Od roku mieszka pod blokiem, chora, w ciąży DT Pilnie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 26, 2012 1:27 Od roku mieszka pod blokiem, chora, w ciąży DT Pilnie

Skopiuję może to co napisałam na wątku mojej tymczasowiczki na dogo:
Cioteczki wychodząc dzisiaj od mamy zauważyłam kotkę siedzącą w kącie przed klatką. Z tego co wiem to jest to kotka która mieszka tam pod blokiem. Starsze panie położyły jej tam jakieś szmatki i karmią ale nic więcej nie ma. Wiem że jakiś czas temu rodziła, teraz znów brzuszek ma jakiś duży do tego ciężko oddycha i jakiś katarek chyba ma. Kotka jest przyjazna od razu zawołana podeszła i zaczęła się tulić. Ona w te mrozy nie da rady a jeśli jest w ciąży tym bardziej W tej chwili nie mogę jej wziąć bo jest ojciec
Nie udało mi się jej zrobić dobrego zdjęcia jedynie takie fatalnej jakości bo ciągle chodziła ocierając się, to taka zwykła bura kotka:

Obrazek
Obrazek

Dzisiaj znów jak wychodziłam od mamy widziałam kotkę, siedziała w tym samym rogu klatki co wczoraj Pogłaskałam, dałam kawałek szynki bo nic więcej nie miałam i tyle tylko mogłam zrobić. Ona ciężko oddycha ma katar i duży brzuszek, pewnie kociaki w drodze Nie wiem jak mogę jej pomóc, zabrałabym do siebie ale ojciec jest i nie mam jak, inaczej bym się nawet nie zastanawiała. Ta kotka już tak na pewno od zeszłej zimy mieszka bo pamiętam jak 9 letnia siostra pokazywała mi małe kociaki które kotka urodziła i zostały pozabierane a mamusia została

Manila

Od: Sob lip 12, 2008 13:53

Post » Śro gru 26, 2012 7:33 Re: Od roku mieszka pod blokiem, chora, w ciąży DT Pilnie

Napisz w tytule miejscowość.
Pogooglaj może gdzieś w okolicy jest fundacja co pomoże lub wet co ja wyciacha na cito.Dowiedz sie w gminie o sterylki na talony.
Trzeba jej coś ciepłego postawić.

Szkoda koci.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 27, 2012 10:11 Re: Od roku mieszka pod blokiem, chora, w ciąży DT Pilnie

Skąd jesteś? Katowice i Dąbrowa górnicza maja darmowe sterylki dla bezdomniaków, gdzie indziej różnie bywa.
Nawet dla zwykłej burej kotki znajdzie się DT/DS, tylko podaj więcej informacji. :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48