Pinokio; potrzebny DT dla psa Kruczka str.99

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2012 20:28 Re: koty pinokio_

sylwia1982 pisze:pilnie potrzebny tymczas dla kotki z 3 maluchów, koty koczują w Bielsku Podlaskim na osiedlu przy Jagiellońskiej, kotka (matka) jest czarna a maluchy to pingwinek, bury i biało bury jak dobrze pamiętam, matka jeszcze je karmi, maleństwa kichają i mają kk

O kurczę, biedactwa :cry: :cry:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lis 12, 2012 20:45 Re: koty pinokio_

Szalony Kocie, już napisałam do dziewczyny, która robiła zdjęcia tym kotom, czekam na odpowiedź
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon lis 12, 2012 21:15 Re: koty pinokio_

Wiem co to za kotka. Widziałam ją jak chodzila w ciąży.

Mam tez do oddania kilka maluszkow, malenkich, okolo 4 tygodni. Zaropiale oczki, cieknace noski. Nie sa u mnie, ale przydałoby sie zabrac je z miejsca w ktorym są. Ja boje sie brac do siebie koty, po tym jak tyle u mnie odeszlo.

Sylwia, a gdzie ta kotka z dziecmi jest, czy ma jakies schronienie? i czy jest oswojona?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pon lis 12, 2012 21:26 Re: koty pinokio_

kotka z małymi koczuje pod samochodami na osiedlu przy Jagiellońskiej, raczej nie ma gdzie się schować , okienka w piwnicy pozamykane, poza tym były tam jeszcze 3-4 koty, ale ktoś zgłosił w spółdzielni mieszkaniowej,że koty przebywają w piwnicy i zostały z tej piwnicy wywalone, te 3-4 koty są już raczej nie do oswojenia (miot z lata tego roku), ale ta czarna kotka z małymi według mnie ma szanse, tylko brak DT
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto lis 13, 2012 7:19 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

zmieniłam tytuł
Obrazek
może akurat ktoś zauważy

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 13, 2012 12:29 Re: koty pinokio_

Szalony Kot pisze:Jest szansa na chociaż jedną-dwie foty? Na kogo kontakt?

zdjęcia prawdopodobnie będę miała jutro lub w czwartek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto lis 13, 2012 21:29 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

dziewczyny czy to dobry pomysł, żeby zgarnąć tylko maluchy bez matki z tego osiedla przy Jagiellońskiej? :roll: to nie jest mój pomysł, tylko dziewczyny, która będzie robiła jutro zdjęcia tym kotom, ja uważam, że jak zgarniać to maluchy razem z matką, bo ona i tak będzie do ciachnięcia, jeśli okaże się dzikuską to wypuściłoby się ją po sterylce, poza tym ona jeszcze je karmi więc jedyna opcja to zgarniać je razem z matką, tylko nie ma gdzie ich zabrać.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro lis 14, 2012 15:18 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

Sylwia, jak można bez matki, a nie można z matką, to już lepiej zgarnąć co się da.
Osobiście tak mi się wydaje ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 14, 2012 15:39 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

Szalony Kot pisze:Sylwia, jak można bez matki, a nie można z matką, to już lepiej zgarnąć co się da.
Osobiście tak mi się wydaje ;)

ale matka tych kociaków jest do ciachnięcia, albo teraz albo na wiosnę, oby już teraz nie była ciąży, jak na razie to nie ma ich gdzie umieścić :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 16, 2012 17:45 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

Sylwia, a kontaktowałas sie z ifka z dogo? wiem, ze ona pomaga kotom.
Czy one tam nadal są? wątpię. Chodzilam dzisiaj miedzy blokami, pytałam ludzi o te kociaki, ale albo w zlym miejscu bylam, albo taka straszna znieczulica, ze ludzie nie widzą.
Jesli to ta sama kotka, ktora widzialam w ciazy, to powinna byc na przeciw Przychodni dla zwierzat dr Burzynskiego. Tam wlasnie chodzilam. Myslalam, ze moze jakis karton jej postawie, jesc dam. . . .nie znalazlam.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt lis 16, 2012 18:10 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

pinokio_ pisze:Sylwia, a kontaktowałas sie z ifka z dogo? wiem, ze ona pomaga kotom.
Czy one tam nadal są? wątpię. Chodzilam dzisiaj miedzy blokami, pytałam ludzi o te kociaki, ale albo w zlym miejscu bylam, albo taka straszna znieczulica, ze ludzie nie widzą.
Jesli to ta sama kotka, ktora widzialam w ciazy, to powinna byc na przeciw Przychodni dla zwierzat dr Burzynskiego. Tam wlasnie chodzilam. Myslalam, ze moze jakis karton jej postawie, jesc dam. . . .nie znalazlam.

ifka w tym temacie nie pomoże, bo ona mało gramotna, to od niej właśnie wiem o tych kotach, poprosiła mnie o pomoc a teraz się z pomagania tym kotom wycofała, byłam dziś tam na tym osiedlu i szukałam tej kotki, na tym osiedlu jest sklep meblowy i w okolicach tego sklepu codziennie przychodzi pan karmiciel (którego dziś spotkałam i z nim rozmawiałam), on dokarmia koty z własnej renty, dokarmia ponad 10 kotów nikt mu nie pomaga, od niego wiem, że ta czarna kotka z małymi porusza się w okolicy od komisariatu policji do przychodni wet. u Burzyńskiego, ja ją w sobotę widziałam właśnie w pobliżu lecznicy.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 16, 2012 18:40 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

To szkoda, ze ifka nie pomoze. Ja nie dam rady, Jezuuuu. U mnie parwo szczeniaki mają i mam jak zawiązac.

Skoro kotka sie przemieszcza z kociakami, to znaczy, ze one juz sa spore???, tak?
No a ten pan nie da rady jakos zabezpieczyc tych kotow? Gdyby mialy schronienie to pomalu moznaby cos zadzialac, a tak???? kociaki beda dzikie.

Kochani, kto chce kotka :wink:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt lis 16, 2012 20:11 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

pinokio_ pisze:To szkoda, ze ifka nie pomoze. Ja nie dam rady, Jezuuuu. U mnie parwo szczeniaki mają i mam jak zawiązac.

Skoro kotka sie przemieszcza z kociakami, to znaczy, ze one juz sa spore???, tak?
No a ten pan nie da rady jakos zabezpieczyc tych kotow? Gdyby mialy schronienie to pomalu moznaby cos zadzialac, a tak???? kociaki beda dzikie.

Kochani, kto chce kotka :wink:

jak w sobotę widziałam tą kotkę z małymi to one biegały za matką i ciągnęły jeszcze cycka od niej, one są malutkie, nie mają chyba jeszcze dwóch miesięcy, dziś chodziłam po tym osiedlu miedzy blokami w pobliżu lecznicy u Burzyńskiego i były tam dwa koty z miotu z tego lata (podobno jest ich 4) ja widziałam tylko dwójkę, ifka poprosiła mnie o pomoc właśnie w sprawie tych kotów z letniego miotu a pojawiła się jeszcze ta kotka z małymi i dziś jeszcze doszła sprawa z tym karmicielem, on bardzo prosi o pomoc, prawie płakał jak mówił o kotach, które karmi z własnej renty (kotów jest ok. 10), w tym przynajmniej 3 kotki, które kocą się a kociaki umierają.

to są koty, które dziś widziałam w pobliżu lecznicy, wydaję mi się, że są to kotki ale pewności nie mam (to są koty z miotu wakacyjnego)

Obrazek

Obrazek

jutro postaram się porozmawiać z karmicielem czy miałby możliwość przetrzymania u siebie kotek po ew. sterylkach
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie lis 18, 2012 18:01 Re: koty pinokio_/bardzo potrzebne DT dla maluchów str 70

Bidulki, aż serce pęka :cry:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]