Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Amelia nie była sterylizowana, ale do rozmnażania, z racji na swój wiek (8 lat),
już się nie nadaje.
klauduska pisze:8O![]()
a skąd oni wiedzą gdzie kot trafi?
Włąsnie raczej nie... dlatego zależy mi, żeby wziął ją ktoś z forum... Uważają pewnie, że jest za stara na operację, albo nie chcą wydawać dodatkowych pieniędzy, albo też są pewni, że jak wybiorą dobry dom, to jej się "nic nie stanie"...
ML_Amelia pisze:Witam wszystkich,
na wstępie chciałam napisać, że to jest po prostu do niczego nie podobne to co się wypisuje w wątkach o Amelii na tym forum! Pati założyła tu wątek za co jestem jej bardzo wdzięczna, ALE pisanie rzeczy typu:Włąsnie raczej nie... dlatego zależy mi, żeby wziął ją ktoś z forum... Uważają pewnie, że jest za stara na operację, albo nie chcą wydawać dodatkowych pieniędzy, albo też są pewni, że jak wybiorą dobry dom, to jej się "nic nie stanie"...
A pod tym tona komentarzy oburzenia... To jest absolutna bzdura i robienie ze mnie (i moich rodziców) jakichś sadystów i zacofańców... w głowie mi się to nie mieści - nigdy nic takiego nie powiedziałam - w komentarzach na FB jest wyraźnie wszędzie napisane, że mam świadomość, że zabieg MUSI być wykonany! I że osobiście tego dopilnuję, ale na jego opłacenie nie mam pieniędzy i dopiero gdy zgłosi się osoba chętna będzie ustalane czy dzielimy się 50/50 czy ktoś to pokryje z własnej kieszeni, a ja zorganizuję zabieg. Chcę mieć pewność, że kotka przejdzie sterylizacje. Nie mam warunków finansowych by pokryć koszty.
Ktoś powie - to wcale nie tak drogo - może dla innych dla mnie to za dużo. Nie wszystkich stać - nie mam. Nie dam bo nie mam, a nie dla tego, że nie chcę...
Wszystko jest na profilu Akcji adopcyjnej - wystarczy poczytać.
Po drugie widzę, że [...] Magis rozsiewa dziwne plotki na temat tego, że nie odpowiadam na FB. Co jest nie prawdą! Przecież pod każdym komentarzem staram się odpowiedzieć na tyle na ile jest to możliwe, na ile sięga moja wiedza! Dowody są na FB. Do wglądu.
[...]
Ludzie trochę rozsądku! Nie róbcie z innych wariatów. Ręce mi opadają.
No to jeszcze raz SZUKAM DOMU DLA KOTKI AMELII!
Odpowiadam na pytania!
Proszę o minimum wyrozumiałości i nie obrzucanie mnie błotem za moimi plecami...
Bardzo niemiły początek czekał mnie tutaj. może uda się to wszystko jakoś naprostować.
Maria.
ML_Amelia pisze:Po drugie widzę, że [...] Magis rozsiewa dziwne plotki na temat tego, że nie odpowiadam na FB. Co jest nie prawdą! Przecież pod każdym komentarzem staram się odpowiedzieć na tyle na ile jest to możliwe, na ile sięga moja wiedza! Dowody są na FB. Do wglądu.
[...]
Zofia&Sasza pisze:Nie wiem skąd jesteś, ale np. w Warszawie jest w tej chwili miejski program dofinansowania sterylek. Za kotkę w lecznicy obok mnie liczą 60 PLN plus bezpłatny chip...
Magis pisze:Nie wiem za bardzo w którym momencie zarzuciłam Ci droga Mario oszustwo. Natomiast prawdą jest iż na moje, oraz innych osób pytanie o nazwę hodowli z jakiej pochodzi kotka oraz prośbę o skan rodowodu odpowiedzi nie było (pomimo wcześniejszych zapewnień, że możesz zdjęcie rodowodu wstawić) a jedynie święte oburzenie, że ktokolwiek śmie o cokolwiek pytać. I mętne tłumaczenia, że kotka pochodzi z prywatnej hodowli (jakby co najmniej w kraju naszym państwowe hodowle kotów istniały)
Jak już napisałam na FB - dla mnie EOT. Jak ktoś szuka pomocy to trzeba współpracować z osobami pomoc oferującymi. A nie strzelać focha, że ktoś chce zobaczyć rodowód czy znać nazwę hodowli z której kotka pochodzi. I bynajmniej nie interesują mnie Twoje brudy rodzinne.
MariaD pisze:Nie rozumiem wstawienia zdjęcia rodowodu z zasłoniętymi danymi hodowli.
Dane osobowe hodowcy - rozumiem, ale nazwa hodowli?
Może hodowca życzyłby sobie wiedzieć co się dzieje z kotem z jego hodowli?
Ale nawet po tak skąpych danych postaram się dojść z jakiej kotka jest hodowli.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości