Propagowanie forum / Gdzie szukać domu dla kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 10, 2007 11:55 Propagowanie forum / Gdzie szukać domu dla kotów

Tak sobie jakiś czas temu pomyślałam, że w zasadzie na miau jest ograniczony krąg osób, z których wszyscy się znaja i są juz "zakoceni" a kotków szukajacych pomocy mnóstwo.
Dopływ "świeżej krwi" jest ograniczony i chyba powolny.
Z drugiej strony sa to rzeczywiście ludzie lubiący koty i "uświadomieni" co do pewnych ich potrzeb (sterylizacji, zabezpieczania okien itp.).
Widze zbawienny wpływ "miau" po moim mężu - nie przepadał za kotami i nie miał świadomości jak im pomóc, a teraz się "wciągnął. Znaczy się - sa wśród ludzi potencjalni "kociarze" i gotowi do pomocy, tylko jeszcze o tym nie wiedzą.
Pomyślałam, że może warto by było jakoś szerzej propagować stronę "miau" . W swoim mailu umieściłam na stałe (służbowym też :wink: ) podpis: polecam stronę www. miau.pl.
Co o tym myślicie ? Dobry pomysł ?
(mam nadzieję, że organizatorzy forum przewidują rozbudowę serwerów i łącz ... :wink: )
Ostatnio edytowano Pon lut 12, 2007 11:33 przez alice1, łącznie edytowano 1 raz

alice1

Od: Śro paź 25, 2006 12:44

Post » Sob lut 10, 2007 16:33

forum jest prywatne, najlepiej zapytaj o wszystko wlasciciela, czyli IRafala :wink: rowniez, jesli chodzi o zgode na propagowanie forum

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lut 11, 2007 11:34

Beata pisze:forum jest prywatne, najlepiej zapytaj o wszystko wlasciciela, czyli IRafala :wink: rowniez, jesli chodzi o zgode na propagowanie forum

IRafal na razie nie odpowiada. A tu kotków coraz więcej .... i wszyscy "zakoceni" .... A np. te bardzo potrzebują pomocy:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56095 :cry:

Nowi ludzi sa potrzebni....

alice1

Post » Pon lut 12, 2007 11:32

W regulaminie nic nie wyczytałam na temat zakazu propagowania...
A tak nawiasem mówiąć jak Wy dla kotów domy znajdujecie?
Próbowałam ogłaszać w gazetach, z ogłoszeń wyszło tyle, że:
- 2 osoby się wycofały (a tak bardzo chciały ...)
- trzecia oddała kotka (bo nie chciał być zabawka dla dziecka)
- czwarta dzwoniła, że natychmiast chce kotka (o 21 wieczorem) bo jutro wraca 400 km i z Wa-wy chce kotka przywieźć (bez komentarza).

Jeżeli tak jak ostatnio pisała Elżbieta - 90 % tych osób z "gazetowych" ogłoszeń nalezy odrzucić (ja jeszcze czekam na te 10%) to skąd brać domki? Na forum na 19 postów o kotkach potrzebujących domów jest jeden o chętnym do wzięcia kota.
Gdzie szukać domków . Nie mam zbyt wielu znajomych. A poza tym albo oni maja koty albo nie chcą o nich słyszeć.
Poradźcie coś.

alice1

Post » Pon lut 12, 2007 11:46

oglaszac koty gdzie sie da....ogloszenia w necie, sklepach, lecznicach, slupach.....cierpliwie znosic dziwakow i czekac na odpowiedni domek...
w ogloszeniach internetowych specjalizuje sie ;) puss :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon lut 12, 2007 11:58

aassiiaa pisze:;) puss :)

:lol:

tak, to ja 8)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon lut 12, 2007 12:11

Dziewczyny, przenieście się może z tym wątkiem na Koty, co? Szkoda zajmowac miejsca na Kociarni moim zdaniem.

A do ogłaszania dobre jest allegro. Naprawdę.

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon lut 12, 2007 12:28

Można by też wyczaić cichaczem,który z forumowiczów ma tylko np. 1 kota :twisted: ,ew.żadnego ( takie osoby też znam ) i następnie......

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon lut 12, 2007 13:01

heh:) Ja np nie mam tylko 1 kociaka:] Bardzo bym chciała miec 2. Tylko, ze narazie niestety nie da rady.A poza tym mam duzzego labradorka w domciu;).......Moze przez wakacjie sie głębiej nad tym zastanowie....;)narazie obserwuje Wink
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Pon lut 12, 2007 13:06

Alice, na forum rzeczywiscie trudno o domki. Nam sie udalo znalezc kilka m.in. dla Babuni (u Anki z Gdanska :D )

Na co dzien dajemy aukcje na allegro. Jest sporo wejsc, czasami z tego cos wyjdzie. Ale trzeba miec duzo cierpliwosci i wystawiac do skutku.

Lepiej jest z psami. Dla nich nie jest tak trudno o dom.

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Pon lut 12, 2007 14:28

Czasem, kiedy czytam ogloszenia, ze ktos chce przygarnac, to daje link do miau i zachwalam. Albo na grupie dyskusyjnej. Ostatnio ktos szukal persow. To prosze bardzo, pstryk i linki do miau. A przy okazji moze wiecej ludzi skorzysta i bedzie wiedzialo gdzie szukac. Daje rowniez linki ludziom, ktorzy np. licytuja jakies pseudorasowce i pisze, ze tu moga miec za darmo i nie nabijac kieszeni "hodowcom".
Koty, ktore wyadoptowalam umieszczalam na miau w adopcjach i na allegro. Prawde mowiac bez wiekszego przekonania, ale znalezli sie chetni i w dodatku zupelnie sympatyczni i normalni. Inna sprawa, ze nie mam az takich wielkich wymagan i np. nie oczekuje ze kot nie bedzie wychodzacy, jesli ktos mieszka w domku, bo wiem, ze to trudne. Nie oczekuje, ze bedzie kupowal najlepsze karmy, jesli sam nie jada najlepiej.. Ale po prostu rozmawiam i wole przywiezc kota sama do docelowego domu, jesli oczywiscie jest na tyle blisko. Oferuje tez swoja pomoc jakby cos sie dzialo, albo jakby czegos nie wiedzieli w zwiazku z pielegnacja czy zachowaniem. Oddaje kota zdrowego, zaszczepionego i wykastrowanego, zeby od samego poczatku nie obarczac wydatkami nowego domu. Ale przede wszystkim dlatego, ze chce miec czyste sumienie, ze ze swojej strony zrobilam wszystko, zeby ulatwic jak najlepszy start i kotu i ludziom.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon lut 12, 2007 14:59

Rennatta pisze:Można by też wyczaić cichaczem,który z forumowiczów ma tylko np. 1 kota :twisted: ,ew.żadnego ( takie osoby też znam ) i następnie......

Mam jednego kota. Chciałabym drugiego, ale mojego TŻ-ta nie mogę przekonać. Uparty jest jak nie wiem! :(
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 12, 2007 15:02

ja robilam ogloszenia papierowe i w necie - w tym w Wyborczej, platne
z miau mialam maly odzew

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon lut 12, 2007 15:42

Rennatta pisze:Można by też wyczaić cichaczem,który z forumowiczów ma tylko np. 1 kota :twisted: ,ew.żadnego ( takie osoby też znam ) i następnie......

Ooooo, jaki świetny pomysł ...... :twisted:

alice1

Post » Pon lut 12, 2007 15:45

Beata pisze:ja robilam ogloszenia papierowe i w necie - w tym w Wyborczej, platne
z miau mialam maly odzew

W Wyborczej (papierowej) można dac bezpłatne w piątki w Wa-wie na tzw. żółtych stronach. Nie wiem, czy w innnych miastach też. Gazeta daje też ogłoszenia ze schroniska. Bardzo pozyteczna sprawa.

alice1

[następna]