Miejsce: Warszawa i okolice
Szukam domu dla Amelii, rodowodowej kotki rasy rosyjskiej-niebieskiej.
(Jeśli chodzi o hodowlę z której pochodzi kotka - właściciel nie wyraził zgody na zamieszczanie informacji powiązanych z nim w internecie. Wiem, że wielu może to dziwić. Nic na to niestety nie mogę poradzić. Hodowca nie jest związany z ta akcją adopcyjną, ale wie o tym, że kotka szuka domu.)
Kotka straciła właścicielkę, którą była moja prababcia. Przyzwyczajona jest do przebywania cały dzień w towarzystwie człowieka i nie lubi zostawać sama (jak każdy zwierzak). Kiedy jednak musi zostać nie rozrabia, nie drapie mebli i nie sika po kątach. Dużo śpi lub siedzi przy oknie.
Najchętniej powierzylibyśmy ją spokojnej osobie, której kotka mogłaby dotrzymywać towarzystwa przez większość dnia. Starszej samotnej pani lub panu, ewentualnie komuś kto często bywa w domu lub w domu pracuje.
Amelia nie była sterylizowana, zabieg ze względu na wiek (8 lat) musi przejść koniecznie (szczegóły do ustalenia). Absolutnie do rozmnażania się nie nadaje.
O kocich przyzwyczajeniach i nawykach:
- Kotka ma swoje fobie. Panicznie boi się dzieci, chowa się przed nimi i w razie konfrontacji będzie się bronić. Odradzamy więc kotkę osobom, które posiadają małe pociechy.
- Amelka nie wychodzi na dwór (nawet jeśli ma możliwość), nie zna świata zewnętrznego i zdecydowanie woli spędzać czas na kanapie czy fotelu. Jest typowym salonowym leniuchem.
- Nie była wychowywana z innymi zwierzętami, więc choć ma bardzo spokojny charakter nie wiadomo jak zareaguje na ewentualnych innych zwierzęcych domowników.
- Jak każdy kot rodowodowy ma bardzo dobre maniery :) i korzysta wyłącznie ze swojej kuwetki.
- Przyzwyczajona jest także do ludzkiego dotyku, głaskania i brania na ręce.
Wszelkich dodatkowych informacji z chęcią udzielę drogą E-MAIL ( maria.anna.laskowska@gmail.com).
Pytania proszę wysyłać pod podany adres - tak będzie mi najłatwiej nie pogubić się w kocich sprawach :)
Możliwy jest także kontakt telefoniczny w godz. 17:00-20:00
pod numerem: 600 285 007 ( nie jest to kontakt bezpośrednio do mnie, a do mojej mamy która również zajmuje się szukaniem Amelii domu)
Bieżące informacje i strona FB kotki (tam znajduje się także więcej zdjęć):
https://www.facebook.com/SzukamDomuDlaKotki