Czesiek - burasek o wspaniałym charakterze czeka na DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2012 15:43 Czesiek - burasek o wspaniałym charakterze czeka na DS

Czesiek jest kotkiem z działek. Został zabrany po tym jak jego oswojony i miziasty braciszek zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Działki te położone są na odludziu - otoczonym tylko zakładami przemysłowymi. Zimą nie zapuszczają się tam nawet najbardziej zatwardziali działkowcy, a nawet jeśli to nikt nie pomyśli o kotach.
Czesiek trafił więc do lecznicy, gdzie z dzikuska w dwa dni stał się miziaczkiem dopominającym się przytulania i głaskania.
Był jednak bardzo grzeczny i nigdy nie narzekał na zamknięcie w klatce.
Trafił do DT, lecz człowieka widzi tam tylko rano i wieczorem. Spowodowało to powrót naturalnego dla dzikusków strachu przed ludźmi.

Czesiek brany na ręce już po chwili zaczyna mruczeć i tulić się, a przy posiłku zapomina o strachu i ociera się o ręce...i o jedzenie - nie ważne czy jest to mięso, krokiet czy surówka :)
Jest więc kotkiem pełnym sprzeczności i sam nie wie czy ma się bać czy nie. Jeszcze nie postanowił :)

Dlatego też szuka domu, gdzie będzie miał częstszy kontakt z człowiekiem - kochającego i cierpliwego. Jest bardzo grzecznym i ułożonym kotkiem. Nie miałczy, nie niszczy mebli, kuwetkuje... koci ideał. Jedyne czego potrzebuje to duuużo miłości :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 12, 2013 9:36 przez Katalina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto lis 06, 2012 22:05 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Dodam jeszcze, że Czesiek nie jest rudy, długowłosy ani niebieskooki. Jest buraskiem o delikatnym, łagodnym spojrzeniu. Zabrany ze swojego środowiska, ze swojego domku, troszkę się boi, ale jest kotem wyjątkowym w każdym calu i bardzo bardzo grzecznym :) Tylko kochać :1luvu:
Obrazek

Katalina

Post » Śro lis 07, 2012 21:00 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Cudowny :1luvu: za domek :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro lis 07, 2012 21:30 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czesio jest niesamowity :) Potrafi zjeść konia z kopytami! Zjada swoje, a później zabiera się za podjadanie kotkom. Trzeba go już pilnować, bo wygląda śmiesznie ze swoim chudym tyłeczkiem i wielką kulką zamiast brzucha.
Kiciuś włazi mojej mamie na kolana - z własnej nieprzymuszonej woli...ale tylko kiedy ona coś je ;)
Nie wiem czy to jeszcze "syndrom pustej miski" czy już obżarstwo :)
Obrazek

Katalina

Post » Śro lis 07, 2012 22:36 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Jaki fajny kić :mrgreen:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt lis 09, 2012 14:43 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czesio został sam w domu z moją babcią. Po powrocie dowiedziałyśmy się, że kot jest wszystkożerny - zjadł kawałek kotleta, ziemniaka i surówki. A suchym dla maluchów gardzi :)

Jest też bardzo inteligentny :) Moja mama ma taką zabawkę edukacyjną dla kotów, na którą sypie się suchą karmę, a koty muszą ją sobie z różnych zakamarków powyciągać. Czesiek wkłada łapki w najtrudniejszą przeszkodę (takie małe słoiczki), podnosi po kawałeczku łapką i wkłada sobie do pyszczka :) Jest to więc kot o chwytnych łapach ;)
Obrazek

Katalina

Post » Pt lis 09, 2012 21:25 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czy mnie się zdaje, czy Czesiek ma długie, chude łapki jak nasz Czesio-tymczas?

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pt lis 09, 2012 23:16 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Co słychać u Czesia? :mrgreen:

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Sob lis 10, 2012 12:07 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czesiek molestuje Kreskę.
Może zacznę od tego, że mama ma dwie kotki - Kropkę, która jest bardzo wyrozumiała w stosunku do wszelkich maluchów i Kreska, któa ogólnie za dziećmi nie przepada.
No i Czesiek jak na złość łazi za Kreską i ją zaczepia, za co dostaje regularnie po głowie :) Dziś podobno mył ją pod ogonkiem, a za chwilę gryzł w ogonek...i znowu mył pod ogonkiem :)
Ah te dzieci;)

Zdjęcia Czesiowi dziś zrobię...mam nadzieję, że ktoś się w nim zakocha tak jak my :)

wiewióra11 pisze:Czy mnie się zdaje, czy Czesiek ma długie, chude łapki jak nasz Czesio-tymczas?

No jest on trochę podobny do poprzedniego Czesia, łapki długie, brzuchol okrąglutki, tylko proporcje głowa/uszy chyba trochę inne :)
Obrazek

Katalina

Post » Nie lis 11, 2012 9:52 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czesio w sumie się nie boi, jednak kiedy wyciąga się do niego rękę - ucieka. Jeśli nie ma gdzie uciec, kuli się.
Nie wiem co robić, żeby nauczyć go, że jak człowiek wyciąga rękę to nic mu nie grozi.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 9:57 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czesia bojaźliwość uzależniona jest od miejsca w którym przebywa :) Jeśli jest to łóżko, Cześ jest kochanym miziakiem. Wystarczy go dotknąć, a on już mruczy jak mały traktorek...a wczoraj nawet ocierał pyszczkiem o moją twarz. Na łóżku Czesio w ogóle nie ma ochoty uciekać. Poza łóżkiem - owszem. Nie zmienia to jednak faktu, że wszędzie go pełno :) Chętnie się bawi, włazi do szaf, troszkę rozrabia...tylko ma ten odruch ucieczki przed ręką. Może na wolności działkowcy próbowali go łapać...może to nasze łapanie tak go nauczyło.

Nie wiem czy powinnam dać mu spokój czy jednak na siłę łapać i głaskać. Bo to drugie co prawda doprowadza do mruczenia, ale kociak nadal zwiewa.

Wczoraj Czesio pomagał mi robić naleśniki, a później obściskiwał się z Kropką, która zawzięcie go myła :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 21:39 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Znaczy się... Czesio się integruje :mrgreen:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Wto lis 13, 2012 21:00 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Przefajne te zdjęcia, a Czesiek przy myciu robi mega słodkie miny. Widać, że sprawia mu to radochę, aż sama bym się oddała tym pieszczotom :D

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Wto lis 13, 2012 21:38 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Jest z niego pieszczoch :) Muszę przyznać, że mam słabość do niego.
Jest super słodziaczkiem. Łazi za człowiekiem mimo że troszkę się boi. Dużo pewniej czuje się z kotami - zaczepia Kreskę (drugą kotkę)...Kropka natomiast wcieliła się jak widać w rolę mamusi i jej nie zaczepia. Przychodzi tylko się przytulić i nadstawić główkę do mycia :) Jak na zdjęciach :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw lis 15, 2012 11:56 Re: Czesiek - wrażliwy, kochany burasek czeka na troskliwy d

Czesiek od wczoraj ma ogłoszenia. Teraz tylko czekamy na dobry domek :)

Moja mama nie może wyjść z zachwytu jakim jest śmiesznym rozrabiaką :) Obawia się jedynie tego, że za bardzo go pokocha i trudno będzie jej go oddać :)
Obrazek

Katalina

[następna]