KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁAW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 19, 2013 18:36 KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁAW

Witam,
jestem tu nowa ( od czasu do czasu zaglądam tutaj jeśli czegoś szukam ale dopiero teraz założyłam konto), więc nie wiem czy wszystko napiszę jak trzeba. Od dłuższego czasu nie daje mi spokoju pewien kocur. Jest on niestety bezdomny. Mieszkał przy sklepie Tesco. Tzn ktoś bardzo dobry załatwił dla niego domek ( nie ze styropianu, taki masywny chyba z plastiku ale w środku miał papier więc do końca nie wiem z czego był), miał tam poduszkę i sianko. Poza tym przy Tesco jest sklep z wędlinami Viando także kotek był na wypasie bo Panie ze sklepu go codziennie bardzo dobrze karmiły (kocurek jest naprawdę tłuściutki). Tesco mam blisko domu więc zawsze po pracy robię tam zakupy. Zawsze coś kupię do jedzenia dla tego biedaczka. Chociaż czasami "wysmradza", w końcu to nie to samo co surowe miąsko od Pań z Viando. Ogólnie nadałam kociakowi imię Homer bo bardzo do niego pasuję. Jest to kot bardzo ufny i spragniony czułości. Zawsze przyjdzie do mnie żeby go pogłaskać. Do sedna. Ostatnio zauważyłam, że jego domek zniknął. Pomyślałam: " W końcu ktoś go przygarnął". I przy najbliższej okazji chciałam zapytać Pań z mięsnego co się z nim stało. Dziś po pracy musiałam wstąpić do tesco i ku mojemu zdziwieniu Homer się przy nim kręcił. Od razu weszłam do Viando i zapytałam Pań co z jego domkiem. Otóż tzw "ludzie bez pracy, którzy lubią całymi dniami przesiadywać pod sklepami" zniszczyli mu domek :( a samego kota obrzucali śniegiem. Dlatego przez te parę dni nie widziałam go w pobliżu. Podejrzewam, że się wystraszył. Ale dziś znowu się pojawił po jedzenie. Aż chciało się płakać jak w tą dzisiejszą pogodę leżał mokry w zaspie.

Bardzo chciałabym jakoś pomóc temu kotu. Ja niestety mam dwa w domu i nie dam rady wziąć kolejnego, moi znajomi to nie wielbiciele kotów. Więc zwracam się z prośbą do kogoś kto chciałby mi pomóc znaleźć dom dla tego smutaska. Nie umiem niestety określić wieku kota. Liczę, że ktoś mi pomoże. Ja i Homer jesteśmy z INOWROCŁAWIA. Może akurat ktoś na forum też jest stąd i miałby chociażby dom tymczasowy dla tego biedaka. Wydaję mi się, że to będzie naprawdę dobry i grzeczny kot domowy.

Naprawdę nie wiem jak tu się odbywają takie adopcje i szukanie domów dla bezdomnych kotów więc proszę o wyrozumiałość jeżeli jakoś źle sformułowałam moją wypowiedź albo źle wybrałam miejsce do umieszczenia "ogłoszenia". Aha na dniach postaram się zrobić parę zdjęć Homera i jakoś spróbuję tu wkleić.

Anna1990

Od: Wto mar 19, 2013 18:01

Post » Wto mar 19, 2013 20:26 Re: KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁ

wklej koniecznie zdjecia kotka. ludzi to łapie za serce ; )
biedna kicia, ludzie są straszni : (

watsapify

Od: Pon sty 14, 2013 22:46

Post » Wto mar 19, 2013 20:46 Re: KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁ

Anna może mogłabyś go wziąć do domu chociaż tymczasowo, chociażby do łazienki? Przeczekałby u Ciebie te mrozy i może w tym czasie na spokojnie zrobiłabyś zdjęcia, napisałabyś o nim coś więcej i szybciej znalazłby się domek?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto mar 19, 2013 21:13 Re: KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁ

Spróbuj skontaktować się z kimś z działającej w Inowrocławiu Fundacji "Kocia Dolina".
http://www.kociadolina.pl/

Tam są bardzo mili ludzie. Cudów nie zdziałają, bo mają teraz na głowie masę kotów, ale na pewno chętnie doradzą Tobie, co najlepiej zrobić w tej konkretnej sytuacji.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Wto mar 19, 2013 21:16 Re: KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁ

Mróz i przemoknięcie - zapalenie płuc i żegnaj, kocie... :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt mar 22, 2013 23:53 Re: KOTEK Z TESCO KTÓREMU BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ DOM. INOWROCŁ

I co u kotki?
Udało się Tobie zorganizować jakąś pomoc?

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17