BIG MAC , czyli rudzielec spod szkoły

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie paź 29, 2006 13:42 BIG MAC , czyli rudzielec spod szkoły

No i stalo się - kolej na mnie. Big Mac to rudzielec żyjący pod szkołą, w której pracuję. Dokarmiany przez uczennice, wyleczony przeze mnie podstępem z kociego kataru i zapalenia oskrzeli... Najpierw dziki, teraz tylko troszke nieufny. Tak wspaniały, że nawet z zapaleniem oskrzeli można przez pół miasta iść, żeby go dokarmić...
Idą jesienne szarugi, za pasem zima... Ma co prawda kąt w szkolnej kotłowni - coraz częściej tam zagląda, ale...jak to ktoś kiedys napisał
'' kot nie powinien byle gdzie spać
na wycieraczce czy w przeciągu,
kot zasługuje - psia mać -
by drzemać na szezlongu..."
niestety, zdjęć Big Maca z okresu choroby nie mam, zresztą sami wiecie, jaki taki kot wyglądać może. Teraz jest dużo, dużo lepiej... Jak będzie zupełnie dobrze, Big Mac straci klejnoty rodzinne, a co zyska ?
Może dom ? Tak,i psia mać, z szezlongiem ?

Obrazek
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Nie paź 29, 2006 13:54

No i pochorowałem się. Cholera. Przyplącze się takie paskudztwo, oddychać ciężko, nos zatkany... W płucach pieje... zimno, pomimo, że świeci słońce.
I żeby nie przylazła ta Duża i mnie, wytrawnego kocura, nie kupiła kuleczkami z mięsa...to chyba bym juz spoglądał na Was z góry...dobrze, pomyślałem, niech jej będzie, zjem, czułem, że to jakis podstęp, ale...No i juz tak zostało. Przyłaziła codzień, z tymi swoimi zdradzieckim kuleczkami, a ten drugi, co wyczaił mnie w piwnicy ubrał rękawice i zapakowal mnie do pudełka, mnie, rudego zakapiora ! do pudełka, jak jakiegoś kociaka ! No i poszedłem chorowac do kotłowni. Z tego wszystkiego zrozumiałem, że to specjalne pomieszczenia dla kota, którego odlowili, albo który jest łowny ( jakos tą druga wersje wolę )..i że jest tu całkiem wygodnie...
I tak zostalo. Jak zrobilo mi sie lepiej, to zacząłem wychodzic na sloneczko - ale wiedziałem już gdzie wracać na noc.
Ba, mięsne kuleczki nie zniknęły, za to Duża zaczęła przynosić takie żółte puszki z narysowanym rudym kotem, i powiedziała, że nie powie mi, jak się to nazywa, bo to po holendersku ale po polsku brzydko brzmi....a ona musi dzici uczyć i dawać dobry przykład...
No i jem. Codziennie. Wyleguję się na kupie liści. Nabieram ciała. Czasami dam się pogłaskać - to nawet miłe. MOŻE zostanę domowym kotem. Pod warunkiem, że będzie ogród. I liście. I szezlong - chociaz nie wiem, co to jest...ale jeśli ja na niego zasługuję, to...
Teraz mnie troche martwi, że Duża ma ludzki katar i zapalenie oskrzeli i przylazła w taki deszcz... Pewnie mnie lubi.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Nie paź 29, 2006 14:15

Caty, Rudzielec jest przepiękny!!!
I jak się cudnie wkomponował kolorystycznie w to jesienne zdjęcie :1luvu:
Hop, hop, szezlong poszukiwany! No, w ostateczności może byc nawet wersalka :wink:
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Nie paź 29, 2006 20:36

Oj, cos niedobrze...Może dlatego, że jak Duża wyszła z domku, żeby mi zanieść kolację to odrazu spadłem na drugą stronę...podono my, koty, zawsze spadamy na cztery łapy, ale ... jednak marzy mi się ta wersalka...albo chociaż nieduzy fotel...
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie paź 29, 2006 20:46

Caty cudny jest ten jesienny Rudzielec. :love:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie paź 29, 2006 21:13

Mam nadzieję, że ktoś się :1luvu:
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie paź 29, 2006 21:38

na pewno, rude jest piekne :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Nie paź 29, 2006 21:41

Czarne też jest piękne...wiesz, KOGO mam na myśli...
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie paź 29, 2006 21:47

A pewnie, ze jest piekne, i wielkie, i jakbyśmy tylko mieli większe mieszkanie.... ale nie mamy, i nie możemy zabierać miejsca kolejnym biedakom. Zreszta w ten sposób przybyłyby nam dwa koty - czarny i srebrny :wink:
Ale rude jest i tak the best. Szczególnie ładnie ładnie wygląda na foteliku. Na krzesełku też :wink:
Obrazek

Igulec

Post » Pon paź 30, 2006 11:29

Ha, a na parapecie przykrytym kocykiem jak ładnie rude się komponuje :wink:
ObrazekObrazek

bechet

Post » Pon paź 30, 2006 18:21

To ja...rudzielec z KOTłowni. Fajnie, że miałem gdzie spędzic tą noc - bo było diabelnie zimno. Śniła mi się wersalka, i parapet...bo kocyk mam, Duża przyniosła. Namruczełem jej, że powinna pójśc do weta, bo kaszle, ale ona chyba wetów nie lubi :oops: ...wiem, o czym mówię - takiego jednego ściągnęła mi na głowę, jak byłem bardzo chory. Nie wiem, czy wiecie , ale taki wet kłuje...i uszy każe smarowac. więc pewnie dlatego Duża do weta nie pójdzie.
Pojadłem sobie dzisiaj kurczaka dla odmiany, i nie wiem, jak to sie stalo, że się dałem wydrapac za uszami....potem trochę pofuczałem, żeby sobie nie myślała, że mnie przekupi...i teraz znowu myślę,co będzie jutro. może nie będe fuczał,
Big Mac
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Pon paź 30, 2006 19:40

Drogi Big Macu, z tym fuczeniem to ja bym sobie odpuściła, bo Duża głupia nie jest i chyba się na nie nie nabiera.
I powiedz jej jeszcze, że koniecznie powinna iść do weta, bo ktoś w końcu musi o ciebie zadbać, a jak ona się tak na dobre rozkicha to kto to zrobi?
Duża - do weta marsz!
:wink:
ObrazekObrazek

bechet

Post » Wto paź 31, 2006 1:27

bechet pisze:Ha, a na parapecie przykrytym kocykiem jak ładnie rude się komponuje :wink:

A jak super pod parapetem, jak spadnie podczas przewracania się na drugi bok :wink: Nic, tylko brać rudzielca. Komponuje sie cudnie wszędzie :D
Obrazek

Igulec

Post » Wto paź 31, 2006 10:45

Igulec pisze:A jak super pod parapetem, jak spadnie podczas przewracania się na drugi bok :wink:

8O popatrz, a ja myślałam, że tylko mój tak ma :lol:
ObrazekObrazek

bechet

Post » Wto paź 31, 2006 20:32

bechet pisze:
Igulec pisze:A jak super pod parapetem, jak spadnie podczas przewracania się na drugi bok :wink:

8O popatrz, a ja myślałam, że tylko mój tak ma :lol:

Bechet, każdy rudy tak ma, i ruda. Big Mac też na pewno tak umie :wink:
Obrazek

Igulec

[następna]