Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 10:50 Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Pan Miau trafił do mnie z Poznania. Jego rodzina wyrzuciła go na dwór, zostawiając staruszka na pewną śmierć. Kocura z litości przygarnęła pewna dziewczyna. Jednak kompletnie nie wiedziała co z nim zrobić, kot był u niej tydzień, w tym czasie nic prawie nie jadł, mało pił i dostał rozwolnienia.
Mi i mojej koleżance zrobiło się potwornie żal staruszka i tak Pan Miau trafił do mojego domu.

Kot był u weterynarza, miał pobieraną krew - wyniki dobre, ma tylko lekką niewydolnośc nerek (na szczęście kot bardzo dużo pije i dużo sika więc się dodatkowo oczyszcza)
Jego tylna łapka kiedyś była rozerwana i mięsień się sam zrósł i teraz Pan Miau trochę kuleje ale radzi sobie świetnie.
Za prawym uchem ma taką ranę, która nie chce się zagoić - kot wciąż się tam drapie, uszy ma czyste, dodatkowo kot jest głuchy.
I na koniec Pan Miau nie ma żadnego zęba! jednak z jedzeniem radzi sobie rewelacyjnie, on wprost uwielbia jeść i je często!
w sumie poza starością nic mu nie dolega.. :)

Ja prowadzę DT dla kotów, jednak w chwili obecnej kotów mam trochę za dużo (i same dorosłe) więc zaczynają się wojny,
Najgorsze jest to, że obrywa Pan Miau (od mojego niewidomego kocura - największego zadymiarza w okolicy - nie ma to jak bitwa ślepego z głuchym).
Koty są izolowane w miarę możliwości ale to nie jest dobre rozwiązanie na stałe.

Może znacie kogoś kto mógłby przygarnąć Pana Miau na ostatni czas jego życia?
Pan Miau uwielbia głaskanie i drapanie po główce, to wspaniały straszy kocur!
Nie wiem ile mu zostało czasu ale bardzo bym chciała żeby mógł go przeżyć w spokoju przy człowieku, a nie sam zamknięty w pokoju, lub z obawą ze za chwilę coś go zaatakuje.. :(

Kot znajduje się w Lesznie, tel kontaktowy 603 716 582
Ostatnio edytowano Czw gru 15, 2011 10:21 przez Lacia, łącznie edytowano 2 razy

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Śro gru 14, 2011 10:50

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 14, 2011 11:56 przez Lacia, łącznie edytowano 2 razy

Lacia

Post » Śro gru 14, 2011 11:08 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Lacia, zgłoś może Pana Miau na wątku kocich seniorów do adopcji - wejście przez banerek w moim podpisie.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro gru 14, 2011 11:54 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Obrazek

Lacia

Post » Śro gru 14, 2011 12:04 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

o rany... a jego wiek - jest pewny? Czy tak "na oko"?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro gru 14, 2011 12:23 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Fakt, staruszkowi godziwa emerytura sie należy. :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 14, 2011 13:19 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

dagmara-olga pisze:o rany... a jego wiek - jest pewny? Czy tak "na oko"?

wiek to jedyne co wiemy na pewno, no i to że jest wykastrowany.. :)

a własnie staruszek leży na drukarce i kłaczy do środka.. ;)

Lacia

Post » Śro gru 14, 2011 13:22 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

pytałam, bo wiele jest przypadków, gdy zaniedbany kot jest oceniany na 15 lat a po odchuchaniu okazuje się, że ma np. 8 lat. Albo 4... bywały takie cudowne odmłodzenia :-)
Czyli on ma wiek , że tak powiem,. udokumentowany?
A wyrzucili bo stary?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro gru 14, 2011 13:31 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Piękny :love: Podobny do mojego Piracika :P
A o tych, co mu zgotowali taki los ... szkoda gadać :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 14, 2011 13:51 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

wiek kota jest w 100% znany. Tzn dziewczyna od której wzięłyśmy tego kota to koleżanka dziewczyny, której rodzina tego kota wywaliła. kot był z nimi od kociaka i po 20 latach jak sie mocno zestarzał to go po prostu wystawili na dwór. A kot był niewychodzący..

A pan Miau jest rewelacyjny, własnie chodzi po domu, a Upiorek - oprawca siedzi zamknięty w pokoju.
Kot jest zupełnie niekonfliktowy, większość dnia oczywiście śpi ale bardzo lubi się tulić. Sam wchodzi na kolana i ociera się pyszczkiem..

Lacia

Post » Śro gru 14, 2011 13:57 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

kuwetkowy?

a co do rany za uchem - mój Morf ma taką ale nie drapie się. Zalecza się ja mała dawką sterydu ale w sumie - ponieważ nie ma świądu , to wet nic nie daje, ranka ma 1 cm około i zabliźnia sie a potem z dnia na dzień znów jest.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro gru 14, 2011 14:02 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

dagmara-olga pisze:kuwetkowy?

a co do rany za uchem - mój Morf ma taką ale nie drapie się. Zalecza się ja mała dawką sterydu ale w sumie - ponieważ nie ma świądu , to wet nic nie daje, ranka ma 1 cm około i zabliźnia sie a potem z dnia na dzień znów jest.

tak Pan Miau korzysta z kuwety. A co do rany to on sie niestety drapie, jakby coś go tam swędziało, jakby w uchu ale ucho czyste, wymaz zbadany i nic nie ma..

Lacia

Post » Śro gru 14, 2011 14:04 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

morf brał małą dawkę encortolonu lub encortonu i raz raz się zabliźniało i to na długo. Ale oczywiście tylko wet się może wypowiadać.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro gru 14, 2011 14:42 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

a żadnych innych problemów z sierścią nie ma? Ognisk grzyba czy świerzbu?

Może to alergia pokarmowa po prostu?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro gru 14, 2011 15:05 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

dagmara-olga pisze:a żadnych innych problemów z sierścią nie ma? Ognisk grzyba czy świerzbu?

Może to alergia pokarmowa po prostu?

nie nic nie ma.
poza tym, że Pan Miau się w ogóle nie myje więc ma sierść taką jakby to nazwać nie świeżą.. :)
a co do alergii to w sumie nie wiem bo zmiany są tylko miejscowe, tylko za tym jednym uchem a jak alergia to bardziej po całości idzie.
poza tym trudno to sprawdzić bo Pan Miau lubi tylko puszki, jak mu próbowałam dawać moczone suche takie lepsze zeby miał choć trochę tych składników odżywczych, to podniósł bunt i przestał jeść.. On musi mieć puszki..

Lacia

[następna]