Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Kota_A pisze:Dziękuję ASK,
Ale na fb. ogłaszany był wiosną 2015. Dom niby się znalazł, a teraz do mnie dotarła wiadomość od tymczasowej opiekunki, zdawkowa, że jest potrzebny dom na cito. Wiem, że może być ciężko. Obiecałam pomóc. Z fb. nie korzystam. Jakie inne portale masz na myśli?
Nie znam szczegółów.
Wiem, że to miziasty kot, był domowy i lgnie do ludzi. Podam tej Pani link do tego wątku i może po przeczytaniu, przekaże mi informacje do uzupełnienia.
ASK@ pisze:Szkoda,że nie zrobiła opiekunka nic więcej by do zimy dom znaleźć. Można było odręczne ogłoszenia wywieszać w okolicy. Sklepy, weci, poradnie... Od wiosny było kawał czasu by zadziałać . Nie potrzebnie fb zawieszono. Ale by wydarzenie się kręciło ( tutaj jest tak samo) nie wystarczy je tylko założyć. Trzeba zaglądać, podbijać, pisać o kocie, wklejać foty. Inaczej wpadnie na odległe strony .A jak nic się nie dzieje to nikt nie zagląda.
Szukam czasem swoim podopiecznym (w tym maluchom) domu nawet kilka miesięcy i ogłoszenia ciągle nowe są dawane.
Są portake do tego przeznaczone. Daję na olx, gumtree, morusek, gratka,przygarnijzwierzaka i adopcje miau. Moje tymczasy mają po kilka ogłoszeń na kota a i tak jeden od listopada tamtego roku siedzi. Wykastrowany, zaszczepiony , miziaty i młody.
Ale starszak poszedł . Więc los decyduje.
Skontaktuj się z forumową CatAngel. Robi odpłatnie ogłoszenia . Niewielkie pieniążki sie płaci. Przeznacza je na opiekę kotów wolno żyjących.
ASK@ pisze:Dopisz w tytule miejscowość i coś co pokaże ,że kota sytuacja jest tragiczna.
tosiatosia1 pisze:Przepiękny jest......szkoda że nie mogę dać mu domu.
To już koci senior, powinien wylegiwać się w ciepłym domu.
Oby urzekł kogoś, kto ma możliwość go zabrać nim będzie za późno.
Kota_A pisze:tosiatosia1 pisze:Przepiękny jest......szkoda że nie mogę dać mu domu.
To już koci senior, powinien wylegiwać się w ciepłym domu.
Oby urzekł kogoś, kto ma możliwość go zabrać nim będzie za późno.
Ma przepiękne oczy. Do pokochania, to kawałek błękitu nieba nawet w pochmurne dni.
zuzia96 pisze:O Matko, jakie cudo!! Przepiękny kot, te oczy są urzekające. On nie powinien być bezdomny. Gdyby nie mój białaczkowy tymczas, to bym go wzięła. Ale nie mogę...![]()
Napisałam do znajomych kociarzy z Krakowa, oni pewnie nie wezmą, bo niedawno wzięli ode mnie drugiego kota, ale prosiłam o rozesłanie wici wśród ich znajomych.
Kota_A podaj jakiś kontakt, maila albo telefon
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości