Wawa: Piękny, rudy EXO ma dom :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 12, 2014 18:00 Wawa: Piękny, rudy EXO ma dom :)

Ginger to rudy egzotyk, którego właścicielka najpierw zaniedbała a potem chciała uśpić, bo podsikiwał jej mieszkanie...a warto zaznaczyć, że ani nie pomyślała o kastracji kocurka ani o podleczeniu pęcherza (krwisty mocz!) :evil:

Koteczek jest bardzo kochany, bardzo chętnie korzysta z drapaka, bez problemu dogaduje się z kotami i psami w domu tymczasowym.

Jest już dojrzałym panem (ok. 9 lat), ale jak się o niego odpowiednio zadba, to na pewno jeszcze trochę się nim nowy właściciel nacieszy :roll:
Być może będzie wymagał podawania karmy typu urinary, ale w moczu nie znaleziono kryształów, więc to raczej tylko skłonności do zapalenia dróg moczowych (możliwe że na tle stresowym, bo kolor moczu już wrócił do normy, a potem pogorszył się wraz z nadejściem kolejnego tymczasa).
Badaliśmy mu krew - jak na jego wiek to wyniki są świetne! :ok: Wynik badania moczu za każdym razem jest coraz lepszy, ale przydałoby się kotu USG (a z pieniędzmi krucho :placz: )

Ginger będzie też wymagał odkarmienia i wykastrowania, a przed zabiegiem - najlepiej konsultacji kardiologa.
Miał w przeszłości operację korekcji nozdrzy - być może zabieg ten trzeba będzie powtórzyć przy okazji kastracji.

Kot przebywa w Warszawie, ale jest możliwość dowozu do pobliskich miejscowości, możemy również pomóc znaleźć transport gdzieś dalej, byle nie za daleko, bo Ginger nie lubi podróżować.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 02, 2014 13:42 przez Draugia, łącznie edytowano 8 razy
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob lis 15, 2014 10:31 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

jestem zainteresowana!
Ginger <3

magdalena.zaneta

Od: Śro maja 01, 2013 17:51

Post » Sob lis 15, 2014 16:34 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Kolejne zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Draugia

Post » Nie lis 16, 2014 12:27 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

magdalena.zaneta pisze:jestem zainteresowana!
Ginger <3

A taki 14-latek zgra się z 4-letnim dzieckiem?
To koci seniorek, potrzebuje sporo spokoju.

Jest przepiękny, gdybym tylko mogła... :mrgreen:
Ale nie mogę:(
Obiecałam pół królestwa i łapkę księżniczek (taką walącą z góry, opazurzoną) komuś innemu...szkoda!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lis 16, 2014 13:50 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

spokojnie, ja najlepiej znam swoje dziecko.

magdalena.zaneta

Post » Nie lis 16, 2014 15:25 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Jestem nader spokojna- przecież będzie wizyta PA , umowa itd. :D

Jestem ogromną fanką oddawania właściwych kotów do właściwych domów a porządna procedura adopcyjna to właśnie zapewnia.

kotkins

Post » Nie lis 16, 2014 15:33 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

PIekny kocisko, trzymam kciuki za naprawde dobry domek!
magdalena.zaneta pisze:spokojnie, ja najlepiej znam swoje dziecko.

!4 letni kot to nie jest dobre polaczenie z normalnym 4-latkiem. Z reguly takie dzieci chca sie bawic z kotkiem, nosic. Trudno im zrozumiec, ze to nie zabawka, albo ze kot jest chory i potrzebuje spokoju.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Nie lis 16, 2014 15:36 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Piękny kocurek, przypomina mi Garfielda :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Nie lis 16, 2014 15:56 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

RAnia pisze:PIekny kocisko, trzymam kciuki za naprawde dobry domek!
magdalena.zaneta pisze:spokojnie, ja najlepiej znam swoje dziecko.

!4 letni kot to nie jest dobre polaczenie z normalnym 4-latkiem. Z reguly takie dzieci chca sie bawic z kotkiem, nosic. Trudno im zrozumiec, ze to nie zabawka, albo ze kot jest chory i potrzebuje spokoju.

No właśnie...

Nie chcę być napastliwa ale z czystej ciekawości zapytam Magdalenę.zanetę : nie udało się przez rok znaleźć persa?
Bo pamiętam ,że przymierzałaś się do adopcji jakiś czas temu?
O ile pamiętam był problem z PA, nikt nie mieszkał w pobliżu Ciebie i nie dało się przeprowadzić wizyty.

Nadmienię ,że kot owszem -piękny, ale wymaga diagnostyki krwiomoczu.
No i swoje lata ma...

kotkins

Post » Nie lis 16, 2014 20:54 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Dzieciak EXO jest piękny, zaglądam do niego prawie codziennie.

Aż szkoda, że na dzień dobry tyle trzeba w niego zainwestować finansowo. Gdyby nie to, że jestem świeżo po ogromniastym remoncie i biorąc pod uwagę, że Maciuś zaczął u nas przeżywać swoją drugą młodość to pan Garfield już byłby w drodze do nas :1luvu:

AbraNN

Od: Czw lip 26, 2012 6:21

Post » Nie lis 16, 2014 21:29 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

jo.anna, która ma kontakt z Kamilem prosiła o przekazanie " Jedyna możliwa adopcja Gingera to jest Warszawa albo Łódź. Dom tymczasowy chce być w stałym kontakcie z domem stałym, poza tym kot bardzo źle znosi długie podróże."
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lis 16, 2014 21:36 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

:D Abra jak Wam idzie, mniemam ,że doskonale?
Pozdrawiam:)

kotkins

Post » Pon lis 17, 2014 0:52 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Słuchaj, jest rewelacja. W Maćku obudził się lew :ryk:
Dziewczyny razem z Maćkiem budzą się do życia tak po 20. Czekają aż pójdziemy spać na dół i chyba w nocy szaleją bo rano zbieram ich porozrzucane zabawki czego kiedyś nie było. Maciek może już jakoś zbytnio nie szaleje ale coś tam "działa" chłopak bo rano jest nieprzytomny i śpi w najwyższej budce drapaka. Jak go wołam to patrzy na "na odlocie" i dalej śpi.
Przytył i włos mu "puchacieje" :1luvu:
Nie spodziewałam się tego

AbraNN

Od: Czw lip 26, 2012 6:21

Post » Pon lis 17, 2014 8:26 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Rozumiem wasze obawy. Możecie nie wierzyć, ale zachowuje się lepiej niż niejeden dorosły w stosunku do zwierząt.
Szukałam szukałam, potem przestałam. Teraz znowu szukam. Już wiem, że ze względu odległości Ginger zostanie w Warszawie.
Także jak się znajdzie kocinka to od zawsze mówiłam przed adopcyjna jak najbardziej ;) problem z ta wizytą był, może teraz coś się zmieni?

magdalena.zaneta

Post » Pon lis 17, 2014 16:35 Re: Wawa: Piękny, rudy EXO - plaskaty kocurek szuka DS!

Tak, Ginger źle znosi podróże (przez swój plaskaty ryjek niestety zaczyna charczeć w sytuacjach stresowych), poza tym dom tymczasowy bardzo się przejmuje i zdecydowaliśmy oddać kota tylko w najbliższych okolicach.

Ginger jest bardzo przyjaznym miziakiem, więc podrośnięte dzieci nie są problemem - chodzi o to, żeby dziecko nie ganiało kota, nie ciągało za ogon itp :twisted: a jak dziecko będzie kota głaskało, to nawet i lepiej, bo kot będzie w centrum uwagi...to że Ginger ma 14 lat, to nie znaczy że nie może być dzieci w domu - przynajmniej nie będzie problemu, że kot będzie chciał się bawić i drapnie dziecko (jak to często bywa przy młodych kotach) :roll: . Wszystko w granicach rozsądku, myślę że każdy starający się o kota powinien wiedzieć, że kot nie jest zabawką dla dziecka, a my to przy wizycie przedadopcyjnej sprawdzimy :smokin:

Z kotami też się dogaduje, więc Maciuś nie byłby pewnie dla niego problemem :wink: tyle że kot wymaga przynajmniej USG (ok. 110zł) oraz podawania karmy typu Urinary - może być tak, że wcale dużego nakładu finansowego nie będzie trzeba, a może być tak, że coś się posypie, jak to u starszego kota bywa. Pewności mieć nie można niestety...

Draugia

[następna]