*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 10, 2013 8:16 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

I jak nasza Zeberka z sikaniem teraz? Były kolejne wpadki?

Mam takie mocne przekonanie, że ona za jakiś czas-gdyby nie nastąpiły żadne perturbacje- ogarnęłaby się i z sikaniem.
No, ale nie ma czasu, a i pewności w sumie też.

U mnie chorobowo u kotów. Jedno na zastrzykach (zapalenie gardła po miesiącu przerwy od zapalenia oskrzeli ), drugie póki co, tylko na hydroksyzynie (ma gronkowca). Z antybiotykiem nie możemy trafić. Futro wylizane(przednie łapy nieustannie jak u pudla), stale rozdrapywane strupy na karku. Heh..
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Nie lut 10, 2013 18:17 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dziewczyny bardzo potrzebna wizyta przedadopcyjna w Łęcznej k/Lublina dla kota z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=149090
pisałam już do wielu osób, nikt nie może pomóc, please, dom przepadnie a to kot z eksmisji
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Nie lut 10, 2013 21:33 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Ja niestety nie mam jak pomóc, ale mam nr gg do dziewczyny a właściwie małżeństwa z Łęcznej którzy wzięli ode mnie kota kilka lat temu. Może spróbuj się z nimi skontaktować: 5833614 i poprosić o wizytę - jeżeli oni się zgodzą a Wy uznacie, ze to wystarczy.
A swoją drogą, jeżeli ludzie chcą pomóc i wziąć kota w potrzebie i odezwali się aż z Łęcznej, to zamiary mają raczej dobre. Kotów tu u nas nie brak.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon lut 11, 2013 15:04 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Ja też nie mogę pomóc :( . Za daleko ode mnie bez samochodu. Przykro mi.
Probowałam zainteresować jedna osobę z Łęcznej, ale nie odpowiedziała. Nie mam pomysłu, ale pewnie też bym zrobiła jak Anda- zaufałabym bez wizyty pa wyraźnie zaznaczając możliwość zwrotu kota bez konsekwencji.
Obrazek

koszka

Post » Wto lut 12, 2013 23:58 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Wieści z frontu zebrowego. Zebra jest kotem nadwyrężającym cierpliwość opiekuna... Otóż przez 2 dni była sama i nigdzie nie nalała, wszystko do kuwety. Ale po kolejnych dwóch dniach ze mną - spędzonych grzecznie i miziasto, nalała na kołdrę pod którą spałam. Kołdrę uprałam, młodą zostawiłam na pokojach. Dzisiaj przyszedł do mnie kolega - nalała mu na kurtkę, którą położył na fotelu, nalała do kieszeni i zalała jakiś sprzęt - kamerkę czy coś w tym stylu. Nieźle się wstydziłam przez to, bo to jednak kwas, a i urządzenie może ucierpieć.
Jak bym nie chciała wierzyć, że ona się oswoi, przestanie lać, to ciągle coś się jej zdarza...
Także nadal jestem zdania, że dom na wsi, albo wychodzący. Bo nie wiem jaki dom wytrzyma takie lanie co jakiś czas, bez sensu i reguły. Oprócz tego jest ładna, zdrowa i coraz bardziej miziasta.
No ale wróciła do łazienki i tam już niestety pozostanie.
:(

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro lut 13, 2013 11:20 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Szkoda jej, bo tu niby domowa a tu leje... to muszą być jakieś emocjonalne sprawy.
Rozpytałam już wszystkich znajomych - na razie nic :(

Anda

Post » Śro lut 13, 2013 19:20 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

tak, ja też obstawiam emocjonalne.
ale nie mam żadnego pomysłu, nie widzę żadnej reguły.

kwiatkowa

Post » Śro lut 13, 2013 20:03 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Pojawiło się zainteresowanie Zebrą.Tylko, że jeden domek pod Toruniem, drugi pod Wrocławiem.
Trzeci domek pod Warszawą (tylko muszę jeszcze sprawdzić). Wstępnie wiem tyle, że osoba chce kotkę do domu wychodzącego. Na początku byłaby przetrzymana w domu, potem byłaby wypuszczana (mówiłam o sikaniu, osoba się nie zraziła), w okolicy ponoć brak psów.W domu są nastoletnie dzieci.

kwiatkowa, czy Zebra daje się złapać teraz normalnie(bez rękawic)? Czy już wcale nie syczy i nie prycha?Czy jak przyszedł ten znajomy, czy ktoś inny, to kotka się chowa,"dziczeje"(jak się zachowuje przy kimś poza sikaniem- czy bije i prycha, jak ktoś inny niż ty chce ją pogłaskać)?
Obrazek

koszka

Post » Czw lut 14, 2013 0:15 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Koszka, kotka oswaja się coraz bardziej. Czasem na mnie syczy, jak gdzieś jest "na mieszkaniu" i ja podchodzę, ale coraz rzadziej. Coraz mniej też ucieka - już się łasi i przychodzi do miski na jedzenie, jak nakładam. Jak przychodzę do domu, to jest schowana i wyłazi po 5 minutach. Już nie bije łapami jak się podchodzi (ale obca osoba na pewno nie powinna jej brać na ręce "na siłę", bo mojego ojca podrapała - po nosie..., mnie nie drapie już w ogóle). Co do wychodzenia do obcych, to do niektórych nie wyjdzie wcale (ojciec dawał jej jeść jak mnie nie było), ale wczoraj do tego mojego kolegi się mocno łasiła (a potem nalała).
Teraz leży u mnie na brzuchu i nie złazi.
Uważam, że całkowite oswojenie jest kwestią czasu.
Zapowiada się na pieszczochę, ale z charakterem.
Problemem jest tylko to pieprzone lanie :|
Do Warszawy jadę w sobotę rano (na 90%), mogę ją zawieźć. Nie wiem jak będzie w następnym tyg.

Edit: rękawice narciarskie już nie są potrzebne ;)

kwiatkowa

Post » Pt lut 15, 2013 20:50 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Chłopaki odpoczywają :)
Obrazek

Anda

Post » Pt lut 15, 2013 21:13 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Anda pisze:Chłopaki odpoczywają :)
Obrazek

Na moim fb pisałaś, że Klara urodę ma po Twoich kotach. Coś w tym jest ;) I sposoby siedzenia takie same.
A pan po prawej to kto? Bo ja nie zorientowana. Domyślam się, ale wolę usłyszeć.

Zdjęcie świetne :)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt lut 15, 2013 21:23 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Klarcia podobna nieco (choć piękniejsza) do Wacława kiedy miał lat 2.
W czerwcu kociaczek kończy 19 lat :)
A ten pan to mój średni synuś :)

Anda

Post » Pt lut 15, 2013 21:29 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Powiem Ci, że syna masz niczego sobie 8)

Wacław kończy 19 lat? Piękny wiek.
Podobni są z Klarksem dzięki bieli i łatkom. Chociaż Wacław zapewne ma o niebo lepszy charakter. ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt lut 15, 2013 21:47 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Wacław ma cudowny, łagodny charakter chociaż lubi postawić na swoim. Mimo upływu lat jest zbyt dominujący i zażarcie zwalcza obce koty i psy na swoim terenie, nie licząc się z możliwościami. Ostatnio przychodził do nas na jedzenie pewien kocur, którego starałam się oswoić, żeby go odjajczyć. Wacław go pogonił i wdał się z nim w bójkę :( miał poharatane ucho, głowę i szyję. Powinien już sobie odpuścić staruszek :)
Muszę dokarmiać kota na niedalekiej posesji, żeby Wacek mógł spokojnie pójść siku do ogrodu ( kuwety nie uważa;) ), więc o oswojeniu mogę zapomnieć. Nie mam czasu tam przesiadywać.
Wacław ma takie ludzkie sposoby siadania, spania, upomina się o swoje, prosi o pomoc... rozumiemy się świetnie. Jaś jest zupełnie inny.
A Klarcia od dziecka miała charrrrakterek :)

A tak wracając do głównego ostatnio tematu - ostatnie zdjęcia Zebry na FB są świetne :)

Anda

Post » Wto lut 19, 2013 8:12 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dziewczyny, czy dałybyście kota do domu wychodzącego, w pobliżu którego grasują kuny? (propozycja dla Zebry)
Obrazek

koszka

[poprzednia][następna]