*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 9:13 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

koszka pisze:Dziewczyny, czy dałybyście kota do domu wychodzącego, w pobliżu którego grasują kuny? (propozycja dla Zebry)

Dorosłego kota - tak, o małego raczej bym się obawiała.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lut 19, 2013 21:43 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Nic nie wiem o kunach i ich relacjach z kotami, także tu nie pomogę...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro lut 20, 2013 9:30 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

W moim ogródku kuny nie widziałam, ale juz obok na działce i koło garazu sąsiada tak. Przychodzą pewnie znad zalewu.
Koty chodzą, nie tyko moje i jak na razie nic się nie dzieje. Moje koty najbardziej boja się srok i gawronów.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lut 20, 2013 14:01 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Nie wiem na ile to prawda, ale moi dziadkowie kiedyś mówili, że kuny potrafiły zabijać maleńkie kotki, jak kotka wybrała ich stodołę, żeby się okocić. I babcia pilnowała. Tylko Zebra już nie maleńki kociak, więc chyba takiego zagrożenia nie ma. Nie wiem, tak tylko głośno myślę.

My się turlamy. Klara jeszcze do końca nie jest 100% zdrowa, ale za to mogę pochwalić się wybiciem całkowicie świerzba u kotów moich rodziców. Kacper złapał od Kseni i męczyłam ich oboje.

Klarks pozdrawia wszystkie ciocie. Szczególne pozdrowienia w naszym wątku 8)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob lut 23, 2013 7:50 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Mega kciuki dla Zebry potrzebne. Jedziemy dziś wreszcie do domku.
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Sob lut 23, 2013 9:19 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Trzymam :ok: :ok: :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lut 23, 2013 14:15 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Z całej siły trzymam - Zebra zachowuj się :ok: :ok: :ok:

Anda

Post » Sob lut 23, 2013 22:30 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

I jak Zebra?

Dziewczyny, pomocy. Widziałam w końcu czarną kotkę, która kręci się koło mojej mamy salonu. Śliczna jest i raczej niewysterylizowana, bo nie ma żadnego nacięcia na uszach. :( Pytam wszystkich o tymczas, ale żadnego odzewu. U rodziców Ksenia dopiero zaszczepiona i nie narażę jej, zwłaszcza, że zaraz czeka ją powtórka szczepienia i sterylizacja, a ona wszystko podłapuje. O izolacji u rodziców mowy nie ma. U mnie drzwi brak i odgrodzenia nie ma, a Klara w nie najlepszej formie nadal. Posypie mi się całkiem ze stresu jak tu wpakuję czarną. :(
A ona rokuje, bo łasi się, przymila, daje się głaskać, ale jest trochę nieufna, bo czasami coś jej w główce się nagle zmienia i wali łapą. Boi się bieda, ale chce do ludzi. Przychodzi do nas na piętro na Fabryczną, dostaje jeść i czasami pozwalają jej wejść do sklepu z roletami. Siedzi tam z psinką, którą właściciel zaadoptował ze schroniska. Kotka psy toleruje. Namawiam ich na przygarnięcie, ale bezskutecznie. Chciałabym ją wysterylizować i ja pokryję koszt, ale nie mam gdzie jej po sterylce przetrzymać. Idealnie byłoby gdyby znalazł się DT, który nauczy ją życia w domu, a ja stanę na głowie, żeby znaleźć jej dom. Szkoda mi jej, bo nie jest jak inne koty kręcące się tam. Wiem, że to graniczy z cudem, ale żyję nadzieją.

Kilka zdjęć czarnulki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

O tak sobie siedzą jak wpuszczą ją do sklepu z roletami.
Obrazek

maueczarne

Post » Nie lut 24, 2013 17:09 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Kasiu, śliczna dziewczyneczka!
Szkoda jej na dworze...powinna zdobić mieszkanie i wygodny fotel.
I mieć własnego Dużego/Dużą.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pon lut 25, 2013 17:53 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Zebra postanowiła nie pojechać do znalezionego jej domu. Podczas dojazdu samochodem na PKP uciekła z transporterka, a próby złapania jej doprowadziły do tego, że zabarykadowała się w samochodzie w dziurze w miejscu za zegarem i licznikiem 8O . I prawdopodobnie nadal przebywa w samochodzie.

Domek w końcu zrezygnował. Szukamy dalej.

maueczarne:

Naprawdę piękna kicia.
Nie mogę niestety pomóc z dt..:( Trzymam mocne kciuki.
Może w jakiejś lecznicy zgodzili by się przetrzymać ją po sterylce?
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Pon lut 25, 2013 20:46 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Zebra została wydobyta z samochodu po dwóch dobach tam pobytu, zasikaniu auta itedeitepe. Żadne tricki nie działały ani kicianie.
Zamknęliśmy ją w końcu w garażu, otworzyliśmy auto i wylazła. Najadła się i bardzo zadowolona siedzi teraz pod moim ramieniem na kanapie. Ujowo z tym domem, bo czasu mało. No ale dobrze, że się nie cofnęła w socjalizacji. Jest bardzo kontenta z takiego obrotu sprawy. I BARDZO proszę o niepisanie, że ona JUŻ WYBRAŁA SOBIE DOM :evil:
Za stara jestem na takie teksty ;)
No i nie mogę. Po prostu nie mogę.

kwiatkowa

Post » Pon lut 25, 2013 20:49 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Kota czarna piękna. To chyba nie jest trudny przypadek do socjalizacji.
No ale u mnie pełno, i od czwartku do niedzieli nie ma mnie w domu.

kwiatkowa

Post » Pon lut 25, 2013 22:49 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Kotka będzie sterylizowana jeszcze w tym tygodniu. Tylko idę ją spróbuję złapać.
Zrobiłam bazarek na sterylizację i pobyt w szpitaliku po zabiegu. Link - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=151144
Prosiłabym o podrzucanie.

I trzymajcie kciuki, bo może, może... I dalej milczę.

Edit. A Zebra to niezła bestia. Trzy razy czytałam co zrobiła, bo nie mogłam uwierzyć. :twisted:

maueczarne

Post » Wto lut 26, 2013 9:41 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

MAUE podaj mi namiary na przelew, zapłacę akonto za coś od Ciebie co mi będzie pasowało :twisted:

Anda

[poprzednia][następna]