Kot, jak wilk ma DOM!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 09, 2010 16:27 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Wania,on znaczy,bo go boli.Niewiele jest kotów,które nie potrafią się dogadać z innymi,zwłaszcza młodych.Trzeba dać mu szansę,tak myślę.
Biedny kocio z tym paskudztwem.Wiem,jak to boli, bo sama doświadczyłam.Kciuki za zdrówko i bardzo dobry domek. :ok: :ok: :ok: Sziwa jest cudny,już to pisałam,ale komplementów nigdy za dużo,prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 09, 2010 16:45 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Kotów nie mam, za to na pewno mam jednego psa (ze schroniska), być może dwa. Być może, bo ponad dwa tygodnie temu znalazłam zamarzającą kupkę psiego nieszczęścia i zabrałam do domu. Jeśli nie znajdę mu domu -zostanie. Właśnie uczę go, do czego między innymi służą spacery, idzie mu coraz lepiej :D ) Myślę, że jest szansa, że kotek by się przyzwyczaił do psiaków, gdyby poświęcić mu dość czasu (a na to mogę sobie pozwolić przy moim zajęciu). Co prawda myślałam o przygarnięciu kotka za jakieś dwa miesiące... kiedy już skończę remont mieszkania, zabezpieczę okna... ale kiedy zobaczyłam Sziwę... to jest właśnie TEN kot :1luvu:

Wilczek

Od: Czw lut 04, 2010 22:20

Post » Wto mar 09, 2010 16:47 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

się nie dziwię Wilczku
można się w nim zakochać na zabój
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 09, 2010 17:03 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Można :lol: W każdym razie trzymam za niego kciuki, a po cichutku karmie się taką nieśmiałą nadzieją...

Wilczek

Post » Wto mar 09, 2010 17:04 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

A ja mocno kibicuję, żeby Sziwa wspaniały i oddany domek miauuuu :D

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto mar 09, 2010 20:01 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Obrazek
Cóż znaczy obsikana ściana wobec tego spojrzenia 8)
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto mar 09, 2010 20:29 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Sziwa jest niezwykły.Czy on nie przypomina trochę psa?

ewar

Post » Wto mar 09, 2010 21:35 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

wania71 pisze:Wilczku, nie doszedł.
Odpisałabym.

W takim razie: mam 31 lat, mieszkam w Łodzi. Mieszkanie 47 m2, własne, a w nim dwa wspomniane wyżej psiaki, TŻ i tymczasowo brat (dorosły). Pracuję na własny rachunek, sama ustalam sobie dni i godziny pracy, panowie za to pracują na zmiany, więc zwykle zwierzaki nie zostają same dłużej niż 4-5 godzin. Kiedyś miałam czarną kotkę (straszna dzikuska, wszyscy goście się jej bali :twisted: ), odeszła (nowotwór) i pozostawiła tęsknotę za mruczeniem, dotykiem aksamitnego futerka i tą gracją ruchów... Niestety, tułałam się po wynajmowanych mieszkaniach, przeprowadziłam do innego miasta i dopiero teraz mam wystarczającą stabilizację, żeby pomyśleć o kotku poważniej. Moje minusy: w tym przypadku teoretycznie psy (chociaż cieszę się, że są) i fakt, że właśnie remontuję mieszkanie. Myślę, że zajmie to jeszcze jakieś dwa miesiące i właściwie założyłam, że dopiero wtedy zacznę intensywniej wypatrywać tego jedynego (bo nie chcę narażać go na szok nowego miejsca, gdzie panuje zamieszanie, a od czasu do czasu w ruch idzie wiertarka czy inne monstrum), ale cóż, zakochałam się, muszę chociaż spróbować. Moje plusy: zwierzaki są członkami rodziny (nawet parkiet w moim remontowanym mieszkaniu pokrywam olejem, nie lakieruję, żeby się biedactwa nie ślizgały), nie wyjeżdżam, jeśli nie mogę zapewnić zwierzakom opieki (brat lub para przyjaciół), pilnuję szczepień etc., wiem, że kota nie karmi się whiskasem i nie poi mlekiem, w ramach remontu zamierzam założyć w oknach moskitiery.
Nie wyrzucę kota dlatego, że sika w domu, spróbuję go tego oduczyć (właśnie walczę z nowym pieskiem :) ), poza tym myślę, że jeśli poświęcimy mu dość czasu i uczucia, poczuje się bezpiecznie i jakoś oswoi z obecnością psów.

Wilczek

Post » Wto mar 09, 2010 21:37 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

ewar pisze:Sziwa jest niezwykły.Czy on nie przypomina trochę psa?

Zdecydowanie przypomina wilka. Pewnie dlatego ta kmnie wzięło - ciągnie swój do swego :ryk:

Wilczek

Post » Wto mar 09, 2010 21:40 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

ewar pisze:Sziwa jest niezwykły.Czy on nie przypomina trochę psa?

Noo, przypomina, tylko łapy nie podnosi przy znaczeniu :wink:
Obrazek

wania71

Post » Wto mar 09, 2010 21:51 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Wilczku, bardzo dziękuję za informacje :)
A może sobie pogadamy przez telefon? Jeśli nie masz nic przeciwko temu, to proszę o Twój numer na pw.
Obrazek

wania71

Post » Śro mar 10, 2010 16:15 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Badaliśmy dzisiaj siki - już na oko wyglądały nieźle -bez krwi i było to dużo siku naraz, a nie kilka razy po trochu. Jest dużo lepiej. Teraz zastrzyki zmieniamy na tabletki. Ale Sziwa i tak się wkurzył i op...syczał panią dr :)

Zdradzę Wam, że także przez telefon Wilczek brzmi bardzo obiecująco. Ale kciuków nigdy dość.
Obrazek

wania71

Post » Śro mar 10, 2010 16:19 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

No to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Śro mar 10, 2010 18:54 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro mar 10, 2010 19:24 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:D
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

[poprzednia][następna]