Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 11:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:Jedna mała szylkretka spod bloku 21 jest już u Agorii!! Od wczoraj wieczorkiem!! :1luvu: A w nocy taka burza była; kocia mama przeniosła się z kociakami w inne miejsce (co było do przewidzenia) i siedzą teraz w ogródku pod oknem baby która nie lubi kotów... heh z deszczu pod rynnę ... :cry: Ale może ta baba im jeszcze dzisiaj krzywdy nie zrobi, miejmy nadzieję, bo ta kotka bardzo często przesiaduje w tym ogródku! Kociaczki powoli zaczynają już chodzić; szylkretka która została jest nieco odważniejsza od tej u Agorii, nie siedzi non-stop przy mamie. Dzisiaj siedziala sobie w pewnej odległosci, zmokła kura ...

Ta szylcia jest maluska i najdelikatniejsza chyba z tej calej trojki. Pofarcilo sie jej, ze akurat ona byla najblizej pod reka Biny ;)
"Oficjalnie" ma na imie Sayuri, ale mowimy do niej Saya, albo Saika ;)

Wiecie co, nie chce zapeszac, ale jak mowilam mamie o pozniejszym wyadoptowaniu malej, to miala mine "jaka adopcja? 8O "
Ale na te chwile jeszcze traktuje siebie jako DT.

Zaloze jej watek na kotach i jak tylko znajde kabel do aparatu to wstawie fotki - rodzina juz tyle ich narobila, ze moglabym caly album nimi zapelnic :roll: :lol:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=116562

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto sie 31, 2010 13:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Powtarzam, bo WAŻŃNE!!!!
biamila pisze:UWAGA!!!! na dziewczynę 19-lat Karolina szuka kotka na prezent dla brata (15lat) nie chce podać adresu, ani nie chce aby zawieźć jej kota, ogólnie kręci. Ma 5-letnią kotkę. Początek nr tel.607 976
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto sie 31, 2010 21:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

biamila pisze:Powtarzam, bo WAŻŃNE!!!!
biamila pisze:UWAGA!!!! na dziewczynę 19-lat Karolina szuka kotka na prezent dla brata (15lat) nie chce podać adresu, ani nie chce aby zawieźć jej kota, ogólnie kręci. Ma 5-letnią kotkę. Początek nr tel.607 976

Będę uważać na nią.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sie 31, 2010 23:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Tu można jeszcze poczytać o doświadczeniach innych ze znakowaniem uszu, sa też zdjęcia:
viewtopic.php?f=1&t=85118&hilit=ucha+po+sterylizacji

Może niech i inni się wypowiedzą ja też nie chcę niczego narzucać.
Opcje:
Obrazek

Ja jestem za A będzie bardziej widoczne z daleka często w stoczni musiałam się uważnie przyglądać z bliska czy kota ma nacięte ucho.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto sie 31, 2010 23:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

tylko wtedy to nie może być malutki kawałek ucha- kiedyś z kolegami z forum kastrowaliśmy koty na parkingu, gdzie było 8-9 czarnych kocurów, i sprawdzenie, który już jest po zabiegu, a który jeszcze czeka na swoją kolej, było bardzo trudne, gdyż uszy były nacinane, a właściwie ścinane bardzo delikatnie. A namówienie dzikiego kota, aby pokazał tyłeczek- wiadomo ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 01, 2010 14:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Zastanawiamy się którą stronę internetową lepiej zostawić czy starą czy tą nową ,która ma o wiele więcej możliwości.Powiedzcie nam która wam się bardziej podoba zagłosujcie w ankiecie którą umieściłam na początku tego wątku.Dodam że nowa strona nadal jest w trakcie budowy/ulepszania każda dobra rada jest mile widziana piszcie do naszego moderatora tomek.pkdt@gmail.com
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro wrz 01, 2010 14:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

UWAGA!!! na kobietę z Sierakowic już któraś z kolei kotka "uciekła" i 5-letnia córeczka rozpacza..... :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw wrz 02, 2010 8:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Mamy mnóstwo telefonów maili z prośba o pomoc.Do mnie zadzwoniła pani z Wejherowa z prośba o pomoc kociakom które żyją pod balkonem w drewnianej skrzynce.Niestety my nie nie mamy juz miejsca ale obiecałam że rozgłośnię informację o tych kociakach.Pani jest samotna matką z dziećmi więc finansowo nie może pomóc kociakom.

Oto mail od niej :
Witam Pani Kingo.Po rozmowie telefonicznej w dniu (18.08.2010)przesyłam
zdjęcia kotków.Mają 4 tygodnie.Może dzięki wam uda im się znależć
dom.Na jednym zdjęciu jest ich mama.Jednak po namyśle doszłam do
wniosku,ze nie mogę narazać mojego psiaka na niebezpieczeństwo i
choroby.Kotki cały czas sa na dworzu,nie sa odrobaczone i maja
pchełki.Kupilam krople do oczu i wkraplam- juz jest troszkę
lepiej.Dokarmiam caly czas.Mama ma codziennie mleko,karmę sucha i
mokrą(ryż,marchewka,kurczak),ale niestety nie mogę nic wiecej zrobić i
tak to dla mnie duze koszty.Szukajcie im domów.Pozdrawiam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pani prosi o pomoc dla kociaków.Kotka już nie chce się opiekować małymi zostawiła je podobno noce są coraz zimniejsze a kociaki śpią pod balkonem w skrzynce od warzyw i niebezpieczeństwem są jeszcze psy osiedlowe.Dwa kociaki znalazły domy zostały jeszcze cztery.Czy ktoś mógłby tej pani pomóc i wziąść chociaż jednego kociaka na DT ?
Ja mam duży karton styropianowy po lekach zrobię z tego prowizoryczną budkę ale prośba czy ktoś by mógł zawieść tą budkę do Wejherowa ? I druga prośba czy ktoś mógłby tam podjechać i zrobić wyraźne zdjęcia kociakom ? bo z takimi zdjęciami jakie są zrobione to one nigdy nie znajdą domów tymczasowych czy stałych.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw wrz 02, 2010 8:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Ale te maluchy są jeszcze malutkie, chyba trzeba by było je jeszcze butelką karmić... nie lepiej, żeby jeszcze matka się nimi zajmowała?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw wrz 02, 2010 14:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Skoro kotka je zostawiła...no to jak się ma nimi opiekować?:(
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Czw wrz 02, 2010 14:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Nah...wzięłabym tą 4kę, ale mam jeszcze prawie 6tkę do wyadoptowania...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw wrz 02, 2010 15:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Betbet pisze:Skoro kotka je zostawiła...no to jak się ma nimi opiekować?:(

Ale całkiem je zostawiła czy tylko od nich odchodzi np. na kilka godzin?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw wrz 02, 2010 21:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

ifciastu pisze:
Betbet pisze:Skoro kotka je zostawiła...no to jak się ma nimi opiekować?:(

Ale całkiem je zostawiła czy tylko od nich odchodzi np. na kilka godzin?

Nie wiem ta babka mówiła mi że kotka zostawiła maluchy ale czy to prawda nie wiem dlatego super by było gdyby ktoś podjechał tam zobaczyć jak jest naprawdę (może kotka odchodzi by trochę odpocząć ).Wydaje mi się że kociaki już chyba muszą same jeść.Na pewno maluchy nie mogą mieszkać w tej skrzynce do warzyw noce sa coraz chłodniejsze jedyne co dobre że im na głowe nie pada bo sa pod balkonem.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt wrz 03, 2010 6:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Kinga, po rozmowie z Tobą chciałem jechać do Wejherowa, niestety, operacja Filipka o której wspomniałem trwała trochę dłużej niż myślałem, na dodatek rana po operacji jest o wiele większa niż się spodziewałem, to duże miejsce z martwicą tkanki nie było jedyne, było jeszcze kilka mniejszych, które też trzeba było wyciąć. Dzisaj też się nie uda jechać bo jestem sam w domu i muszę pilnować Filipka.
Problem z nim, oprócz tego że ma problem z chodzeniem po tej operacji, polega jeszcze na tym że Filipek nie jest kotem naziemnym lecz uwielbiającym wdrapywać się wysoko, wiszące szafki w kuchni, szczyt segmentu, wysoka lodówka to miejsca gdzie czuje się najlepiej. Cały czas kombinuje jakby wejść na te swoje ulubione miejsca, a ja mam problem bo muszę go pilnować.
Próbowałem zadzwonić na ten numer co podałaś, ale nie udało się dodzwonić, informacja że "abonent jest chwilowo nieosiągalny".
Jeśli ta Pani do Ciebie zadzwoni może niech poda namiary gdzie te koty są, do sprawdzenia jak te koty wygladają i zrobienia zdjęć do ogłoszeń nie muszę się z tą panią kontaktować, wystarczy mi nazwa ulicy i numer bloku.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt wrz 03, 2010 8:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Jarku trzymam kciuki by twój Filipek szybko doszedł do zdrowia po operacji.
Spróbuję się dodzwonić do tej babki by podała adres.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]