Lodziowce-zapraszamy do schronu-kto chce nas poznać?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 24, 2009 7:54

Dlaczego, ilekroć słyszę coś o schronisku, nie są to rzeczy pozytywne. Jak można byc przeciwnym wydawaniu zwierząt do domów? 8O
To już chyba oznacza popadnięcie w rutynę albo strach przed utratą pracy jak schronisko opustoszeje (oby). Przepraszam, ale muszę się wyzłośliwić: wszystkich pracownikom, łącznie z szanowna dyrekcją, o takim podejściu proponuję zatrudnienie się w ZOO. Tam nie wydaje się zwierząt, nie trzeba szukać im domów i można się do nich "przyzwyczajać" do woli. Ale jest mały problem, bo tam się je leczy i dba o nie.

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Pt kwi 24, 2009 8:19

Takie pogadanki o tym jak kotkom jest w schronisku dobrze mamy tylko z kierownictwem i personelem pomocniczym. Pracownicy, opiekunowie zwierząt z reguły są za adopcjami.
Moim zdaniem im mniej zwierząt w schronisku, tym lepiej można o nie zadbać. Co innego jak taki pielęgniarz musi posprzątać 20 klatek, a co innego jak tylko 4. Co innego jak musi napełnić 4 miseczki, a co innego jak tych miseczek ma 20. Przy mniejszej ilości zwierząt można wyraźniej zaobserwować niepokojące objawy i wcześniej zaordynować leczenie. Przy mniejszej ilości kotów pieniędzy na leczenie jest więcej. Jesli zwierząt w schronisku nie będzie dużo, TOZ będzie mógł więcej pieniędzy przeznaczyc na talony sterylizacyjne i pomoc karmicielom.
Moim marzeniem jest przyjść kiedyś w niedzielę do schroniska i zrobic zdjęcie całym rzędom pustych klatek :)
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt kwi 24, 2009 14:53

No to za te puste klatki :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob kwi 25, 2009 10:29

ja tez potrzymam za to kciuczki :ok:

wlasnie dowiedzialam sie, ze na Paluchu maja taka polityke, ze zeby ich nie posadzili ich o usypianie zbyt duzej ilosci zwierzat zagładzają je na smierc :crying: :crying: :crying: co za koszmar dla tych biednych istotek... :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob kwi 25, 2009 17:02

tillibulek pisze:ja tez potrzymam za to kciuczki :ok:

wlasnie dowiedzialam sie, ze na Paluchu maja taka polityke, ze zeby ich nie posadzili ich o usypianie zbyt duzej ilosci zwierzat zagładzają je na smierc :crying: :crying: :crying: co za koszmar dla tych biednych istotek... :cry:
o ludzie!!to u nasz jest o wiele lepiej!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob kwi 25, 2009 17:11

Mruczeńka1981 pisze:
tillibulek pisze:ja tez potrzymam za to kciuczki :ok:

o ludzie!!to u nasz jest o wiele lepiej!!

W Warszawie jest tyle organizacji prozwierzęcych, telewizja na miejscu, walczcie o nie. My sobie możemy czasem ponarzekać, ale nasze schronisko na tle niektórych naprawdę nie wypada najgorzej.

Kicia_

Post » Sob kwi 25, 2009 19:07

Do domu jedzie właśnie nasza stara znajoma :lol:
Łatka
:lol:
Obrazek
Obrazek

ObrazekObrazek
Dziękuję za wszystkie ogłoszenia :dance: :balony:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob kwi 25, 2009 19:24

i już niedługo oczka kotki będą wesołe!
:D :D :D
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob kwi 25, 2009 19:37

dagmara-olga pisze:i już niedługo oczka kotki będą wesołe!
:D :D :D

Ona ma taki władczy wzrok, bo to samica Alfa i lubi sobie porządzić, ale będzie jedynym kotkiem w domu, a do ludzi jest super, więc nie przewiduję problemów :)

Kicia_

Post » Sob kwi 25, 2009 20:28

Super :dance2: Łateczka jedzie do domu :D
Bardzo się cieszę i życzę jej wiele szczęścia w nowym DS :balony: :dance2:

Agness78

Post » Sob kwi 25, 2009 20:46

A właśnie, jest kilku obserwatorów na Allegro - trzymam kciuki żeby coś z tego wyszło :ok: Szylkrecie - 3, wspólne schroniskowe - 2, nawet Łatka ma jednego, choć już w DS :D Ech żeby choć 1 dobry domek z tego był :ok: :roll:

Agness78

Post » Sob kwi 25, 2009 21:02

Agness78 pisze:A właśnie, jest kilku obserwatorów na Allegro - trzymam kciuki żeby coś z tego wyszło :ok: Szylkrecie - 3, wspólne schroniskowe - 2, nawet Łatka ma jednego, choć już w DS :D Ech żeby choć 1 dobry domek z tego był :ok: :roll:

Szylkrecia najprawdopodobniej jedzie jutro do domu.
Ale dziś w schronisku zaproponowano mi ogłaszanie Tygrysa, więc powiedziałam, że Tygrysa biorę w komplecie z Chinkiem :wink:
W ogóle po ostatnich ciężkich rozmowach z kierowniczką schroniska, która jest przeciwna naszym działaniom zmierzającym do znajdowania domków dla kotów "z tyłu", dziś usłyszałam wiele ciepłych słów od pracowników schroniska. Cenią nasze zaangażowanie, widzą efekty, chcą współpracować z takim wolontariatem i cieszą się, że kotki znajdują fajne domy.
Tylko Szylkrecia patrzyła na mnie z wyrzutem, bo musi siedzieć zamknięta w Kwarantannie, dopóki domek po nią nie przyjedzie :wink:

Kicia_

Post » Sob kwi 25, 2009 21:11

Kicia_ pisze:
Agness78 pisze:A właśnie, jest kilku obserwatorów na Allegro - trzymam kciuki żeby coś z tego wyszło :ok: Szylkrecie - 3, wspólne schroniskowe - 2, nawet Łatka ma jednego, choć już w DS :D Ech żeby choć 1 dobry domek z tego był :ok: :roll:

Szylkrecia najprawdopodobniej jedzie jutro do domu.
Ale dziś w schronisku zaproponowano mi ogłaszanie Tygrysa, więc powiedziałam, że Tygrysa biorę w komplecie z Chinkiem :wink:
W ogóle po ostatnich ciężkich rozmowach z kierowniczką schroniska, która jest przeciwna naszym działaniom zmierzającym do znajdowania domków dla kotów "z tyłu", dziś usłyszałam wiele ciepłych słów od pracowników schroniska. Cenią nasze zaangażowanie, widzą efekty, chcą współpracować z takim wolontariatem i cieszą się, że kotki znajdują fajne domy.
Tylko Szylkrecia patrzyła na mnie z wyrzutem, bo musi siedzieć zamknięta w Kwarantannie, dopóki domek po nią nie przyjedzie :wink:

To bardzo ważne żeby była dobra współpraca ze schroniskiem. Ja też oczywiście mam wiele żalu o niektóre działania ( ostatnio Koko ['] :cry: ), ale wyobrażam sobie że praca tam nie jest łatwa ze względu na wiele aspektów... i emocjonalnie nie łatwo i warunki dla zwierzaków nie najlepsze... Ważne żeby była chęć współpracy i wzajemne zrozumienie i pomoc. To już bardzo wiele... :ok:

Trzymam kciuki za Szylkrecię i inne kotki, oby jutro były same dobre wiadomości :ok:

Agness78

Post » Sob kwi 25, 2009 21:19

Ja chętnie mogę zrobić stronki allegro dla kotków, tylko oczywiście proszę o informacje :)
Żyjemy po to by pomagać.

Anamara

Od: Śro kwi 22, 2009 13:57

Post » Sob kwi 25, 2009 21:30

Anamara pisze:Ja chętnie mogę zrobić stronki allegro dla kotków, tylko oczywiście proszę o informacje :)
ooo to super-fajnie!!!Jutro będą nowe zdjęcia,to poprosimy o konkretną pomoc:)
Obrazek

Mruczeńka1981

[poprzednia][następna]