Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 20, 2009 8:49 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Domek Luny pyta co z transportem
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto paź 20, 2009 11:50 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Odnośnie Luny dt ma dzwonić dzisiaj do Lunkowego domku więc jakos tam się dogadają.

Dzisiaj bedzie wizyta w domku dla Lotosa w wykonaniu Lutry
A niebawem bedzie wizyta w domku dla Fokusika w wykonaniu koleżanki z dogomanii ;)

Bardzo dziekuje za te wizyty.

Gdyby Luna jechała do Wrocławia razem z nia pojechałby Fokusik ;)

Czekamy tez na wynik wizyty dla Igraszki

Jest szansa na domek dla Albinka.

Czekamy tez na wynik wizyty dla kotomysza ;)

Do domków jadą Tolek i Tosiek oraz Fanta z tajemnicza koleznaka, której nie zdążyłam tu przedstawić a juz domek jest :kotek:
Jedzie też Nelly czyli mamy 5 kotów do Warszawy i ewentualnie jeszcze kotomysz i bardzo przez mgłe jeszcze Albin czyli przy dobrych wiatrach będziemy szukać transportu dla 7 kotów do Warszawy !!!

Dalej nie wiem co z Reska i Rokim ??

Potrzebny pilnie dt dla Zorka, musi wrócic z dt, poniewaz nie dogaduje sie zupełnie z rezydentką :(

Wciąż bardzo pilnie potrzebny dt dla Negro !!! kocurek bardzo przezywa rozstanie z Fokusem i nie radzi sobie bez "starszego brata"
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto paź 20, 2009 11:59 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

A może ten pan, który ma adoptować Fokusika, da się namówić na drugiego kota, zwłaszcza, jak będzie wiedział, że to przyjaciele? ;-)
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto paź 20, 2009 16:13 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

No więc tak ;)

Dzwoniła do mnie Lutra :mrgreen:
Lotos jedzie do Krakowa :kotek:
Bardzo dziekuje raz jeszcze za wizyte w domku :1luvu:

Do Waszawy na dzień dzisiejszy ma wyjechac 5 futer...

Domek tymczasowy Luny juz skontaktowany z przyszłą właścicielka i szukamy transportu do Wrocławia. Dla kota i ludzia :mrgreen:
W razie czego dt Lunkowy mógłby zabrac ze soba Fokusika i o ile Pan zgodziłby się na Negro także i on mógłby jechać.

Mam tez pewna tajemnicza Panią I. z Wałbrzycha bardzo mocno zainteresowana adopcja Pusi. Jeśli domek przemysli decyzje i wyjdzie na tak to Pusia miałaby zycie jak w niebie :kotek:

Czyli przy dobrym układzie w stronę Wrocławia pojechałyby 4 koty !!!

Tzy koty ciągle czekają jeszcze na wizyty:
-Igraszkoa w Krakowie
-Kotomysz w Warszawie
-Albin ? w Warszawie

Dość poważnym problemem staje sie utrzymanie Bezo, kot potrzebuje miesiącznie 1 kg suchej karmy Renal i 30 saszetek Renal W centrowecie mozna zakupic po niższej cenie karme worek 2 kg suchego kosztuje 53 zł a saszetka 3,1 zł czyli to jest ok 120 zł miesięcznie !!!
Bardzo potrzebna jest pomoc. Musimy kupić karme dla Bezo bo bez tego wysiąda mu nerki i bedzie po kocie.

Sytuacja z Negro co raz gorsza. Kiedy Fokus wyjechał zaczeły się w tamtym miejscu schodzic inne koty. Jak był Fokusik to pilnował Negro a teraz inne koty znecaja sie nad ciapowatym Negrusiem. Przeganiaja go, fucza na niego. Bidak boi sie do miski podejść. Najbardziej obawiam się, ze któryś z dziczków tak pogoni Negrusia, ze ten juz nie wróci...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 20, 2009 17:17 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć, ale Albin to raczej na bank pojedzie do Warszawy, jeśli zdążymy z wizytą :ok: A i Lidzia ma powodzenie, dziewczyna...

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto paź 20, 2009 17:26 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Obysmy tylko zdązyli...to się kocinki hurtem zabiorą !!

W międzyczasie szukamy transportu do Krakowa dla Lotosika !!
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 20, 2009 18:44 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Domek dla Kediego moim zdaniem świetny. Zdecydowanie go rekomenduję :D . Rezydent jest pełen energii i potrafi wgryźć się w rękę lub nogę, więc koci towarzysz na pewno bardzo mu się przyda :wink: Domek z niecierpliwością czeka na kociaka :-).
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto paź 20, 2009 18:47 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

wejaga pisze:Domek dla Kediego moim zdaniem świetny. Zdecydowanie go rekomenduję :D . Rezydent jest pełen energii i potrafi wgryźć się w rękę lub nogę, więc koci towarzysz na pewno bardzo mu się przyda :wink: Domek z niecierpliwością czeka na kociaka :-).

Wejago, dziękujemy za wizytę i w imieniu domku za drugą szansę ;) :1luvu:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto paź 20, 2009 21:27 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

A Kemal mieszka od dziś we własnym domku, w Kielcach :) Umowa adopcyjna oczywiście podpisana.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto paź 20, 2009 23:32 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Mamy też nowego okruszka w bardzo złym stanie. Kociak ma ok 5 tyg i ma kk niestety. Zawieźliśmy go do całodobowej lecznicy do szpitala. Malutka wazy 0,55 kg i niestety miała temp 35,4. Rokowania niepewne. Mała siedzi w inkubatorku i bardzo potrzebne są kciuki bo na prawdę różnie moze być :cry:
Straszna bidulka...
Na ulicy została jeszcze mamusia z trójką dzieci ale tamte są w lepszej formie. Jeden maluch padł niestety zanim dano mi znac o tych kocinkach. Dzisiaj zabralismy najsłabszego bo pewnie nie dożyłby rana ale pozostałe maluchy i mamusia czekają na pomoc !!

Fotki będa jutro
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro paź 21, 2009 8:40 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Ile cudownych wieści !!!
Fiona, napisałam na wątku transportowym o transport do Wrocka, jest też pewien pan samochodem z wwy,na dogo jest trochę osób jeżdzących do Wro ale z Katowic. Ja się wybieram na Śląsk, więc nie byłoby ewentualnie problemu.

Nikt z Katowic nie odezwał się na moją prośbę o wizytę, spróbuję znów. Wy też popróbujcie - a nuż...

Pani z Krakowa przygarnęła w międzyczasie 2 chore drobinki i zrezygnowała z Rokiego, ale nowy domek zainteresowany chce zdjęć - zrobię je tylko powiedzcie gdzie Roki się stołuje... :lol:

Za chwilę przeleję coś dla Bezusia...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro paź 21, 2009 18:44 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Maleństwo imieniem Myszka o ktorym pisałam wczoraj

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw paź 22, 2009 8:33 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Fiona22 mozsz mi odpowiedziec na PW ?

Rozumiem , ze jestes bardzo zajeta , ale ludzie ktorzy angazuja sie w pomoc innym zwierzetom niz koty , tez chca wiedziec co slychac u ich podopiecznych z domkow tymczasowych...., Takze wlozyli w to duzo serca....i zwiazali sie emocjonalnie ze zwierztami , ktore przebywaly czasowo - w tym przypadku 4 miesiace u nich w domu...
Wydzwaniam do Ciebie juz od jakis kilku miesiecy , jesli one juz nie zyja po prostu napisz !
Jesli nie masz dla nich czasu , moge je odebrac - one wchodza w wiek w ktorym wymagaja uwagi.
Utrzymywanie ze mna kontaktu bylo warunkiem adopcji.

lolobrigida

Od: Wto mar 10, 2009 1:13

Post » Czw paź 22, 2009 13:36 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Odpisałam na PW.

a odnosnie warunków umowy...
Warunkiem umowy było też nie rozmnazanie zaadoptowanych zwierząt pod zadnym względem. Pzestało dla mnie być to wszystko poważne w chwili kiedy dostałam od osoby, która wydała mi zwierzaka propozycje, pożyczenia samca do pokrycia samicy.

Jeśli chodzi o telefon to niestety przez wiekszość czasu nie mam możliwości odbierania.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw paź 22, 2009 20:07 Re: Koty z Kielc-długi !Potrzebne wsparcie finansowe, bazarki...

Dziekuje za PW.
Prosbe o kontakt napisalam 16 X 2009, chyba po nieudanej probie kontaktu telefonicznego, jak piszesz jeden z nich wlasnie umarl 15 X 2009 przypadek ?

lolobrigida

Od: Wto mar 10, 2009 1:13

[poprzednia][następna]