Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2012 17:44 Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Czy ktoś z Wałbrzycha lub okolic (może być oczywiście Wrocław i pobliskie miasta) ma w DT taką kotkę? Dom jest w porządku, porządna rodzina znajomych. Dziękuję za odpowiedzi :)
Obrazek

marzena81

Od: Wto gru 20, 2011 20:48

Post » Wto sie 21, 2012 19:06 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Rude kotki to rzadkość, dlaczego nie kocurek? :roll:
Poszukaj na wątku rudzielców :wink: : "CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]"

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto sie 21, 2012 19:14 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

rysiowaasia pisze:Rude kotki to rzadkość, dlaczego nie kocurek? :roll:
Poszukaj na wątku rudzielców :wink: : "CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]"

No właśnie koteczkę chcą...
Już wczytuję się w wątek z rudzielcami i może coś wypaczę i domek będzie :ok:
Pozdrawiam :)
Obrazek

marzena81

Post » Wto sie 21, 2012 20:39 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

napisz do turkawka - ona pochodzi z tych okolic
zajrzyj na www.wroclawskiekoty.com
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 22, 2012 7:02 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

marzena81 pisze:Czy ktoś z Wałbrzycha lub okolic (może być oczywiście Wrocław i pobliskie miasta) ma w DT taką kotkę? Dom jest w porządku, porządna rodzina znajomych. Dziękuję za odpowiedzi :)

Jasdor ma piękne rudzielce ( w tym kotkę ).
Zobacz tu

viewtopic.php?f=1&t=144500&hilit=Pakt&start=165
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro sie 22, 2012 9:14 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Dziękuję! Już szukam koteczki :)
Obrazek

marzena81

Post » Sob sie 25, 2012 8:42 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

ja mam rudą kotkę, dokładnie biało- rudą, czeka już bardzo długo na dom, więc jestem w stanie nawet ją zawieźć do Wałbrzycha
AnielkaG

Post » Sob sie 25, 2012 18:37 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

AnielkaG pisze:ja mam rudą kotkę, dokładnie biało- rudą, czeka już bardzo długo na dom, więc jestem w stanie nawet ją zawieźć do Wałbrzycha

W jakim jest wieku? Mogę prosić o zdjęcie? Jutro napiszę do tych państwa, pokażę im Twoją. Mają mi dać odpowiedź w przyszłym tygodniu którą wybrali. Może akurat im się spodoba Twoja koteczka? :D
Obrazek

marzena81

Post » Nie sie 26, 2012 11:44 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Jest jeszcze kotka ze schroniska w Szczytnie
Obrazek

Cytat z wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=144588&start=405
"Ruda kicia już w Kortowie,tam stwierdzono,że wygląda na młodą i w miarę zdrową,tylko mocno wygłodniałą,wprost rzuca się na jedzenie."
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Nie sie 26, 2012 20:27 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Dziękuję :1luvu:
Obrazek

marzena81

Post » Pt wrz 07, 2012 18:24 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

No i skończyło się na tym, że ruda kotka... zmieniła się w buraskę ;)
Przesłałam na maila Pani wszystkie oferty jakie miałam z okolic + kotki proponowane z forum miau. Pani zadzwoniła na drugi dzień i pyta się czy mam jakąś w domu. No mam. Buraska dwuletnia, wzięta spod balkonów gdzie błagalnie podnosiła łepek i patrzała kto co rzuci do jedzenia. Spała w piwnicach i na dodatek była kotna... Weterynarz stwierdził, ze albo komuś uciekła, bo miała rujkę (nie widziałam żadnego ogłoszenia, pytałam, nikt nic nie wie na jej temat, po prostu pojawiła się pewnego dnia...) albo wyrzucona z domu, bo trypowo domowy kot, łasi się, przychodzi na zawołanie i jest bardzo zadbana... Kotka przychodziła od ponad miesiąca pod balkony wieczorem z nadzieją na jedzenie... Nikt nic nie rzucał... ja potajemnie ją dokarmiałam... ;) Aż pewnego dnia jak zobaczyłam, że rośnie brzuch wyskrobałam parę groszy, dostałam zniżkę od weterynarza i zdążono zrobić jej sterylizację aborcyjną. No i Pani mówi: przyjdę po nią... Kotka już dzisiaj w nowym domu na ulicy obok :1luvu: Najpierw schowała się przed dzieckiem trzy i półletnim, ale za chwilę dziecko czesało ją różową szczotką dla lalki Barbie :D Potem zjadła, schowała się pod łóżko i zakopała w kartonach, a teraz śpi już na łóżku państwa... :1luvu:
Dziewczyny nie gniewajcie się proszę, że zawracałam głowę z rudaskami, sama nie wiedziałam, że Pani weźmie buraskę. Cieszę się, że koteczka znalazła nowy dom :) Pani napisała, że jest słodka i nawet podobna do kotki, którą miała kilka lat temu... :1luvu:
Obrazek

marzena81

Post » Sob wrz 08, 2012 7:45 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

marzena81 pisze:
Dziewczyny nie gniewajcie się proszę, że zawracałam głowę z rudaskami, sama nie wiedziałam, że Pani weźmie buraskę. Cieszę się, że koteczka znalazła nowy dom :) Pani napisała, że jest słodka i nawet podobna do kotki, którą miała kilka lat temu... :1luvu:

Najważniejsze, że kolejny kot znalazł dom stały :D :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob wrz 08, 2012 8:39 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Super, ze rodzinka zadowolona :) Pozdrawiam z Piaskowej :)

EwaKa

Od: Pt cze 22, 2012 12:15

Post » Sob wrz 08, 2012 15:26 Re: Mam chętną osobę na rudę kotkę. Jestem z Wałbrzycha.

Super, że kocia znalazła domek, i to zwykła burasia :lol: :1luvu:
Zresztą kotka zaproponowana przeze mnie też znalazła domek. :lol:
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

[następna]