5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 12:51 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

olafen pisze:Gorzej, bo pan z Częstochowy nie odpisuje. Boję się o tą kotkę tam. Obiecywał zdjęcia, żadnego nie przysłał, i nie wiem, czy coś jej się nie stało.

Mama dzwoniła i do Częstochowy i do Wielunia - jest tu i tu super.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob lut 04, 2012 12:53 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

olafen pisze:Dziewczyny,
potrzebne rady.

Lusi strasznie drży, nic nie je , nie korzysta z kuwety, chowa się. Jedynie spokojniejsza jest na rękach tego państwa.
Ci państwo mają drugiego jeszcze kotka i psa. Pies wyjątkowo łagodny, ten drugi kotek na nim śpi.

Jak uspokoić w tej chwili Lusi?

olafen

Post » Sob lut 04, 2012 13:01 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Jeśli uspokaja się na rękach, to niech ją często noszą.
Najlepiej tymczasowo ograniczyć przestrzeń do samotni, gdzie ciepło i cicho, bez innych zwierząt.
Na szybko można tez podjechać do sklepu zwierzęcego i kupić feliwaya w sprayu. Lub kocimiętkę w sprayu.
Bo raczej obróżek feromonowych w zwykłym sklepie nie mają - ale to też pomaga.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 04, 2012 14:40 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Pisałam już o Stilce, która bała się przeraźliwie nie dość że miałczała to jeszcze syczała na wszystkich (po 8 latach usłyszałam, że i Rudzik choć bardzo łagodna koteczka też syknęła). Niestety trwało to dość długo. A teraz kręci się koło mnie, przychodzi na kolana i spać. Na siłę jej nie przekonywałam do siebie i do Rudzika. Prawie samo przyszło :mrgreen:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Sob lut 04, 2012 15:04 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Fifi i Feluś w nowym nowym. Dostałam zdjęcia na maila.
To zdjęcie jest przepiękne.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałam na maila od Edyty same dobre wieści. Fajnie by było, gdy coś sama napisała, bo wszycy czekają :wink:

Strasznie się cieszę, że mają taki super domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob lut 04, 2012 15:27 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Sob lut 04, 2012 15:20 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Dostałam jeszcze na maila od kogoś to. Wiem, ze pani Beatka podczytuje wątek.
Kotek w osobnym pomieszczeniu, optymalna sypialnia, tam kuweta, miseczki, wszystko
Jedzenie musi stać daleko od kuwety
W kuwecie żwirek taki jak w poprzednim domu był
Optymalnie Feliway w gniazdko
Za 2-3 dni zacząć mieszać zapachy, podkładać coś pachnącego psem i kotem a reszcie zwierzaków dać coś pachnącego tym kotem.
Pies może "zwariować", skoro kot jest izolowany i zmienić nastawienie do nowego kota, bo psy mają "swoje" koty znaczy pies może przestać akceptować tego kota.
Generalnie kotek powinien dostawać jeść to co jadł w DT, plus jakieś smakołyki, by przekupić, by jadł.
I dać kotu czas, bo 2 dni to strasznie krótko, zaaklimatyzuje się, potrzebuje czasu... i cierpliwości państwa.

olafen

Post » Sob lut 04, 2012 15:50 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Podpisuję się pod radami które już padły: trzeba dać koteczce maximum spokoju i czas.
trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob lut 04, 2012 20:38 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Olu pamiętasz, że Sisi też nie chciała nic jeść. Trzeba też doradzić aby mieli to co przeczyści aby nie miała zaparcia. Koteczka przeżywa ogromny stres, nowy domek i piesek i nowy kotek. Przyzwyczai się i będzie dobrze. U moje córki też są dwa pieski i jeden kotek i jest wszystko ok. :roll: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lut 04, 2012 20:44 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

foteczki cudne :1luvu: dobrze, że koteczki są razem :piwa:

beateczka

Post » Sob lut 04, 2012 20:49 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Ja też się cieszę. Feluś jest bardzo odważny, a Fifi kryje się za nim. Na tych zdjęciach widać, ze to ona uzależniona jest od niego.

U mnie, gdy mnie pokochała, była w połowie dla mnie a w połowie dla Felusia, ale tu widać, że boi się że i Felutek ją zostawi. Mała bidulka.

Wiem, ze ma najlepszy domek na świecie, ale cierpię na samą myśl, że ona za mną tęskni, że tyle ją kosztowało, aby mi zaufać, a ja taka wredna jestem.

Cierpię też z powodu Lusi. Ona tam musi strasznie cierpieć, nowe mieszkanie, nowi ludzie, nowy kot i pies. I choć wiem, że pani Beata i jej mąż są bardzo sympatyczni i cierpliwi, to i tak ciągle myślę o Lusi i o tym, jak ona cierpi, jak jej serduszko wali, jak się boi. :(

olafen

Post » Sob lut 04, 2012 20:54 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

taka jest niestety kolej rzeczy :)
Burasia mamuuśka jak już trochę mi zaufa to zawsze coś się wydarzy i zaufanię pęka jak bańka mydlana :?

beateczka

Post » Sob lut 04, 2012 20:58 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Ale potem znów się uczy, ze może Ci zaufać.
Została Ci tylko jeszcze sterylka, a potem już tylko będziesz uczyć ją zaufania do człowieka, aż znajdziesz dla niej najlepszy domek.

olafen

Post » Sob lut 04, 2012 21:04 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

sterylka plus reszta badań (no bo ten brzuszek) :roll:

beateczka

Post » Sob lut 04, 2012 21:24 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Beatka, zdarzają się ogłoszenia, ze ludzie chcą dojrzałą kotkę.

Ja, gdybym miała szukać kotka, to zdecydowanie, starszego. Po tylu nieprzespanych nocach z Fifi i Felusiem, wolę kotka już starszego.
Kotki z ulicy wzięte potrafią bardziej kochać i mądry właściciel to wie.

Zobacz Feluś - wzięty z działki, gdzie był chory, ale był całe dnie z ludźmi. Od razu się zaaklimatyzował u Edytki, a Fifi już bardziej dzikawa, za to, gdy mnie pokochała, to okazywała mi to całą sobą.

Gdy Ci w końcu Maja zaufa, to już będzie dobrze.

Do mnie coraz częściej zgłaszają się domki wychodzące. Ja wolę niewychodzące, ale coraz częściej ludzie z ogródkiem szukają kotków.

olafen

Post » Sob lut 04, 2012 21:36 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Ja nie upieram się przy domku wychodzacym ale jak kicia będzie chciała to co zrobić :roll: Miałam już kiedyś taki przypadek, gdy kotka chciała się za wszelką cene wydostac i to zrobiła. Co przeżyłam to moje ale osoba, od której miałam kotkę nie powiedziała mi, że kotek wychodzący. Kotka żyje do tej pory (a to już około 8 lat) pod Warszawa w gospodarstwie agroturystycznym i jest tam rozpieszczana :)

beateczka

[poprzednia][następna]