PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 22:35 PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Witam serdecznie ! Pilnie potrzebujemy domu stałego lub choćby tymczasowego dla wykastrowanego ok.3 letniego kocurka .Moja mama znalazła go gdy był małym kociakiem i miał bardzo zaawansowany koci katar .Kot tego samego wieczoru trafił do lecznicy weterynaryjnej a potem do domu starszego Pana który od razu zgodził się zaopiekować kotem (oczywiście z naszą pomocą).Niestety w trakcie leczenia okazało się że kotkowi trzeba będzie usunąć oko (nie dało się go uratować)drugie oczko posiada plamkę ale nie przeszkadza to kotu w normalnym funkcjonowaniu ...całe leczenie łącznie z operacją , kroplówkami i lekami kosztowało ok 1,500 zł w całości pokryte z naszej kieszeni .Kotek był przyzwyczajony tylko do swojego opiekuna i od małego nie chciał dać się dotknąć ani mnie ani mojej mamie ,tylko właścicielowi .Wszystko było wspaniale do momentu wypadku kiedy to starszy Pan (który nie chorował na nic) przewrócił się w domu i uderzył głową o podłogę ,niecałe 2 tygodnie po wypadku starszy Pan umarł w szpitalu w wyniku powikłań po wypadku .Rodzina tego Pana przez prawie 2 lata toczyła spór między sobą o mieszkanie po tym Panu niestety kota w tym nie uwzględnili .Przez prawie 2 lata miałam możliwość przychodzenia do kota 2-3 razy dziennie, być z nim oraz karmić (z własnej kieszeni) Mieszkanie stało puste ,nikt z tej rodziny nie chciał tam przychodzić ja miałam udostępnione klucze do tego mieszkania .Jednak spór się zakończył zapadła decyzja o sprzedaży domu .Kotka z nich nikt nie chciał ....Jesteśmy w tragicznej sytuacji my nie możemy go przygarnąć ze względu na warunki mieszkaniowe i ilość naszych kotów .Kot jest niestety taki że absolutnie nie daję się pogłaskać (właścicielowi dawał) przy próbach głaskania go robi się zdenerwowany .Lubi się bawić z człowiekiem ale nie daję się dotknąć. Kot dopiero w tym roku zaczął przełamywać lody między nami ,wchodził mi na kolana ale tylko przez chwilkę zaczął zasypiać obok mnie na kanapie (wcześniej trzymał się na dystans)ale dalej nie daję się dotknąć :( Potrzebny mu dom w którym człowiek będzie się z nim bawił ale nie będzie próbował "na siłę" go dotykać .Zdecydowanie dom bez innych zwierzaków i dzieci .Wiadomo że dzieci zawsze będą chciały kota dotknąć .Ja wiem że nie jest to najlepsza reklama każdy chciałby mieć kotka przytulaska ale piszę jak jest .Kot ma potencjał na fajnego kotka potrzebuję tylko czasu i odpowiedniej opieki .Niestety nie mogę zamieścić zdjęcia (spróbuje jutro)Ogłoszenie z zdjęciem pojawi się jutro na allegro .Nick użytkownika: Tatanka-Yotanka .Kotek obecnie przebywa u Miau Hotelu u P.Sabiny Skazy ale czasu jest bardzo mało .Dlatego błagam o pomoc dla niego , kotek prawdopodobnie po 15 Pażdziernika trafi do stajni a tam się nie odnajdzie .

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Sob paź 06, 2012 10:04 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Wydarzenie na fb? (podlinkuj tu, to chętnie udostępnię), ogłoszenia - mnóstwo, w sieci i gazetach (bezpłatne)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 06, 2012 11:44 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

fotki z kociarni Adopcyjnej Miau Adopcji
wątek: viewtopic.php?f=1&t=137883
ObrazekObrazek

Obrazek

generalnie jak napisane w pierwszym wątku,
byłam z nim kociarni, kuwetujący kot z zdrowy, wykastrowany, ociera sie barankuje ale nie koniecznie chce być zupełnie przy człowieku, jesli znalazł by sie dom gdzie kot nie koniecznie ma leżeć w łóżku i być noszony na rękach itd..to Pimpuś idelanie pasuje, potrafi też zdzielić łapką dlatego jest potrzebny cierpliwy wyrozumiały dom.

p.s. jeśli dom nawet tymczasowy sie nie znjadzie kot pojedzie do bezpiecznej stajni (z wyprawką regularie dowożoną przez wolnotariuszy grupy MA) nie jest to koniec świata dla niego, szczególnie że miejsca te są nadzorowane przez wolnotariuszy....

edit ze stycznia 2013r.
ObrazekObrazek

dziś Pimpuś sie ze mną bawił i nawet nie strzelił łapką,
troche ogon mu dygał ale jakoś dalismy rade,
Zuch chłopak,
domku gdzie jestes?
;-)

jak by ktoś chciał ogłaszać to prosze treść:
PIMPUŚ ma ok. 3- 4 lata, mieszkał 1, 5 r w mieszkaniu po zmarłym właścicielu, dokarmiany przez sąsiadkę. Ten kot przeżył tragedię. Kotek miał trafić na ulicę, bo rodzina mieszkanie po dziadku chętnie zabrała- a kot był zbędny :(
Nie ma jedego oczka- ale zasługuje na kolejną szansę. Obecnie mieszka w : MIAU Hotel Adopcje. Pimpuś doskonale sobie już u mnie radzi, to prawdziwy klejnot. Z dzikiego, przerażonego kotka zmienił się w koto- psa, który chodzi za mną krok w krok, daje buzi, miauczy gdy mnie słyszy. Potrafi też jak to facet- łapą machać... "bo zupa była za słona " ;) . Ale to fajny kot, któremu należy się druga szansa. Zdrowy, kuwetkujący, czysty, niezależny, wesoły, z wielkim apetytem, kastrat. Jedyne jego oko czasem zachodzi łzami- starczy przetrzeć herbatą z rumianku lub kilka dni kotu wkrapiać do oka tobrex. SUPER FAJNY KOT. Do mie przybył jako dzikusek a wydam do adopcji miłego grubaska. Braku oka w tym umaszczeniu naprawdę nie widać. Zasługuje na nowe życie.
Sabina tel. 506-664-750.
Ostatnio edytowano Czw lut 28, 2013 17:51 przez maria_kania, łącznie edytowano 5 razy
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob paź 06, 2012 11:50 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Bardzo proszę udostępniajcie znajomym informację , może ktoś się znajdzie ....

Monika1983

Post » Sob paź 06, 2012 12:37 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

:( Smutna sprawa.
Zróbcie wydarzenie na FB - tam jednak łatwiej o domy dla kotów, na miau już chyba wszyscy mamy ten sam problem - za dużo kotów.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob paź 06, 2012 15:30 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

:kotek:

Monika1983

Post » Sob paź 06, 2012 19:01 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

:|

Monika1983

Post » Sob paź 06, 2012 19:11 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Na miau domów bez zwierząt raczej nie znajdziesz :(
Potrzebna masa ogłoszeń w necie.
Cat Angel za parę złotych zasypie net ogłoszeniami. Napisz do niej...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob paź 06, 2012 19:12 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Smutna sprawa.Szkoda,ze spadkobircy nie uwzględniają w planach kochanych przez zmarłych wierzęt.

Zrób mu ogłoszenia. To najlepszy sposób n znalzienie domu.Net powinien być nimi zarzucony.
Szkoda,że nie szukałaś kotu domu przez te 2 lata jak mieszkanie ziało pustką. Tyle czasu straconego.Wiadomo było,że rodzina będzie miała kota gdzieś. Stracony czas kota.Tyle smutku i samotności przeszedł. Musi to by dom cierpliwy i kochjący. Samotne siedzenie nie pomogło mu w niczym a wręcz zaszkodziło.
Opiekowałam się kiedyś 4 kotów po zmarłej sąsiadce. Koty czas pustego mieszkania bardzo przeżyły. Wycofały się w siebie.Przez ogłoszenia znalzałam im domy w ciągu m-ca.

Zrób mu ogłoszenia.Trzymam kciuki :ok:
Ostatnio edytowano Nie paź 07, 2012 6:01 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 06, 2012 19:27 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Dziękuje za informacje o CatAngel :) . Odnośnie kolejnego wpisu ,przez 2 lata każdego dnia chodziliśmy 2-3 razy dziennie do niego na minimum godzinę .Mój błąd faktycznie powinnam wcześniej tu pisać ale pełno tutaj jest takich ogłoszeń poza tym 2 razy zwodzona nas z kotem ktoś najpierw się zaoferował a potem wycofał....

Monika1983

Post » Sob paź 06, 2012 19:35 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Monika1983 pisze:Dziękuje za informacje o CatAngel :) . Odnośnie kolejnego wpisu ,przez 2 lata każdego dnia chodziliśmy 2-3 razy dziennie do niego na minimum godzinę .Mój błąd faktycznie powinnam wcześniej tu pisać ale pełno tutaj jest takich ogłoszeń poza tym 2 razy zwodzona nas z kotem ktoś najpierw się zaoferował a potem wycofał....

Nie powinnaś tutaj pisać tylko dawać ogłoszenia. Znaczy się tutaj porada by była.
Na miau trudno o dom.To nie portal ogłoszeniowy. Kilka miesięcy zostało stracone bo nawet cuda się i na miauku zadarzają ale pomóc w tym trzeba.Większość z nas co zajrzała na wątek ma po kokardki kotów w domu i pod opieką. Trudno o DT i DS.By cud się trafił kotu powinnaś pilnować wątku by nie przepadł w odmętach na dalszych stronach.I powinnaś pisać więcej o kocie i jego charakterze.Oraz wkleić foty.
Nie patrz na kogoś co dzwonił i obiecanki składał. Dopóki kot do domu nie trafi doputy nie ma co nadziei sobie robić.Takich ludzi dzwoniących i składajcych obietnice jest multum. Rób mu ogłoszenia na cito.2 lata temu kot jako koci młodzik miał większe szanse na dom.Teraz jest starszy i naznaczony samotnością.
W wypadkach pod bramkowych dobrze jest prócz zamówienia pakietu u CA zrobić kilkadziesiąt ogłoszeń samemu.
Ostatnio edytowano Nie paź 07, 2012 6:03 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 06, 2012 21:04 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Kotek ma ogłoszenia na Tablica.pl , gazeta.pl , jest na facebooku za chwilę pojawi się na allegro , proszę podpowiedzcie mi jeszcze gdzie można dać ogłoszenie.

Monika1983

Post » Sob paź 06, 2012 21:06 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Monika1983 pisze:Kotek ma ogłoszenia na Tablica.pl , gazeta.pl , jest na facebooku za chwilę pojawi się na allegro , proszę podpowiedzcie mi jeszcze gdzie można dać ogłoszenie.

na fb to znaczy gdzie? Zamieść tu link do wydarzenia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 06, 2012 21:21 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Nie mogę wkleić :( Proszę wpisać na fb : Monika Poglettke , tam mam ogłoszenie o Pimpuśiu

Monika1983

Post » Sob paź 06, 2012 21:35 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

I jak mogę tutaj umieścić zdjęcia?

Monika1983

[następna]