Mamba-słodka czarnulka-MA DOMEK!!!dziękujemy:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lis 02, 2007 19:39 Mamba-słodka czarnulka-MA DOMEK!!!dziękujemy:)

Mambunia jest u mnie od czwartku, od 1 listopada. Nasza przyjaźń zaczęła się od podróży pociągiem na trasie Warszawa- Łódź- Wrocław. Kocinka całą drogę grzecznie spała, czasem mrugała do mnie z koszyka parą swoich niesamowitych bursztynowych oczu...
Szuka kochającego domku, cierpliwego i ciepłego, takiego który będzie o nią dbał, bo życie jakie miała do tej pory nie było usłane różami.
Kicinka jest jeszcze troszkę bojaźliwa, chowa się pod kaloryferem, ale kiedy otoczy się ją ciepłymi dłońmi, słodko zasypia na kolanach.
Jest już pierwszy raz odrobaczona i odpchlona.
W uszkach miała początki świerzbu, tak więc trzeba je czyścić i zakraplać codziennie ale zajmuje to "aż" 3 minuty a kicia jest przy tym niesamowicie grzeczna.
Super zajada- ma apetyt i prawidłową wagę jak na swój wiek (ok. 4 miesiące).
Na razie uczy się kuwetkować, to jeszcze kocie dziecko, bądźmy cierpliwi :-)
Jest przekochanym czarnym stworkiem!!! Zobaczcie sami!
Do niedzieli zostaje ze mną u mojej mamy we Wrocławiu, później niestety będzie musiała jechać ze mną na tymczas do Warszawy, gdzie nie będzie miała (niestety!) już tyle spokoju, ponieważ mam dwa koty i niewielkie mieszkanko.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

P.S. Kochane cioteczki podnoście Mambisie! A kochani zainteresowani proszeni są o kontakt pod moim nr tel. 0607-531-537. :-) :-) Kocinka bardzo prosi o domek!!!
Ostatnio edytowano Śro lis 07, 2007 21:03 przez Ania_EN, łącznie edytowano 6 razy

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pt lis 02, 2007 23:24

Mambusiu, ale ty jesteś sliczna i jaka odwazna :D .
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob lis 03, 2007 18:56

do góry

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Sob lis 03, 2007 23:48

Mam najnowsze wieści od Ani, Mambunia już wie do czego służy kuweta :D
Jeszcze nieśmiała i trochę się chowa, ale wzieta na kolana i miziana, przytula się.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie lis 04, 2007 17:36

Hopsaj do góry śliczna Księżniczko!!!
Zapadłaś w moje serce, serce które jeszcze bardzo płacze za Sethem :1luvu: Będę trzymać mocno kciuki

Bierka

Od: Śro mar 28, 2007 19:59

Post » Nie lis 04, 2007 19:12

a jak Mamba dogaduje sie z innymi kotami? tak tylko pytam... :)

ppsi

Od: Czw lip 06, 2006 17:28

Post » Pon lis 05, 2007 0:44

Bierka- zawioze dla Ciebie Mambunie nawet na koniec świata! :-) jest tego warta! (zaraz powiem dlaczego)

ppsi- Mambulka jak będzie trzeba to się i z innymi dogada:-) Do tej pory chowała się z innymi więc pewnie nie będzie z tym problemu. A co?? :-) Teraz rezyduje w łazience, syczała na moje ale to normalne.

Nie chcę ich stykać ze sobą, bo Mambulka leczy początki świerzbu i była dopiero pierwszy raz odrobaczona i boję się, że moje podłapią robalki tudzież świerzbik. Ale ciężko mi się powstrzymać, bo moje małpiszony patrza przez kratkę do łazienki jak w telewizorek :-)

Najnowsze wieści- Mambulinka jest teraz w Warszawie, w łazience jej kiepsko- dlatego SZUKAMY DOMKU!!!Bardzo pilnie, bo ona nap[rawde potrzebuje miłości!!
W drodze (6,5h!!) zjednała sobie cały przedział, siedziała sobie grzecznie lub spała rozwalona na moich kolanach. Jak poszłam do WC to spała sobie na kolanach przystojnego pana:-)

Jest naprawdę bezproblemowym kotkiem, kuwetkuje że aż miło!

Potrzebuje swojego Ludzia, bo bardzo lubi sie przytulać i czuć sie bezpieczna!!

Lubi podróżować, więc mogę ją zawieźć do DOBREGO DOMKU! :-)

Nowe zdjęcia jutro, teraz idziemy spać :-)

Ania_EN

Post » Pon lis 05, 2007 10:04

Mambuś ładnie to tak podrywać nieznajomych panów ;)

Aniu jak będziesz miała zdjęcia małej podeślij mi na e-mail.

iwcia

Post » Pon lis 05, 2007 19:37

Aniu, mała naprawdę skradła mi serce ale teraz nie mogę zaprosić nowego kociaka do mojego domu. :( Po pierwsze (ale nie najważniejsze) bo jestem w trakcie remontu (wymiana podłóg, malowanie, skrobanie i inne tego typu przyjemności...), a dalej no cóż, dopiero minął miesiąc jak pożegnałam mojego Kota małego przyjaciela Setula tu jest jego króciutki wątek Mój bidulek z wyszytą cewką moczową
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64834&highlight=
Będę kibicowć małej :ok:

Bierka

Od: Śro mar 28, 2007 19:59

Post » Pon lis 05, 2007 21:55

Aniu masz pw

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pon lis 05, 2007 22:47

Pw odpowiedziane:-)

Sytuacja nieco sie zmieniła. Dziś zabrałam Mambę do lecznicy, do mojej kochanej Pani Doktor na przegląd itd. ale też z nadzieją, że pomoże mi w sprawie szukania domku dla niej:-) I pomogła. Mambunia została na noc w lecznicy (jakoś trudno mi było się z nią pożegnać) a jutro przyjdzie zainteresowana pani i może kicia przypadnie jej do gustu.

Potrzebne kciuki!!!

Moje kluchy syczały na Czarnulkę a teraz syczą same na siebie- zdezorientowane ;-) Ale i tak dzielne były kiedy przez Mambusię całe mieszkanie stanęło na głowie :-)

Wstrzymujemy oddech i zobaczymy co przyniesie jutro..

A miały byc zdjęcia, w ciągu dnia nie miałam czasu, wet na 20, wstapiłam tylko po kiciulkę i nawet nie zdążyłam jej pstryknąć fotek.

Ania_EN

Post » Wto lis 06, 2007 14:53

Wypuszczamy powietrze i szukamy dalej...

Tak więc wszystkich zainteresowanych proszę o telefon lub kontakt na forum. Mambunia czeka - szkoda kocinki, bo jak szybko nie znajdzie domku to będzie z niej dzikusek...

Nie wiem już co robić, u mnie jej kiepsko, nie mogę jej zapoznać z moimi kotami przez świerzb i ewentualne robalki. Może zostać w lecznicy i sie tam prezentować ale każdy dzień kosztuje 10zł... Muszę przemyśleć wydatki...

Szkoda kociaka, jest naprawdę fajna i kochana...

Ania_EN

Post » Wto lis 06, 2007 16:04

Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Wto lis 06, 2007 21:15

Jutro wieczorem Mamba będzie miala gościa, który może się w niej zakocha choć troszkę.

Pojadę do niej wcześniej i jej szepnę do uszka, że ma się zachowywać porządnie :-)

Ania_EN

Post » Wto lis 06, 2007 21:42

No to trzymamy kciuki!!! :wink:
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

[następna]