Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 22, 2011 14:58 Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Obrazek

Cześć!
Jestem Milenka, mam rok i szukam domu. Takiego już na zawsze. Wiem, że nie jestem najpiękniejsza, nie jestem też całkiem niekłopotliwa w utrzymaniu. Ale bardzo chciałabym mieć swojego człowieka. Może znajdzie się taki Ktoś, kto mnie pokocha i nie będą mu przeszkadzały moje niedoskonałości?

Milenka w lutym 2011r. trafiła do krakowskiego schroniska. Nie mogła tam jednak zostać ze względu na swój pyszczek, więc została zabrana do domu tymczasowego. Weterynarze podejrzewają, że została kopnięta w głowę, przez co jej żuchwa uległa złamaniu i źle się zrosła - Milenka miała szczękę otwartą na niewiele ponad milimetr i nie mogła szerzej jej otworzyć :( . Dziś kicia jest już po dwóch operacjach, niestety nie udało się przywrócić pełnej ruchomości szczęki, ale teraz przestrzeń między szczękami jest trochę większa (ok. 4mm). Milena ma także oko pokryte błoną i naderwane ucho, ale zupełnie nie przeszkadza jej to w byciu szczęśliwym kotem :D . Kocha zabawę, dogaduje się ze wszystkimi zwierzętami. Lubi wychodzić na spacery w szelkach. Ale nade wszystko kocha ludzi - uwielbia towarzyszyć im we wszystkich czynnościach, przychodzi na kolana, w nocy śpi obok człowieka, pod kołdrą :lol: . Trudność w opiece nad nią polega jedynie na tym, że trzeba jej gotować papki lub miksować puszki i saszetki. Nie jest bardzo wybredna. Radzi sobie z surowym, przemrożonym mięskiem, o ile jest drobno posiekane. Przez to, że nie je suchej karmy, ma tendencję do odkładania się kamienia nazębnego, dlatego powinna mieć codziennie myte ząbki :wink: . Jest przyzwyczajona do tego typu zabiegów, nie wyrywa się. Jest wysterylizowana i zaszczepiona.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw gru 22, 2011 15:12 przez Lunszpik, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Czw gru 22, 2011 15:03 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Tak Milena wyglądała gdy trafiła do mnie i później:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Czw gru 22, 2011 16:31 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

ale ona cudnie wygląda :)

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw gru 22, 2011 17:07 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Ten wysunięty języczek to jej dodaje uroku, a poza tym wcale nie jest brzydka.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw gru 22, 2011 18:41 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Milenka kazała podziękować za komplementy :)
W końcu każdy kot jest piękny na swój sposób :wink:
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Pt gru 23, 2011 9:57 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

cudna jest i widać,że szczęśliwa - będę kibicować kici w znalezieniu dobrego domku !
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt gru 23, 2011 10:04 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Śliczna kicia :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 23, 2011 10:13 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Też się melduję i też kibicuję :)
Milenka jest śliczna na swój własny sposób, przecież każdy z nas jest inny.
Obiecuje podrzucać :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt gru 23, 2011 10:28 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Śliczna, rozczulająca dziewczynka :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt gru 23, 2011 10:39 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Śliczna dziewczynka. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt gru 23, 2011 10:56 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Piękna Burasia :ok:
Też mam taką, z popsutym oczkiem.
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Pt gru 23, 2011 11:53 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

To ja się przywitam w wątku małej kici ze schroniska.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt gru 23, 2011 13:15 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Koteczka jest śliczna :) nie widzę by była brzydka :kotek: :1luvu: a takie koty z felerem są bardziej uczuciowe,doceniają i czują że chce się im pomóc :)
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt gru 23, 2011 14:38 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Milenka pomagała mi dzisiaj w ubieraniu choinki. To znaczy oczywiście ja ubierałam, a Milena rozbierała :lol:
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Pt gru 23, 2011 14:51 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Obrazek

Milenko pysznej i zabawnej Gwiazdki :kotek: :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

[następna]