HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice Wawy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 0:52 HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice Wawy!

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z371765357
Zobaczcie sami :evil:
To aż się prosi o pseudo! :evil: :evil: :evil:

Kastrację kocurka mogę załatwić po kosztach, ze sterylką będzie gorzej, ale coś taniej też się da... tylko kto je weźmie na DT i kto sfinansuje sterylkę? :(
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Wto maja 08, 2012 6:38 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

chyba nie ten link
tutaj jest piękny pies do oddania

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 08, 2012 7:49 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Prawdopodobnie chodzi o parę persów do oddania, trzeba wjechac na Warszawa ( po prawej na górze), potem zjechać kilka rzędów niżej i tam jest ogłoszenie ze zdjęciem persów.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Wto maja 08, 2012 7:55 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto maja 08, 2012 12:40 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

ups, przepraszam kochani :oops: to ten link w poście zabers...

Draugia

Post » Wto maja 08, 2012 23:13 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Mogę ja wziąć, tylko za jakieś 2-3 tygodnie, jak już będę na swoim, mam już 2 persy - kastrata i kastratkę. Z kasą sobie poradzę, tylko będę wdzięczna za wsparcie w ogłaszaniu i przejęciu kotów - mam mało czasu, ale TŻ pracuje na zmiany i często jest w domu, więc plaski nie będą same :)

Podałam autorce wątku swój nr na pw, w celu dogadania szczegółów.

widzę, że ogłoszenie zmieniło się od momentu gdy ja je widziałam. Niestety na gorsze... dla mnie to zachęta do pseudo :(

Mam do zaoferowania piękną kotkę perską 2 letnią i kocurka 15 miesięcznego. Nie jest to rodzeństwo.. Kotki są nauczone czystości, Korzystają bezbłędnie z kuwety. Lubią być szczotkowane . Są karmione karmą Royla canin persian Kotka jest maści czarnej z białymi skarpetkami i biała krawatką. Kotka nie jest wysterylizowana, ale nie miała jeszcze młodych.Kotka posiada książeczkę zdrowia, była 3 krotnie odrobaczana. Kocurek jest maści niebieskiej z białymi skarpetkami i krawatką. Też nie jest wysterylizowany. Nie znaczy terenu - tak jak to jest u kotów pospolitych. Nie niszczą mebli ani nie obgryzają kwiatów.Są to koty typowo kanapowe. Kotki posiadają książeczki zdrowia, i były 3 krotnie odrobaczane. kotki są ze sobą bardzo zżyte i wolałabym aby poszły do jednego domu w odpowiednie, opiekuńcze i odpowiedzialne ręce miłośnika tej rasy.

Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr tel. 784079550
po godz. 17-ej ( pon.-piatek).Sobota- niedziela,cały dzień.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 09, 2012 0:19 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Kurcze, tylko nie wiem czy oni będą chcieli je trzymać te 2-3 tygodnie, szczególnie jak jakieś pseudo zacznie ich namawiać... a może ktoś jest w stanie je przetrzymać do czasu aż VeganGirl się nimi zajmie?

Draugia

Post » Śro maja 09, 2012 2:27 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

A czy ktoś się z nimi kontaktował? Być może będą chcieli jakieś pieniądze za taką "fajną niekastrowaną,niespokrewnioną parkę" :twisted: :evil:

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Śro maja 09, 2012 7:50 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Właśnie, właśnie... Może po telefonie okaże się, że to zakamuflowana oferta sprzedaży...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw maja 10, 2012 21:42 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Draugia pisze:Kurcze, tylko nie wiem czy oni będą chcieli je trzymać te 2-3 tygodnie, szczególnie jak jakieś pseudo zacznie ich namawiać... a może ktoś jest w stanie je przetrzymać do czasu aż VeganGirl się nimi zajmie?

Okazało się, że mogłabym je wziąć nawet od niedzieli 13 maja, jak jest bardzo źle. Komórkę moją masz. Tylko mam zajęcia i ktoś musiałby mi je na Grochów dostarczyć, nie mogę na cały dzień wyjechać z Wawy.
Mogę podjechać sama w przyszły weekend do tego Ciechanowa, jak poczekają.

Po prostu jeszcze się ze wszystkim nie wyrobię, może się okazać, że przez pierwszy tydzień będę/ziemy z nimi jedynie pomieszkiwać... ale szkoda ich do pseudo, fajne plaski :(

mogłabym zadzwonić, ale nie ufam sobie- albo się wydrę, albo wygadam...

nie ufam sobie w jeszcze jednej kwestii- będę miała ciut większe mieszkanie i tylko z TŻ, a od dawna przeszkodą w wielu działaniach była alergia mamy. Chciałam więc trzeciego kota, nawet sobie upatrzyłam ogłaszaną przez pewną nieogarniętą babę kotkę i jej półroczną córkę na tymczas, którą po kastracji chciałam wydać. Marcin jednak coś przebąkuje o 4 plaskach :ryk: może mi ich nie pozwolić oddać... co trochę blokuje moje tymczasowe plany, ale zbieractwa nie mam w genach. Na szczęście.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie maja 13, 2012 14:26 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Udało mi się do tych ludzi dodzwonić... oczywiście chcą za koty kasę... 1000zł za oba koty+ transporterek.
Kocica dostaje tabletki antykoncepcyjne, bo uwaga - kocur jest za młody, ale jak będzie miał 1,5 roku, to już mogą mieć małe :evil:

Draugia

Post » Nie maja 13, 2012 17:23 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Draugia pisze:Udało mi się do tych ludzi dodzwonić... oczywiście chcą za koty kasę... 1000zł za oba koty+ transporterek.
Kocica dostaje tabletki antykoncepcyjne, bo uwaga - kocur jest za młody, ale jak będzie miał 1,5 roku, to już mogą mieć małe :evil:

Nóż sam się otwiera :evil:
Bez komentarza, bo tylko bardzo brzydki się ciśnie na usta :evil: :evil:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie maja 13, 2012 21:51 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Sam opis tego "ogłoszenia" bardzo źle świadczy o wystawiającej go osobie.
Kociarz :)

landu

Od: Wto lip 20, 2010 18:05

Post » Pon maja 14, 2012 5:47 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

nie ma co sie bawić!!!!!
trzeba zrobić wraz z TOZ- em tzw. "kontrolowany zakup"...nie ma na co czekać bo na 1000% jakiś pseuduch się skusi :evil: :evil:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto maja 15, 2012 7:15 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

J.D. pisze:nie ma co sie bawić!!!!!
trzeba zrobić wraz z TOZ- em tzw. "kontrolowany zakup"...nie ma na co czekać bo na 1000% jakiś pseuduch się skusi :evil: :evil:

obawiam się, że będą sami rozmnażać, jak nikt nie kupi :(

jestem za tym, aby nie płacić im (choć na pewno kasę by się zebrało), tylko wydostać koty z pomocą organizacji. DT i kastrację oferuję zgodnie z tym, co pisałam wcześniej.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]