kto chodzi? macie pomysł?

MAMY POD NASZA OPIEKĄ MALEŃKIEGO PINGWINKA, KTÓRY STRACIŁ OCZKO :( MOŻE JEGO BYŚ PRZYGARNĘŁA PO CAŁKOWITYM WYLECZENIU?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw cze 10, 2010 18:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:
mpacz78 pisze:Sabina, przytulam z powodu trikolorki Helgi :cry: , jedyne pocieszenie że umarła tak z dnia na dzień, że się długo nie męczyła.
Skąd brać siłę, gdy tyle jest do zrobienia a wokół same tragedie...

oj męczyła się męczyła, miała odchylona główkę aż do ogona i otwarte oczka a mordkę otwarta jakby płakała :cry: :cry: :cry:

:cry: to tym bardziej przykro :cry:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw cze 10, 2010 18:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY :1luvu: :1luvu: :1luvu: dochodzę do siebie bo przy takim zwierzyńcu nie ma już czasu na łzy, trzeba zająć się pozostałymi zwierzami. mam do siebie żal, jestem rozgoryczona. powinnam przy niej cała noc warować jak pies, zeby nie odchodziła samotnie. gdybym miała bardziej otwarte oczy to bym zauważyła, ze jest z nią coś nie tak- a ja jak wariatka powtarzałam sobie- "ona nie lubi innych kotów- dlatego jest taka wyciszona", zignorowałam objawy.........ech.........zresztą przy takiej ilości zwierzów trudno jest dopatrzyć się gdy cos się złego dzieje, zamawiam więc raz w tyg wizyty weta, ale i on nic nie zauważył, zgon nastąpił z dnia na dzień. kicia ostatnie dni chodziła dziwnie wyciszona i traciła apatyt. eidocznie ją już bolało.

znów :( złe wieści- chyba kolejne 2 koty wrócą z adopcji. ja nie mam gdzie ich przyjąć, bo za kilka dni będe miała 8 kotów- gości z miasta w hoteliku więc nie moge przegiąć przysłowiowej "pałki". trudno najwyzej trafią do klatki weta, tylko nie wiem naprawdę z czego w tym miesiącu zapłacę mu dług.................

ania no brawo, ja tez w ciąży ściągałam jednego kota za drugim.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw cze 10, 2010 19:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jarekm pisze:
Marea pisze::twisted: Jarek, serca dla Krysi nie masz :lol: dwa diabły w domu każesz jej trzymać :twisted:

Mogła zatrzymać Delikwenta.
A jakie dwa diabły masz na myśli, bo chyba nie Gryzeldę. Arystokratka z niej, jak bywa u mnie to zachowuje się poprawnie.
Ciężko mi tylko przyzwyczaić się że Gryzelda nie słyszy.

I Lesia mogła i Alibabę.... ech, jak się ma wybór ten i szlus albo dalej tymczasujemy, to jakoś w kierunku na DT mi bardziej po drodze :) Zaczęło się już w Lęborku, Zyzia piwniczanka tez miała być na odchowanie, ale exTZ się zaciął i nie umiał jej oddać :)
A ja okropna jestem i oddaję takie cuda.

A co do arystokratyczności Gryzeldy to byśmy pogadali przy okazji polowania na nogi (KONIECZNIE bose), szczepień czy antybiotyku (mięso mielone, ja się boję), gonitw PO człowieku o 4tej rano czy robienia porządków po swojemu (ja jestem bałaganiarz więc mnie to do łez prawie doprowadza), czy zaboru śniadaniowo-obiadowego.
A Suzi to już jest w ogóle siódme wcielenie siódmego szatana. We dwie stanowią mieszankę wybuchową, nawet jak gadam przez telefon to co chwilę słychać słowa uznawane powszechnie za niecenzuralne....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw cze 10, 2010 20:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Zobaczcie jaką fajną akcje wynalazłam :) http://szerlok.pl/nakarm_psa/

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Czw cze 10, 2010 20:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ania super akcja, ja juz wybrałam suczkę podobną do mojej rumby, którą będę codziennie karmić :1luvu:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw cze 10, 2010 21:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziewczyny - karma odebrana z Chemu i z Reala, w tym tygodniu postaram się zahaczyć o Matarnię. Jutro jadę na sterylkę tej mojej niuni z Fortecznej. Cały czas czeka pod drzwiami... Dziś nawet juz pojemnikow nie było - pewnie byli właściciele - a co tam, skoro ją zostawili tam to mają gdzieś czy będzie miała jedzenie i miejsce na wodę czy nie ... :/
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Czw cze 10, 2010 22:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:oj męczyła się męczyła, miała odchylona główkę aż do ogona i otwarte oczka a mordkę otwarta jakby płakała :cry: :cry: :cry:

o matko :cry:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw cze 10, 2010 22:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wredne_Słonko pisze:Sabinko, przykro mi z powodu Helgi..
U nas też smutno. Zmarł jeden z psiaków moich rodziców :(
I Maciek powiedział, że mnie we śnie zamorduje, bo z jednego tymczasa zrobiły się już 3 :oops:

Ojej a jak ci się trzy zrobiły :?: Przyślij mi ogłoszenie kociaków i zdjęcia na kingahyzinska@interia.pl
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw cze 10, 2010 23:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY :1luvu: :1luvu: :1luvu: dochodzę do siebie bo przy takim zwierzyńcu nie ma już czasu na łzy, trzeba zająć się pozostałymi zwierzami. mam do siebie żal, jestem rozgoryczona. powinnam przy niej cała noc warować jak pies, zeby nie odchodziła samotnie. gdybym miała bardziej otwarte oczy to bym zauważyła, ze jest z nią coś nie tak- a ja jak wariatka powtarzałam sobie- "ona nie lubi innych kotów- dlatego jest taka wyciszona", zignorowałam objawy.........ech.........zresztą przy takiej ilości zwierzów trudno jest dopatrzyć się gdy cos się złego dzieje, zamawiam więc raz w tyg wizyty weta, ale i on nic nie zauważył, zgon nastąpił z dnia na dzień. kicia ostatnie dni chodziła dziwnie wyciszona i traciła apatyt. eidocznie ją już bolało.

nie mogłaś nic zrobić, takie rzeczy tylko przy echo wychodzą; ewentualnie jak wada jest mocna to przy osłuchaniu serca, ale nie miałaś podstaw do takiego badania i objawy nie były specyficzne;
rozumiem co czujesz, dwa lata temu odszedł kot mamy Tz - znaleziony przez nas i odchowany - raz tylko zwymiotował, potem zaczął się słaniać na nogach, jak trafił do kliniki już było za późno - okazało się, ze to była wrodzona wada serca; potem na wątku ludzie opisywali, że koty szybko odchodzą przy takim schorzeniu - ktoś napisał, że wyszedł z domu na godzinę i w tym czasie kot umarł :( :( :(
straszne to, ale czasem nie da się nic zrobić :( , a potem sobie wyrzucamy :(
trzymaj się :ok:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt cze 11, 2010 8:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Jeśli los ci doskwiera boleśnie,
I rozwściecza znajomych tępota,
To zrób to, co słyszałaś już wcześniej….
…… weź kota….

Jeśli wkoło panoszą się wieprze,
I rozrasta się zwykła hołota,
To zrób to, co jest wtedy najlepsze…..
….. weź kota…..

Jeśli kryzys Ci zdrowie rujnuje,
Lub zawiedzie Cię bliska istota,
To zrób to, co niewiele kosztuje…….
…..weź kota….

Jeśli zbyt Ci samotność dokuczy,
A Twe serce w rozterkach się miota,
To znajdź coś co Ci miłość wymruczy…….
…… weź kota…."

Zastanawiam się czy nie umiescić ten wiersz na naszej stronie internetowej.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt cze 11, 2010 9:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kiniu, wiersz super!

Z umieszczaniem kociaków jeszcze poczekam. Ciągle coś ściemniają, kichają, jeden wczoraj wymiotował, a ja od razu w takich sytuacjach widzę pp ;) jestem z nimi ostatnio tak często u weta, że się zastanawiam czy się do którejś z klatek po prostu nie wprowadzić :D

Jeden kociak od Izzi, drugiego zabrałam z Żabiego Kruku - do tej pory nie mogę spojrzeć w oczy jego matce ale był strasznie biedny więc to siła wyższa :oops: i w środę zadzwonili od Zalewskiego czy nie znalazłoby się u mnie miejsce na jeszcze jednego kociaka.. Pięknie ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pt cze 11, 2010 10:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ania ale ty masz złote serducho :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt cze 11, 2010 11:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:
maria_kania pisze:Moja Multimedia też tego kanału nie nadaje....

Suzi jest piękna w typie mojego meża, tylko nam krówki i szarej sztuki brakuje bo ruda pantera kocur i 3 kolorka kotka jest ;-) osobiście bym wybrała całą białą lub czarną a wogóle to jak bedzie decyzja na trzeciego to dowolne szczęście no ale gdybac to ja mogę.
Po przeczytaniu ksiązki Gwen Cooper "Odyseja Homera" zastanawiam sie nad posiadaniem 3 kota nie wychodzącego do tego np jednookiego, bo do całkowiecie niewidomego jak Layla hmm jeszcze nie dorosłam choć mąż wstępnie kiedys wspomniał ze nie miałby nic przeciwko... czas pokaże, zreszta usilnie stramy sie o dziecko (nie jest różowo) wiec też musze odczekać na moment...
no i my w trakcie przeprowadzki a puki co na trzeciego stałego kiepsko (wczoraj mi powiedział ze zrobie kociniec z mieszkania bo wszedzie sa biedy więc na 2 ogonach stop chyba ze naprawde czasowo ale juz musimy docelowo mieszkac w domku przy lesie na ul. Lnianej w Cisowej) zabawne bo myślał ze nie zaobserwowałam bo tam kolo cmentarza jest koci domek i kotów sporo, z tego co chodzilam to mialy jedzenie wiec ktoś zabezpiecza ten rejon,,,
a wlasnie jak mozna dowiedziec sie czy i gdzie jest opiekun takowych dziczków? pewnie kręcić sie z jedzeniem i widzec kto chodzi? macie pomysł?

MAMY POD NASZA OPIEKĄ MALEŃKIEGO PINGWINKA, KTÓRY STRACIŁ OCZKO :( MOŻE JEGO BYŚ PRZYGARNĘŁA PO CAŁKOWITYM WYLECZENIU?

Sabina ok bede pamiętac, tyle że narazie to moje luźne myśli, mąż oglada zdjęcia i ani myśli teraz dać zgody na 3 szczęscie wieć... pozostaje czekać
za 3 -4 tyg wprowadzka na dom wiec pomału zobaczę co się będzie działo... nie mniej jednak mam już w głowie migające światełko a reszte czas pokarze...
a w domu jedynie komentował urodę Suzi, że fakt w jego typie dziewczyna i nawet sie na mnie nie patrzał, chyba zeby nie zobaczyć mojej bużki z usmiechem i pytanie a moze jednak??
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia][następna]