1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 16:26 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Witam

Z przykrością mam do oddania kotkę cornish rex:biało rudą,z rodowodem.Kotka zdrowa,bardzo łagodna,przyzwyczajona do psa i kota.Ogromna pieszczocha

Bliższe informacje pod adresem mailowym:lebara80@gmail.com

Lebara80

Od: Pon gru 05, 2011 16:23

Post » Pon gru 05, 2011 16:43 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

mile widziane zdjęcia :)

warto wykastrować kotkę przed oddaniem, żeby nie trafiła do pseudohodowli- w razie potrzeby pomożemy w obniżeniu kosztów zabiegu.

:ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon gru 05, 2011 16:49 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Co się dzieje? :cry: Kolejny rodowodowy kot w ciągu kilku dni do oddania :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 05, 2011 16:50 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

tak,fotki wstawię oczywiście
handlarzom dziękuję:kotka jest obecnie na zastrzyku hormonalnym przeciwrujowym,przed oddaniem zostanie wykastrowana
kicia poszukuje super domu:uwielbia spać pod kołdrą,i się przytulać
cóż więcej:los bywa przewrotny,zawsze to ja pomagałam zwierzakom w adopcjach,wielokrotnie byłam domem tymczasowym-jednak sytuacja się zmieniła i tym razem ja potrzebuję pomocy z oddaniem własnego kotka

Lebara80

Post » Pon gru 05, 2011 16:54 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

a że hodowca nie chce mi pomóc w znalezieniu nowego domu,to musiałam dać ogłoszenie na forum
a co się stało?hmm,wolałabym na forum nie poruszać tej kwestii,wolę maila albo prywatną wiadomość.Ale w życiu są czasami priorytety po prostu

Lebara80

Post » Pon gru 05, 2011 16:59 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Lebara80 pisze:handlarzom dziękuję:kotka jest obecnie na zastrzyku hormonalnym przeciwrujowym,przed oddaniem zostanie wykastrowana

:ok: :ok: :ok:

jeśli potrzebujesz pomocy w ogłaszaniu, daj znać. Zakładam, że powód oddania kotki jest poważny, bo widzę, że zależy Ci aby miała dobrą przyszłość.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon gru 05, 2011 17:27 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Lebara80 pisze:tak,fotki wstawię oczywiście
handlarzom dziękuję:kotka jest obecnie na zastrzyku hormonalnym przeciwrujowym,przed oddaniem zostanie wykastrowana
cóż więcej:los bywa przewrotny,zawsze to ja pomagałam zwierzakom w adopcjach,wielokrotnie byłam domem tymczasowym-jednak sytuacja się zmieniła i tym razem ja potrzebuję pomocy z oddaniem własnego kotka

Bardzo ci współczuję, to trudna decyzja :cry:

ewar

Post » Pon gru 05, 2011 17:56 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

mój TŻet chciał mieć zawsze takiego ale nie stać nas było na kupno Cornisha
ciekawe co powie jak mu pokaże wątek

Przykro mi, że musisz oddawać swoją kicie, musi to być ciężkie...

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Wto gru 06, 2011 8:56 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Echh,wcale nie chcę jej oddawać-ale czasami strach przed jeszcze mniejszą istotką,żeby kot nie zrobił mu krzywdy niechcący to jest naprawdę ciężkie :-(
Mała ma w czwartek kastrację.
Sprawdziliśmy już mnóstwo sposobów,żeby kota przyzwyczaić do noworodka(niedługo rodzę)-tzn.do tego,że już nie jest w centrum uwagi,że są takie nowe rzeczy jak łóżeczko dziecka,jak nie wchodzenie do 2 pokoi w mieszkaniu itp.Jak uważanie na mój brzuch itp.-tzn.nie wskakiwanie na niego z całym impetem.Ciężko to wychodzi :-( Sprawa z kołyską dziecka to też jeden wielki "niewypał"-kot ma wielką frajdę w skakaniu do niej z najwyższego regału w pokoju...Strach pomyśleć co by było jakby tam spało dziecko...

Jednej rzeczy chyba jeszcze nie wykorzystaliśmy-czy znacie dobrego kociego behawiorystę?
Jest dużo ogłoszeń,ale może ktoś z Was może kogoś polecić z Warszawy albo okolic

z góry dziękuję

Lebara80

Post » Wto gru 06, 2011 9:00 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Jest podobno forumowy, ale nie wiem kto to.
Może załóż osobny wątek z pytaniem o specjalistę.
Może uda się nie oddawać kici :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 06, 2011 9:13 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Erin pisze:Jest podobno forumowy, ale nie wiem kto to.
Może załóż osobny wątek z pytaniem o specjalistę.
Może uda się nie oddawać kici :ok:

i to jest super pomysł!

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Wto gru 06, 2011 9:16 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Czy ja dobrze rozumiem, że Ty chcesz oddać kota, bo na świat ma przyjść dziecko? 8O

Jesli tak, to zamiast szukania behawiorysty, polecam poczytanie mądrej stronki Blue:

http://kocia_stronka.republika.pl/kot_i_dziecko.html

i ciepłego wątku pupus:

viewtopic.php?f=1&t=91919

Spróbuj też pogadać na forum z innymi matkami mającymi/oczekującymi na narodziny dziecka.

A jeśli już koniecznie chcesz zasięgnąć rady behawiorysty to pogadaj z forumową ryską.

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto gru 06, 2011 9:21 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

Ależ koty unikają małego dziecka, bo jest hałaśliwe ! Piszę już o tym na tylu wątkach - mój wnuczek urodził się rok temu, mieszkał z czterema ( teraz już trzema) kotami, w tym jednym bardzo zwariowanym Dyźkiem.U mnie był kilka tygodni, a wtedy miał towarzystwo pięciu.Do łóżeczka wskoczyły, kiedy Ignaś już pojechał i było puste.Kilka moich kotów pojechało do domków gdzie za jakiś czas pojawiło się niemowlę. Zobacz chociażby te zdjęcia.
viewtopic.php?f=1&t=90459&hilit=fibi&start=795

ewar

Post » Wto gru 06, 2011 9:40 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

bez przesady,żebym oddawała kota bo dziecko(w sensie,że chcę iść na łatwiznę)-takich ogłoszeń jest pełno,niestety.poza tym mam jeszcze jednego kota i psa,a druga rzecz sama jestem inż.zootechnikiem.Ale z tym kotem w kwestii przygotowania na przyjście dziecka na świat sobie nie radzę do końca,niestety.
Cornishe są bardzo temperamentne,bardzo potrzebują bliskości i zainteresowania-a jej nie wystarcza towarzystwo innego kota,psa,multum zabawek i głaskania itp.
Kotka od kilku ładnych tygodni miauczy pod drzwiami sypialni,daje koncerty całonocne,bo chce wejść-tam gdzie spać nie powinna,bo dziecko
Dobrze,dzieci są głośne-a co jeśli maleństwo będzie spało,a ona wskoczy z całym impetem na nie do łóżeczka?gdyby nie jej temperament i gdybym nie widziała na własne oczy tego co robiła z pustą kołyską,to bym nie uwierzyła

Lebara80

Post » Wto gru 06, 2011 9:45 Re: 1,5 roczna kotka cornish rex - do oddania (Warszawa)

ja nie chcę oddać-ja po prostu mam mętlik w głowie :-( to naprawdę jest ciężkie wszystko-wiem,że dużą rolę odgrywają też nerwy związane z coraz to bliższym terminem porodu i jak to się poukłada.
Kotka była kupowana jak już mysleliśmy o dziecku,więc to nie był żaden kaprys.I dodam,że to nie jest absolutnie żaden agresywny kot-ze starszymi dziećmi nie ma problemu,mogą z nią robić wszystko-oczywiście w granicach rozsądku.Specjalnie wcześniej ją przyzwyczajaliśmy do dzieci-od rocznych po paroletnie.Chodzi o jej brak wyczucia-potrafi skoczyć z rozbiegu na mój brzuch,co również nie jest bezpieczne.Tak samo z tą kołyską.Nie mówię,że ona specjalnie chce zrobić dziecku krzywdę,tylko że niechcący.Wiem,że wszystkiego się nie da przewidzieć,że trzeba pilnować relacji dziecka ze zwierzakami.Ale skoro już są takie przesłanki u niej,to się zwyczajnie boję i szukam jakiegoś rozwiązania

Lebara80

[następna]