Fibi wciąż czeka na domek! Maja juz w domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 12:46 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

O kurcze, ale super wieści! :dance: Jezu, ale jestem szczęśliwa, że chociaż Maja znalazła już domeczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto maja 04, 2010 11:00 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

dzisiaj wtorek :)
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Wto maja 04, 2010 11:16 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

mercy pisze:dzisiaj wtorek :)

Właśnie. Czekamy na wieści, czy Majeczka się zakocha....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 04, 2010 14:48 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

Miałam jechać dzisiaj, ale samochód mojej lepszej połowy ma własne zdanie na ten temat (się naprawia do wieczora) i jedziemy po Maję jutro :) Ale po spotkaniu z Majeczką zdam relację - mniej lub bardziej szczegółową, zależy jak stresowo zareaguje kocia na nowy domek i jak bardzo zaabsorbowana będę ;).
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Śro maja 05, 2010 16:24 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

Za aklimatyzację :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro maja 05, 2010 18:00 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

i Majeczka pojechała. Myślę , że bardzo dobrze trafiła :) cieszę się :)
Trzymam kciuki za pierwsze dni . A Fibi już tęskni. Mam nadzieję, że i do niej w końcu uśmiechnie się szczęście.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Śro maja 05, 2010 18:39 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

To czekamy na wieści z nowego domku!
Obrazek

miszelina

Post » Śro maja 05, 2010 18:43 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

I dojechaliśmy :)
Na razie napiszę krótko i na gorąco.
Otóż Maja - anioł, a nie kot. Być może dlatego, że i klatkę, i mieszkanie obficie zrosiłam feliwayem w strategicznych miejscach, ale przez całe ponad dwie godziny podróży siedziała grzecznie, czasem pomiauczała i patrzyła na nas tymi swoimi pięciozłotówkami (są po prostu prześliczne). W końcu dojechaliśmy.
Majka, zamiast jak każdy przyzwoity kot spanikować w nowym miejscu i prysnąć pod szafę, wyszła spokojnie z klatki, obwąchała kuwetkę, obwąchała jedzonko i dalej obwąchiwać wszystkie kąty: przedpokój, pokój, łazienka... Wskoczyła na łóżko. Gryznęła zasłonę. Wróciła do misek z jedzonkiem i wodą... i dalej, zajada aż się jej uszy trzęsą. A co najbardziej zniszczyło mój światopogląd na temat aklimatyzujących się kotów - nadstawiła się na głaskanie 8O . Najpierw TŻowi, potem mnie, ociera się pyszczkiem... Do mojej ręki podskoczyła, złapała łapkami, troszkę drapnęła, ale bardzo leciutko. I ciągle gada, (robi takie kociątkowe "ił", zamiast zwykłego miau), jakby chciała nas wypytać gdzie myśmy ją wywieźli.
Nadal się trochę czai, ale skoro to jest aklimatyzujący się kot, to strach pomyśleć, jaka bestyja z niej wylezie po paru dniach :D :twisted:
Właśnie odkryła drapak i parapet...

mejflajek

Post » Śro maja 05, 2010 21:35 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

:ok:

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Śro maja 05, 2010 22:10 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

Maja robi do kuwety; bez żadnego przyuczania, bez niczego... Wygoniła też mnie z łóżka :lol: Prawdopodobnie oczekuje, że będę spać na kocich poduszkach na parapecie :D
Pozdrawiamy obie Fibi. I :ok: :ok: :ok: za domek
P.S. A jak się przemieszczam po mieszkaniu, to kota za mną krok w krok, jak piesek :D A podobno to Fibi miała być "psowata"...
Nie no, ja jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam, że ona już łazi jakby od urodzenia tutaj mieszkała... 8O

mejflajek

Post » Czw maja 06, 2010 0:25 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

brawo :) przesyłam głaski dla ćwierkającego aniołka ;) tak trzymać !

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Czw maja 06, 2010 4:53 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

Super!
Kikur też tak łazi, tyle, że za mną, a obcych się boi i dlatego nikt go nie chce.
Obrazek

miszelina

Post » Czw maja 06, 2010 8:17 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

Fantastyczne wieści, brawo Majeczka :1luvu: zuch dziewczyna :ok:
To teraz czekamy na fotki dziewczyny w nowym domku :mrgreen:
I wielkie kciukasy za domek dla Fibi :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw maja 06, 2010 8:50 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

miszelina pisze:Super!
Kikur też tak łazi, tyle, że za mną, a obcych się boi i dlatego nikt go nie chce.

A niesłusznie nie chce. Jak przyszliśmy do Bubu, to Maja uciekała przed obcymi tak szybko, jak tylko mogła. W końcu dała się złapać i wygłaskać... resztę historii już wszyscy znają :)
Nie wiem jeszcze, jak wstawiać zdjęcia, więc dam linki do mojego facebooka. Mnie się otwierały, kiedy nie byłam zalogowana, ale w razie jakbyście miały problemy, to dajcie znać, wrzucę gdzie indziej :)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 7654_n.jpg Maja zaakceptowała drapak.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 0746_n.jpg "Co też ta Duża robi z tą wodą i tym dziwnym przedmiotem..."
W nocy obie słabo spałyśmy, ale nad ranem położyła mi się pod pachą, nastawiła się na mizianie i zaczęła mruczeć. Ona jest po prostu niesamowita 8O. W życiu nie słyszałam, żeby coś nie będącego maleńkim kociakiem tak szybko się zadomowiło.

mejflajek

Post » Czw maja 06, 2010 9:56 Re: piękna zielonooka Maja i śliczna strasza bidulka Fibi

Fajnie ma Majeczka! I drapak ekstra.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]