Nessanna pisze:hej, wypraszam sobie, dobra? Zdarzyło się tak, że kotki zaszły w ciążę, nie chciałam tego, ale cóż stało się. I dlatego ogłaszam się na wielu forach i stronach. Oddałam już 2 koty do szczęśliwych nowych właścicieli. To nie jest łatwe zadanie by znaleźć kogoś chętnego, ale proszę mnie nie wsadzać do jednego worka jakobym miała wyrzucić moje koty!! Poza tym dużo wiem na temat kociąt, ciąży itd bo wychowałam się z kotami i konsultowałam się z weterynarzem. 2 miesiące to dolna granica oddawania kociąt, poza tym mają dwa i pół miesiąca, bo jak pisałam urodziły się 13 października. Więc zamiast mówić mi jaka to ja nie jestem i pouczać mnie, pomóżcie mi znaleźć domy. Dziękuję!
Super, że będą wysterylizowane, ale oddawanie kociąt które nie skończyły 12 tygodni to też nie jest dobry pomysł. One powinny być jeszcze z mamą, w tym wieku mama uczy ich zachowania w stosunku do człowieka itp. Nikt na Ciebie nie najeżdża i nie odbieraj tak tego. Po prostu jest tu wiele osób które poświęcają swoje życie na ratowanie takich właśnie kociąt.
Poza tym szukasz im domów - skąd wiesz, że są dobre? Oddasz kociaka zapewne bez podpisania umowy adopcyjnej, skąd będziesz wiedziała, że ta osoba jest odpowiedzialna i wykastruje swojego kota? A może znowu go rozmnoży bezmyślnie i będzie więcej kotków które szukają domu.
Pomyśl w ten sposób, że takie koty rozmnożone przez bezmyślność takich właśnie ludzi zabierają miejsce w domach dla tych bied które rozmnożyły się na dworze. Wejdź w jakiekolwiek wątki tu na forum i poczytaj ile ludzie poświęcają na ratowanie kotów. Dlatego też chcą i bardzo im zależy aby nie rozmnażać kotów i je sterylizować.
Bardzo dobrze, że podjęłyście z mamą decyzję o sterylce Waszych kotek

To dla Was duży plus.
Teraz poczekajcie może jeszcze z wydawaniem kociąt aż troszkę podrosną. Może po nowym roku co? Aby nie były prezentami na święta. I zadbajcie aby te domy były dobre

Podpiszcie umowę adopcyjną. Będziecie spokojniejsze