BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat;w domku :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 20, 2013 19:09 BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat;w domku :)

Newa, bo tak kocurek ma na imię, przez 8 lat mieszkał ze starszą panią, do której przychodziła co 2 dni pani z opieki społecznej, żeby posprzątać itd.
Pani ta powiedziała, że nie będzie sprzątać kuwety i kocich włosów i nie sprzątała.

Teraz do pani na święta przyjechał syn z Włoch, posprzątał dom, posprzątał po kocie i sprzątnął też kota.

Tzn. wystawił go za blok.
Kota spotkała sąsiadka i wpuściła go na klatkę, bo wiedziała, czyj jest.

Ale że mieszkanie było wysprzątane z wszelkich włosów, kot po powrocie (bo pchał się do mieszkania za wszelką cenę) został 3 dni temu umieszczony na balkonie (!!!)
Syn myślał, myślał, i wreszcie zadzwonił do mojej znajomej karmicielki, żeby zawiozła mu go do schroniska, bo on może na tym balkonie marznie, ale do domu już nie wejdzie nigdy.

Karmicielka zabrała go na dom tymczasowy, przed chwilą go przywiozłyśmy.
Kocurek trochę przestraszony, ale spokojniutki, daje się głaskać, chce na kolana. Bardzo ładny i właściwie naprawdę zadbany- gładki i lśniący.
Na szczęście wykastrowany.

Wydaje mi się, że najbardziej podobny do brytyjczyka, ale ja na rasach bardzo mało się znam. W każdym razie sporych rozmiarów, krępy, zbity w sobie, futro bardzo gęste.

NO jednym słowem kot doskonały.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 11, 2014 15:31 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt gru 20, 2013 19:13 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Tutaj filmiki z kotkiem.
Już w pierwszych dwudziestu minutach w domu tymczasowym przytulał się do rak, chciał na kolana do zupełnie sobie nieznanych osób, dał sobie zajrzeć w pyszczek, uszy i obciąć megadługie pazurki:

http://www.youtube.com/watch?v=5_DSj27I ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=DY2aoalW ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=A-Mzw-U0 ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=7ZqMqTIt ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=HCQcn73e ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=m2fdvbKK ... e=youtu.be

Obrazek

kordonia

Post » Pt gru 20, 2013 19:48 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Kordonia wrzuć na wątek hodowców-może tam ktoś go przygarnie?
viewforum.php?f=10
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt gru 20, 2013 19:50 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Czym ten piękny kot zawinił temu draniowi :evil: że pozbył się go ?
Normalnie brak słów .....
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 20, 2013 19:52 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Załatwiał się do kuwety i zostawiał włosy na kanapach.
Pan wysprzątał na święta i nie dał sobie tego zmarnować.
Tak zrozumiałam z bełkotu wypowiedzi.
Obrazek

kordonia

Post » Pt gru 20, 2013 20:00 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Co za ludzie :evil:
Każdy pretekst jest dobry,przeszkadzał mu i tyle.
A że był przyjacielem matki to nieważne?

Kciuki za dom :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Pt gru 20, 2013 20:06 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Proponuję poczekać jak "syn" sobie wyjedzie i oddać kota. Może znalazła by się jakaś dobra siąsiadka, która pomogła by starszej pani. Przecież to nie ludzkie

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pt gru 20, 2013 20:28 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Co za okrucieństwo tak potraktować żywe stworzenie! Balkon, schronisko??? Jest taki piękny, że na pewno szybko znajdzie się odpowiedzialny dom. Kciuki są :ok:

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Pt gru 20, 2013 20:51 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

moje swiateczne życzenia dla tych, którzy wystawiają zwierzęta za drzwi bo .....

oby dożyli długich lat swej starości, bardzo długich wystawieni za drzwi do DPS, DS i innych takich
i prosze mi nie mówic, że jestem niehumanitarna - jestem bardzo humanitarna, w takich domach jest ciepło, dają jeść zgodnie z zaleconą dietą, sprzatają i leczą :twisted:
długich, długich lat życzę
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt gru 20, 2013 21:01 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Mam nadzieję, że jak temu gnojowi zaczną kudły na starość wypadać też go dzieci na balkon wystawią :evil: Przepraszam, ale nie mogłam grzeczniej.
Jest wyjątkowo piękny i lepiej mu domu poszukać bo tam niech już lepiej nie wraca. Synuś przyjedzie za miesiąc, dwa i znowu będzie powtórka z rozrywki!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt gru 20, 2013 23:00 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Starsza pani nie wydawała się zbytnio przejęta kotem, nie ma takiej opcji, żeby on tam wrócił.

Na razie go nie ogłaszam nigdzie, pokazałam na forum, bo a nuż jakiś Forumowicz się zakocha? :) ;)
Obrazek

kordonia

Post » Pt gru 20, 2013 23:07 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Ja się zakochałam :oops: ale już nie mogę mieć 6 kota :(
Nie chcą go to nie :evil:
Znajdzie lepszy dom i będzie szczęśliwy i nikt go nie wywali :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Sob gru 21, 2013 0:07 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Ja od dłuższego czasu poszukuję kota w typie brytka dla znajomych. Ludziska super fani. Dom niewychodzący. Podeślę im zdjęcie. Może się spodoba.

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

Post » Sob gru 21, 2013 20:15 Re: BRYTYJCZYK (?) COLORPOINT rudy kastrat; spokojny i miły

Kinnia pisze:moje swiateczne życzenia dla tych, którzy wystawiają zwierzęta za drzwi bo .....

oby dożyli długich lat swej starości, bardzo długich wystawieni za drzwi do DPS, DS i innych takich
i prosze mi nie mówic, że jestem niehumanitarna - jestem bardzo humanitarna, w takich domach jest ciepło, dają jeść zgodnie z zaleconą dietą, sprzatają i leczą :twisted:
długich, długich lat życzę

amen

Syneczek nie pomyślał o swej matce. O tym co ona czuje i jak to znosi.

Kot przepiękny :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]