Alice, to ile miesięcy ma ten kot? Bo jeśli wetka jest profesjonalna, to może nie chcieć kastrować 4-miesięcznego kociaka. Ale jeśli on ma rzeczywiście 6 m-cy, a wetka mówi, że za wcześnie na kastrację, no to ja mam wątpliwości co do jej profesjonalizmu

...
Spróbuję poinformować ich, że kotek powinien byc za jakiś czas wykastrowany. Może poinformuję o tej akcji sterylizacji zwierząt. Dam namiar na forum miau.
Alice, wydając kota powinnaś zażądać podpisania umowy adopcyjnej, wysłałam Ci przykład. Jest tam ZOBOWIĄZANIE do sterylizacji/kastracji zwierzęcia. Jeżeli domek z góry twierdzi, że nie będzie kastrował, moim zdaniem nie powinnaś kota wydawać. Jest wówczas spora szansa, ze napędzasz pseudohodowców, a jeśli na dodatek kot byłby wychodzący, ryzyko utraty przez niego życia jest znacznie większe, jeśli jest niekastrowany. Zresztą, Ty to na pewno wszystko wiesz

. Ale domek musi się moim zdaniem zadeklarować, że wykastruje.
Podtrzymuję naszą ofertę przejęcia kota i szukania mu domu (jeśli rzeczywiście ma 4 m-ce, tym bardziej, bo na półroczniaka nasza Mruf mogłaby zareagować agresywnie)