Adoptuję kociaka Maincoon

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2013 6:31 Re: Adoptuję kociaka Maincoon

mco to nie demony
nie każdy się kołtuni, a jeżeli już to kołtuny pojawiają się w rożnym tempie i są różne
nie zjadają człowieka nawet jak nie lubią czesania :wink:
nie muszą być kąpane, są takie które się nie tłuszczą
itd
wszystko zależy od kota i od futra :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro maja 08, 2013 6:54 Re: Adoptuję kociaka Maincoon

mój mco się nie kołtuni i nie tłuści
chyba miałam szczęście, że trafiłam na taki egzemplarz, bo mogło być gorzej 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 08, 2013 10:39 Re: Adoptuję kociaka Maincoon

Mój jeden się kołtuni, ale nie tłuści, drugi ani kołtunów ani tłuszczu. Kotkę, która się kołtuni czeszę co drugi dzień i mimo, że nie przepada za tym czesanie zajmuje około 5 minut :) druga czaszę, żeby nie było jej przykro.

marta-jolka

Od: Pt wrz 14, 2012 13:07

Post » Śro maja 08, 2013 13:33 Re: Adoptuję kociaka Maincoon

Ja nie zniechęcam MCO to fajne koty. Spróbuj za Zakątku Maine Coon a tu na Miau jest cudowny Miluś

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Czw maja 09, 2013 8:31 Re: Adoptuję kociaka Maincoon

mone4ka pisze:Ja przepraszam,ale nie róbcie z osób starszych kalek,nie radzących sobie ze zwierzakiem.Może warto zapytac ile babcia ma lat? Main Coon nie potrzebuje wcale dużo pięlęgnacji.Koty które tego wymagają to persy i łysolce sfinxy,a reszta to normalne zabiegi pielegnacyjne których wymaga każdy zwierzak.

No poptrz czego to się człowiek może na kociarni dowiedzieć. Jakiej to specjalnej pielęgnacji potrzebuje sfinks? Bo chyba żyje w błogiej nieświadomści i mam zaniedbane koty , albo po prostu moje to nie sfinksy tylko mało wymagające mutanty.

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Czw maja 09, 2013 19:03 Re: Adoptuję kociaka Maincoon

Apsik77 pisze:
mone4ka pisze:Ja przepraszam,ale nie róbcie z osób starszych kalek,nie radzących sobie ze zwierzakiem.Może warto zapytac ile babcia ma lat? Main Coon nie potrzebuje wcale dużo pięlęgnacji.Koty które tego wymagają to persy i łysolce sfinxy,a reszta to normalne zabiegi pielegnacyjne których wymaga każdy zwierzak.

No poptrz czego to się człowiek może na kociarni dowiedzieć. Jakiej to specjalnej pielęgnacji potrzebuje sfinks? Bo chyba żyje w błogiej nieświadomści i mam zaniedbane koty , albo po prostu moje to nie sfinksy tylko mało wymagające mutanty.

ta rasa potrzebuje wycierania wilgotną gąbeczką lub sciereczką (podobno zatykają się pory i skóra nie oddycha),osuszania miedzy fałdkami,
Ja osobiscie lubuje się w czesaniu kocich kudłów ,wiec dla mnie pielęgnacja sfinksa była by uciązliwa,zimą również ponieważ nie mam stałej temp.w domu,Apsik77 czy się mylę?
Zreszta nigdzie nie napisałam ,ze potrzebują "specjalnej" pielęgnacji,jak i tego że masz zaniedbane koty. Znajoma w Antwerpen Belgia,ma te koty i opowiadała jak je pielęgnuje.No chyba wszystko w temacie :mrgreen:
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

[poprzednia]