Lusia szuka domu! 6-letnia, wysterylizowana, spokojna.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 20:01 Lusia szuka domu! 6-letnia, wysterylizowana, spokojna.

Kicia o której mowa to Mama Komarkowa z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=122699

Kicia była dziś u lekarza, ma ostre zapalenie krtani, zapalenie gardła i lekarz stwierdził, że jest o krok od zapalenia płuc. :( Dostała dziś zastrzyki o przedłużonym działaniu, kolejna wizyta w środę. Ma zakaz (przynajmniej na czas leczenia) wychodzenia na dwór. Zakwaterowała się tymczasowo u Saranny, ale to tylko na czas leczenia, a po wyleczeniu na okres rekonwalescencjii po sterylizacji, którą ma przejśc.
Szukam dla niej domu, bo to spokojna, wdzięczna kotka, która dodatkowo nie jest już młoda. Lekarz oszacował jej wiek na 6 lat. Nie jest zbyt urodziwym kotem, ale wiemy wszyscy, że zarówno championy jak i zwykłe szaraki mają wielkie kocie serducha i potrzebę otaczania sie uczuciem. Chciałabym, aby już nie musiała wracac na mróz, tylko do ciepłego, kochającego domu... No i przydało by się jej prawdziwe kocie imię.. :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 23, 2012 19:40 przez malvinh, łącznie edytowano 2 razy

malvinh

Od: Pon gru 06, 2010 18:18

Post » Pon lut 06, 2012 20:04 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

Gdzież tam ona brzydka, kochana burasia :1luvu:
Trzymam kciuki na początku za wyzdrowienie Mamuśki :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon lut 06, 2012 20:06 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

waży 3.35kg, jest nieduża i z krzywym ogonkiem. najbardziej urodziwa nie jest, ale za to kochana

malvinh

Post » Pon lut 06, 2012 20:12 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

No to ja zaprotestuję :evil: Kocham buraski najbardziej ze wszystkich kotów.Tylko one mają takie słodkie pysia.To takie prawdziwe koty, koty z bajek dla dzieci.Jedyny kot, którego wzięłam z własnej woli jako towarzyszkę dla mojej Guci to właśnie bura Mela.Podobno ma właśnie skończone 6 lat. Jest tak samo kochana jak biało-ruda Gucia i długowłosy, prawie syberyjczyk, rudy Czaruś.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 06, 2012 20:30 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

Ja też lubię buraski :) Choć akurat mam krówkę, czarnulę i szylkę. Bo takie się do mnie wprowadziły :lol:

Bardzo ładna, klasyczna, koteczka. Na zdjęciu wygląda "kulkowato" ale z tego co piszesz jest drobniutka. Oby się Jej powiodło!
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon lut 06, 2012 20:35 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

Slapcio, najmniej podobają mi się rude, a coś bardzo rudo u mnie.Ideałem byłby duet buro-czarny.Ale też mam to, co się trafiło.I bardzo kocham je wszystkie, mogłyby być nawet fioletowe w zieloną kratkę.
No i kocham koty dojrzałe, żeby nie napisać "stare".Słowo!
Burasia jest świetna, ktoś, kto uważa , że brzydka po prostu ma zły gust.No! :mrgreen:

ewar

Post » Pon lut 06, 2012 20:37 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

Nie ma brzydkich kotów 8)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lut 06, 2012 22:57 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

No właśnie...wszystko już zostało napisane :) Mama Komarkowa siedzi u mnie w klatce, rok temu siedziała u mnie jej córcia po sterylce... Mama Komarka nie ma imienia co mnie wkurza, zawsze była po prostu komarowa..Nie mam doświadczenia z wolnożyjącymi kotami tak na zasadzie, że "setka" przez dom się przewinęła, ale mam do czynienia z mamusią swojej córki ;) Obie zachowują sie podobnie, łagodne, na maksa przestraszone i mruczące... Tak sobie myślę, z niedoświadczenia, ale intuicji, że to taki puchaty łapserdak idealny do domu...serio-serio..
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Pon lut 06, 2012 23:01 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

I jeszcze jedno, tak myślę, że malvin napisała o tej "brzydocie" tak z oczywistości...bo nasza komarka jest tak oczywiście nieklasyczna ;) Nisko przy ziemi, pyzowato, uroczo łamiąca wszelkie konwenanse jeśli idzie o "kocie piękno" ;)
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Wto lut 07, 2012 9:02 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

Jak dla mnie jest cudna.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto lut 07, 2012 18:48 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

pewnie, że jest cudna, ale niestety ma o wiele mniejsze szanse na wyadoptowanie niż rudy czy czarny kot.
dziś w porze obiadowej zrobiła pierwszą od 24 godzin kupkę i siusiu

malvinh

Post » Wto lut 07, 2012 20:46 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

No, może rudzielce jakoś bardziej chodliwe, ale buraski też cieszą się wzięciem.Jest wielu ich wielbicieli.

ewar

Post » Wto lut 07, 2012 22:13 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

kotx2 pisze:Nie ma brzydkich kotów 8)

a ja się podpisuję obiema rękami.

kicia niestety jest bardzo wystraszona, pierwszy raz w życiu jest w domu. to dla niej szok. ale za to na wizycie u weterynarza zachowywała się lepiej niż mój w pełni oswojony rezydent. jutro ma kolejną wizytę, mam nadzieję, że lekarz stwierdzi poprawe

malvinh

Post » Śro lut 08, 2012 20:54 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

ewar pisze:No to ja zaprotestuję :evil: Kocham buraski najbardziej ze wszystkich kotów.Tylko one mają takie słodkie pysia.To takie prawdziwe koty, koty z bajek dla dzieci.Jedyny kot, którego wzięłam z własnej woli jako towarzyszkę dla mojej Guci to właśnie bura Mela.Podobno ma właśnie skończone 6 lat. Jest tak samo kochana jak biało-ruda Gucia i długowłosy, prawie syberyjczyk, rudy Czaruś.

Jakbym siebie czytala 8O 8O 8O Moja bura Mela tez ma 6 lat i jest moja pierworodna :ryk:
Kocia ze zdjec jest slooodka , ma powalajace spojrzenie spod rzęs:))

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw lut 09, 2012 17:58 Re: Czy jestem ZBYT BRZYDKA? 6-letnia, chora, bez domu.

kicia idzie jutro na wizyte kontrolną.

malvinh

[następna]