Tyduś szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 25, 2024 19:41 Tyduś szuka domu

Zacytuję się :

ametyst55 pisze:Dziewczyny domu szuka kocurek chyba norweski, 6 letni, ma na imię Tyduś. Obecni właściciele odkupili go z hodowli za symboliczną kwotę.
Wkrótce właściciele wyjeżdżają za granicę i niestety tam gdzie jadą nie ma warunków na obecność kota. Oddają go oczywiście za darmo.

Obrazek Obrazek Obrazek

Pierwsze to zdjęcie portretowe, jeszcze z hodowli. Podobno Tyduś bywał na wystawach i zdobył nawet jekieś miejsce medalowe.

Wiem , że na miau prawie wszyscy zakoceni , ale może ktoś znajdzie dla pięknoty kawałek podłogi i trochę swojego serducha :wink:

Jak uzyskam wiecej informacji to uzupełnię.

edit:
Kocurek jest syberyjski
Ma papiery ze stowarzyszenia kotów rasowych SKR :roll: nie znam się na tym .
Pytałam obecnych właścicieli o charakter, kot dogaduje się z innymi kotami , jest przytulaśny, lubi towarzystwo człowieka, wymaga stałej pielegnacji sierści, stosunek do psów nieznany.

Na razie chyba będzie u mnie na tymczasie bo osoby zainteresowane się wycofały.
Ostatnio edytowano Wto paź 01, 2024 18:15 przez ametyst55, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro wrz 25, 2024 21:57 Re: Tyduś szuka domu

.. jak niepotrzebną rzecz .. biorą, oddają , nie kochają :( , zapewne też nie mają pojęcia jak choć odrobinę zabezpieczyć jego przyszłość :(
Biedny kot :( . Co taki musi przeżyć przez ludzkie kaprysy

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Śro wrz 25, 2024 22:51 Re: Tyduś szuka domu

ita79 pisze:.. jak niepotrzebną rzecz .. biorą, oddają , nie kochają :( , zapewne też nie mają pojęcia jak choć odrobinę zabezpieczyć jego przyszłość :(
Biedny kot :( . Co taki musi przeżyć przez ludzkie kaprysy

Dlatego chciałabym aby tym razem trafił na bardziej odpowiedzialnych ludzi.
Kot miał mieć dom u rodziny, ale osoba chętna się wycofała. Ja mogę go wziąć tylko na DT, ale to ostateczność.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Śro wrz 25, 2024 23:13 Re: Tyduś szuka domu

A wiadomo cokolwiek o jego stosunku do innych kotów?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw wrz 26, 2024 8:50 Re: Tyduś szuka domu

Katarzynka01 pisze:A wiadomo cokolwiek o jego stosunku do innych kotów?

Postaram sie porozmawiać dzisiaj z obecnym właścicielem, ale wydaje mi się że raczej nie powinno być problemu bo to przecież kot z hodowli gdzie były inne koty.
Obrazek

ametyst55

Post » Wto paź 01, 2024 18:16 Re: Tyduś szuka domu

Przypomnimy się :wink:

zacytuję się :
Kocurek jest syberyjski :ok:
Ma papiery ze stowarzyszenia kotów rasowych SKR :roll: nie znam się na tym , ale to chyba trzeba rozumieć , że jest w typie rasy.
Pytałam obecnych właścicieli o charakter, kot dogaduje się z innymi kotami , jest przytulaśny, lubi towarzystwo człowieka, wymaga stałej pielegnacji sierści, stosunek do psów nieznany.

Na razie chyba będzie u mnie na tymczasie bo osoby zainteresowane się wycofały.
Obrazek

ametyst55

Post » Wto paź 01, 2024 21:29 Re: Tyduś szuka domu

:?:

Nie ma chętnych ?
Może ktoś dałby rade wziąć go chociaż na DT. Ja mam ciężko chorą koteczkę i trudno mi bedzie ogarnąć jeszcze jednego kota.
Zła jestem na siebie , że dalam się wmanewrować w pomoc , ale szkoda mi było kocurka. Widziałam dzisiaj książeczkę zdrowia, obecni "właściciele" nawet nie zadbali o zaszczepienie i odrobaczenie zwierzaka. Kot większośc czasu siedzi sam w małym pomieszczeniu bo się leni, poza tym otwiera sobie drzwi i szafki, a to przeszkadza właścicielom.
Obrazek

ametyst55

Post » Wto paź 01, 2024 21:54 Re: Tyduś szuka domu

Ja się staram. Pytam, szukam, ale jak do tej pory odzewu nie ma :(
Co dziwne bo kotuś wyjątkowej urody.
Czy on ma testy na wirusówki?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Wto paź 01, 2024 23:29 Re: Tyduś szuka domu

Katarzynka01 pisze:Ja się staram. Pytam, szukam, ale jak do tej pory odzewu nie ma :(
Co dziwne bo kotuś wyjątkowej urody.
Czy on ma testy na wirusówki?

Z tego co mi wiadomo to nie ma, jeśli kot trafi do mnie to wtedy mu zrobię.
Ja też pytam wsród znajomych, w ostateczności wrzucę ogłoszenie na OLX :roll:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon paź 07, 2024 13:57 Re: Tyduś szuka domu

Niestety na razie domek, który był chętny wziąć kocurka nadal się zastanawia. W takiej sytuacji kocurek w środę trafi do mnie.
Muszę go odrobaczyć, odpchlić i zaszczepić.
Nie wiem jak ja to ogarnę bo mam ciężko chorą koteczkę Zoję. Jakby tego było mało to dochodząca koteczka, która ostatnio mocno nam się pochorowała okazała się białaczkowa.
Obrazek

ametyst55

Post » Pon paź 07, 2024 17:33 Re: Tyduś szuka domu

To niedobrze :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt paź 11, 2024 20:59 Re: Tyduś szuka domu

Tyduś od środy już u nas, na razie się adoptuje. To bardzo proludzki kocurek. Jeszcze się boi, jest bardzo ostrożny. Troszkę słabo je, trzeba mu wszystko podstawiać pod nosek. Został odpchlony i odrobaczony. Po niedzieli zrobimy badania i go zaszczepimy.
Obrazek

ametyst55

Post » Pt paź 11, 2024 21:04 Re: Tyduś szuka domu

A jak reaguje na Twoje koty?

Biedak, ale i tak miał ogromne szczęście, że na Ciebie trafił :ok:

Katarzynka01

Post » Pt paź 11, 2024 22:52 Re: Tyduś szuka domu

Katarzynka01 pisze:A jak reaguje na Twoje koty?

Biedak, ale i tak miał ogromne szczęście, że na Ciebie trafił :ok:

Spokojnie, tylko im się przygląda :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt paź 18, 2024 21:08 Re: Tyduś szuka domu

Podczytywałam... Co słychać u Tydusia?

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

[następna]