Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 21:43 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

mam wieści z wrocławskiego domku! malutki w samochodzie najpierw strasznie rozpaczał i protestował - na szczęście po pewnym czasie mu przeszło i do Wrocławia dojechał już spokojny i przytulony do nowej Dużej :P

w domu - zetknięcie z Korkiem - całkiem niezłe... Korek podobno zdziwiony - może myśli, że to "zaginiony" przed rokiem jego przyjaciel (też był czarnym kotkiem), ale nie okazuje agresji wobec małego

mały - trochę poprychał - ale potem chodził już za Korkiem krok w krok i we wszystkim go naśladował :lol:

jak domek do mnie zadzwonił, to Milki właśnie ułożył się koło nich na kanapie - więc chyba zaczyna się zadomawiać :piwa:

rozmawiałam też z Mamą Dużej - urocza, starsza Pani, która dziękowała mi za cudnego kotka!!! jak ja uwielbiam takich ludzi jako kocie domki!!!! :1luvu:

wiem, że Milki będzie tam szczęśliwy, kochany i pod dobrą opieką - oby tylko dogadał się bez problemów z nowym kolegą :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob mar 20, 2010 23:23 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: Żal nam ich jak zmieniają miejsce, bo się stresują biedaki, ale teraz to już koniec jego tu i tam. Trzymaj się Milkusiu, daleko bardzo odjechałeś....tyle ludzi zauroczyłeś zanim zawinąłeś do portu. Dzięki Joluka za wszystko, za wspaniały domek tymczasowy :catmilk: Buziaki

malinka1

Od: Czw cze 28, 2007 8:27

Post » Pon mar 22, 2010 7:26 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

Gratuluję :-) A mały wylądował w moim rodzinnym mieście :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pon mar 22, 2010 20:55 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

Joluka, czy masz jakieś wieści z nowego domku naszego słoneczka....?

malinka1

Post » Pon mar 22, 2010 21:40 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

mam - domek przede wszystkim niewyspany... - maluch nocami szaleje z Korkiem, a właściwie raczej Korek ucieka całe noce przed Milkim... :roll:

oczywiście nasz słodki pingwinek jest tak namolny, jak u nas - nie odstępuje Korka na krok - Korek do misek, to mały do misek, Korek na kanapę, mały jest już przy nim, Korek do kuwety - mały już tam na niego czeka.... :twisted:

podobno Korek jest już bliski histerii... - mam nadzieję, że to tylko początkowa fascynacja Milkiego i tuptuś trochę poluzuje... - bo nie wiem, na jak długo starczy cierpliwości Korkowi i Dużym.... :conf: najgorsze jest to, że na noc nawet nie można kotów jakoś odizolować, bo Korek podobno nie znosi zamknięcia w żadnym pokoju...

nie ma na szczęście żadnych łapoczynów i czynnej agresji - raczej chyba frustracja i spłoszenie gigant...

Duzi podchodzą do tego - ku mojej radości - dosyć spokojnie - twierdzą, że ich kot zawsze był panikarzem i histerykiem i że trzeba trochę poczekać... - mam nadzieję, że mały odpuści choć trochę :ok:

joluka

Post » Wto mar 23, 2010 21:18 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

no na szczęście malutki trochę wyluzował... :piwa:

uznał, że zabawy z ludziem mogą być - prawie - tak samo fajne, jak jeżdżenie na tym dużym kotku... :twisted: - a jako że nie zostaje praktycznie bez Dużych na razie, to trochę Korkowi odpuścił

Korek zresztą zaczyna uznawać tuptusia za niezbędny element swojego domu - jak mały znika mu z oczu to natychmiast go szuka :P - jest nadzieja na nawiązanie trwałych, pozytywnych stosunków :ok:

dzisiaj koty spały na jednej kanapie, mały już mruczy i daje Dużym głaskać brzusio - noc w miarę przespana, aż! do 5 rano :roll:

zdecydowanie zmierza ku dobremu i tak trzymać!!!!!! :ok: :ok: :ok:

a mały tak pomaga Mamie Dużej robić na drutach sweterek, że cały kłębek włóczki stanowi już jeden zmechacony i skotłowany kłąb.... :mrgreen: :kotek:

joluka

Post » Śro mar 24, 2010 12:10 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

Oj to super.....jaki on jest pocieszny..Jak musiał się czuć samotnie w tej piwnicy sam jeden, teraz nie odpuszcza nikomu. Może prześlą jakieś zdjecia...?

malinka1

Post » Śro mar 24, 2010 13:38 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

poproszę o zdjęcia - jak tylko będą to od razu wstawię :P

joluka

Post » Pt mar 26, 2010 22:53 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

No maleńki.....powzdychamy do Ciebie, jak tylko będą zdjęcia. :lol:

malinka1

Post » Czw kwi 01, 2010 9:55 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

zdjęć jeszcze niestety nie mam - ale dostałam wieści z domku Milkiego - w którym mały nazywa się po swoim również czarnym poprzedniku - Czarcik :P

nie chcę zaśmiecać Kociarni - ale wkleję, żeby móc się podzielić radością z dobrych domów!:

"Mały Czarcik rośnie jak na drożdżach, bawi się czym się da, z Korkiem mają chyba ustalone godziny gryzienia, bo rano i w nocy są bardzo zaprzyjażnieni, a w dzień trwają bijatyki, ale nie jakieś straszne.Poza tymi chwilami jest mruczący i uroczy, stale też bardzo pogodny.Udaje, że boi się różnych przedmiotów, ale to chyba tylko zabawa, bo po chwili lęku napada na budzący grozę przedmiot / a są to np. banany.../ i kopie z lubością..."

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joluka

Post » Pon kwi 05, 2010 20:27 Re: Mam 4 m-ce, kocham koty,psy-Milki doczekał się super domku!

Słoneczko nasze, wreszcie skończyły się wędrówki....

malinka1

[poprzednia]