Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 21, 2010 10:13 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

i bardzo dobrze. Ważne, że się coś dzieje :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt maja 21, 2010 10:41 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Podrzucamy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt maja 21, 2010 11:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

domek pilnie potrzebny dla zwykłej koteczki rodzącej lada moment moja wetka nie sterylizuje w tak póznej ciąży ,jeżeli jeszcze jest w ciąży :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt maja 21, 2010 13:52 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

dorcia44 pisze:tak ,mama z maluchami już bezpieczna i jeszcze jedna cud urody panienka .
teraz są pod dobrymi skrzydłami u założycieli wątku .

wolniutko ,a sukcesywnie.

i tak trzymać, powolutku ale do przodu :)
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pt maja 21, 2010 16:11 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

No nie, jak na złość. Dopadłam na sekunde komputer i wszystko mi się skasowało..!
W skrócie - pisałam, że wszystko opiszemy wieczorem, tak pewnie ok 22. Będę mieć pełniejsze wiadomości...

Nie ukrywam, że będziemy potrzebować Waszej pomocy. Brakuje nam chociażby doświadczenia. Dziś będziemy pewnie musieli zabrać na noc kotkę, która rodzi teraz u weta na tarchominie. Bardzo ładnie się nia zajął - jedno małe (czarno - białe) jest żywe, drugie urodziło się martwe. Mamy dowiadywać się po 18. Nie wiem jak ogarniemy t wszystkie koty i kociaki. Dopiero po dokładnej ocenie zdrobia przez naszą wetkę powiemy co i jak z dt.

Napiszę wieczorem!
Dzięki za kciuki :1luvu:
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pt maja 21, 2010 16:25 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Moja oferta nadal aktualna.
Mieszkam pól kroku za Tarchominem ;), mam własny transporter, ale chwilowo jestem bez transportu.

Dobrze że maluchy nie będą musiały tam już wracać. A kolory ... mam niezwykłej urody buraskę, wybraną spośród "zwyczajnych" ;) rudzielców.

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Pt maja 21, 2010 20:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Trzymam kciuki i czekam na relacje! :ok:
Obrazek

~Aaan

Od: Wto cze 19, 2007 12:57

Post » Pt maja 21, 2010 22:18 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Oto wieczorne obiecane ogłoszenia "parafialne"... Trochę nam się zeszło ze zdaniem Wam relacji, ale nakreślę teraz jak się ma sytuacja, a ostatnie dni były "atrakcyjne"...

Kotka nr 1. Nie mamy zdjęć. Dziś zawieźliśmy ją rodzącą do przychodni. Pani zadzwoniła do nas, że potrzebna jest pomoc, bo sama nie daje rady. Urodziły się 4 kociaki, w tym 2 niestety martwe. To krótkowłose koteczki. Nie znam płci, wiem, że jedno kocię jest czarno-białe... Kotka jest teraz w tej przychodni. Może tam zostać jeszcze 2-3 dni. Była strasznie wycieńczona. Cały dzień odbierano jej kociaki. Bez lekarzy marnie by się to skończyło.

Dostała kroplówkę. Była padnięta - półdzika kotka leżała jak kłoda. Niestety lekarze mieli pewne wątpliwości co do jej zdrowia, dlatego zaproponowali zrobienie testów. Za jakieś 2 dni będzie sterylizowana, wtedy mogliby pobrać jej krew. Mielibyśmy też wówczas jakiś obraz zdrowia maluchów. Oby była zdrowa! Za cały pakiet sterylki, testy musielibyśmy dać 250 zł.

Nie wiem jaka kotka będzie po wszystkim, ale ona całe życie mieszkała na dworze. Może nadawałaby się jako wychodzący kotek, ale nie wykluczamy też opcji wypuszczenie jej z powrotem po sterylce. Na razie nic nie wiem. Tym dwóm kociakom będziemy na pewno szukać domków - w przeciągu tych 2-3 dni dowiemy się jak z karmieniem, czy ta kotka w ogóle daje radę...
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt maja 21, 2010 22:22 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kotka nr 2. (zmrużone oczka to efekt flasha - nie choroby)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt maja 21, 2010 22:39 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kotka nr 2 - to oczywiście ta ruda po prawej. Oficjalnie - JEST DO ADOPCJI :1luvu:

Ma - nie wiem - 7 miesięcy? Trudno to ocenić. Na oko - zdrowa. Uszy bez świerzba itp. Futro w opłakanym stanie, noga jedna prawie łysa. Wygląda jakby ktoś chciał ją po ciemku poobcinać nożyczkami... :cry:

Do zrobienia przy niej - szczepienie (mamy możliwość zaszczepić Felovax 3-jką za darmo), sterylka, odrobaczenie (jakie fatalne one mają kupy...!), dobrze byłoby zrobić jej też przy okazji testy - tu jednak coś mówi mi, że one by wszystkie popadały w tych warunkach jakby były pozarażane - ale kto wie... I oczywiście odchuchanie, podkarmienie.

Wczoraj nie chciała nic od nas jeść. Dziś je :) Na szczęście! Kupiłam mleko dla kociaczków, kocicom też daję. Im to w umiarze nic nie zaszkodzi. Jedzą hillsa, masełko, mięsko. Będą z nich salonowce! Ruda kotka jest bardzo spokojna, łagodna. Ogólnie chodzi do kuwetki - tylko czasem pupa wystaje poza... (i tak sąsiedzi poratowali nas wczoraj 2 dodatkowymi kuwetami).

Możemy wykonać wszystkie zabiegi u naszej wetki, koszt byłby ok. 250 zł. (sterylka, testy, robaczki..).
Chętnych do adopcji - oczywiście zapraszamy - choć myślę, że dobrze byłoby się wstrzymać do testów.
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt maja 21, 2010 22:44 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Skończe jutro - tel. z wopru - jedziemy teraz po reszte kotów.

Błagam o DT!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt maja 21, 2010 22:46 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Podam oficjalnie mój nr tel 601 286 882. Jedziemy z kontenerami, bardzo prawdopodobne ze zatopi domek tej pani. Wopr dzwonił w jej imieniu. Gdyby ktoś mógł wziąć dziś choć 1 kota.... Jestem pod tel., dowioze!!!!!!!!!
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt maja 21, 2010 22:50 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Bardzo chętnie tylko jestem za daleko. :( A ta 2 kotka ze zdjęcia powyżej , matka rudych maluszków jest do adopcji Jeśli tak to chętnie adoptuje. Oferuje DT.
Ostatnio edytowano Pt maja 21, 2010 23:49 przez anda70, łącznie edytowano 1 raz

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Pt maja 21, 2010 23:28 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kochani ,obudzcie się pilnie potrzebne dt. :!: :!: :!: :!: :!:
Kotów może być nawet 17 :!:
Musimy pomóc Jankowi i Małgosi :!:

BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH CHĘTNYCH O ZGŁASZANIE SIĘ W TYM WĄTKU
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt maja 21, 2010 23:54 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ja niestety nie pomogę, nie mogę ryzykować zdrowia i życia mamy. Jeśli natomiast mogę coś zasugerować- trzeba zmienić tytuł wątku na bardziej adekwatny, typu: powódź, potrzebna pomoc w ewakuacji kotów etc. Albo ja założę nowy wątek z przekierowaniem do tego.

Dorcia, napiszę Ci bo mi umknie: Koteria przyjmuje kotki nawet tuż przed porodem, jakbyś jeszcze była zmuszona szukać takiej pomocy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]