Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2013 18:17 Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

Kida miała na tym forum swój oddzielny wątek : viewtopic.php?f=1&t=128780

To ja adoptowałam Kidę ...
mając dużą posesję ( mieszkamy na wsi -w gminie Juchnowiec Górny/Kościelny ) ... Kida tak jak i moje kocurki była koteczką ' lekko ' wychodzącą... czyli tylko parę godzin dziennie przebywała na podwórku ... często kontrolowana przeze mnie lub innych członków rodziny ...
zawsze była blisko domu , nigdzie dalej nie spacerowała ... no chyba , że u sąsiadów graniczących z nami ... na każde nasze zawołanie szybciutko przybiegała ...

niestety 17 września 2012 roku ...około godz. 17 nie zareagowała na moje wołanie ... czekaliśmy jeszcze godzinę a potem cała rodzina zaczęła jej szukać ... i ... nic...

czego ja nie robiłam... ogłoszenia wrzucałam do skrzynek pocztowych, wieszałam na drzewach... osobiście pukałam do wielu domów drzwi, rozmawiałam z ludźmi, obeszłam wszystkie firmy, zakątki, nieużytki, ruiny domów, zakładów ... objechałam może ze 100 km ... rozmawiałam z weterynarzami, w szkole - w każdej klasie na lekcji wychowawczej też była informacja a przynajmniej taką obietnicę złożyła mi dyrektorka szkoły, wysyłałam maile z jej zdjęciem , wyznaczyliśmy wysoką nagrodę pieniężną ... i ... dalej nic ...

nie została przejechana bo tu gdzie mieszkam panuje ' tradycja ', że rozjechane zwierzę leży na ulicy do tej pory aż zostanie z nich sucha plama ... niestety !!!

Nikt z ludzi nie potwierdził mi faktu, że widział ją w 100 %... ot ... gdzieś podobny kotek sobie biegał ... i na tym kończy się pomoc społeczeństwa...

Mam ogromną prośbę ...
... podejrzewamy, że Kida mogła być wywieziona ... mógł też ktoś ją gdzieś spotkać i wywieźć dalej od miejsca naszego zamieszkania, być może ktoś ją przygarnął ( np. starsi ludzie ) ....

proszę ... bardzo proszę o pomoc w jej znalezieniu ... być może ktoś z was zobaczy podobnego kotka u sąsiadów albo w zupełnie innym miejscu - gdziekolwiek jest ... dajcie znać...

oto realne miejsca jej pobytu : Klewinowo, Wólka, Złotniki, Biele, Turośń Kościelna, Szerenosy, Stacja Lewckie, Brończany, Kleosin, Księżyno, Hermanówka, Janowicze, Białystok...wymienione miejscowości dotyczą Podlasia ...
mam nadzieję, że jednak jest na Podlasiu ...

wszystkie te wsie objeździłam ale niestety nie jestem w stanie być we wszystkich miejscach jednocześnie ...

tęsknota nas zżera ... :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

oto nasz Kida ... nie tracimy nadziei ...

Obrazek

Obrazek

Joannka

Od: Śro wrz 28, 2011 7:17

Post » Nie sty 27, 2013 18:23 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

Pamiętam Kidusię....
Kciuki potrzymam za znalezienie :ok: :ok: :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lut 10, 2013 18:23 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

:ok: :ok: :ok: za znalezienie

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Nie lut 10, 2013 19:14 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

dziękuję dziewczynki :)
o niczym innym nie marzę ... :1luvu:

Joannka

Post » Pon mar 04, 2013 17:48 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

i ?
znalazła się ?

gabi4611

Post » Pon mar 04, 2013 18:36 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

gabi4611 pisze:i ?
znalazła się ?

Niestety... nie...
jeszcze trochę ... będzie cieplej ... może wtedy ...
do wielu domów na kolonii nie jestem w stanie dojechać ...

Joannka

Post » Pon kwi 08, 2013 18:39 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

zaglądam w nadzieji ze sie znalazła ....bardzo Ci życzę tego cudu znalezienia i trzymam za to kciuki :ok: :ok: :ok:

gabi4611

Post » Pon kwi 08, 2013 19:28 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

gabi4611 pisze:zaglądam w nadzieji ze sie znalazła ....bardzo Ci życzę tego cudu znalezienia i trzymam za to kciuki :ok: :ok: :ok:

masz rację... czekam na cud ... jeszcze trochę jak się ociepli idę szukać bardziej precyzyjnie ...
w taką pogodę żadnego kociaka nie widać
dzięki za podtrzymywanie mnie na duchu ... :1luvu:

Joannka

Post » Pt kwi 12, 2013 16:22 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

wiesz moje koty które dokarmiam właśnie teraz wychodzą ....jest ciepło i nie ma śniegu ....może to pomysł ...może Twój skarb wyjdzie teraz ...może gdzieś przezimowała i czeka na Ciebie .....wierzę że się znajdzie ....

gabi4611

Post » Pt kwi 12, 2013 16:25 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

gabi4611 pisze:wiesz moje koty które dokarmiam właśnie teraz wychodzą ....jest ciepło i nie ma śniegu ....może to pomysł ...może Twój skarb wyjdzie teraz ...może gdzieś przezimowała i czeka na Ciebie .....wierzę że się znajdzie ....

wierzę, że tak... bo co mi innego zostało...
najgorzej, że nikt nic nie wie... nikt nic nie widział ... totalna znieczulica ...
ostatecznie aż tak dużo kotów tu się nie błąka ...

Joannka

Post » Czw maja 16, 2013 19:40 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

i jak ?znalazła się ...tak trudno myśleć że zgubiła się i nie ma domku ...

gabi4611

Post » Czw maja 16, 2013 19:45 Re: Poszukuję Kidy - burej koteczki bez prawego oczka

niestety... jeszcze nie...
mam jednak wrażenie, że raczej ją ktoś ' porwał ' albo zaopiekował się...
dałam ostatnio plakat w kolorze z Kidą do jednej pani... znającej osobę, która dokarmia kotki...
czekamy dalej :) :)

Joannka