Tutaj link do albumu Aryjki
Aria została znaleziona gdy siedziała na kole samochodu i przyniesiona do naszej kliniki przez kochanych ludzi. Była malutką, dziką koteczką, którą żeby tylko obejrzeć musieliśmy premedykować...

Była przerażona, a opatrunek-kołnież usztywniający kręgosłup wcale jej nie pomagał odnaleźć się w nowej sytuacji

Kicia miała ok 6 tygodni, panicznie bała się ludzi i wszelkich odgłosów lecznicy...nawoływała tylko ciągle mamusię i miauczała za każdym razem gdy usłyszała inne koty. Spędziłam prawie cały dzień z głową w klatce [na szczęście nie mieliśmy akurat pacjentów w szpitalu

Po prawie całym dniu, udało mi się ją jedynie pogłaskać i nakarmić, ale gdy słyszała lub widziała innych ludzi - koszmar wracał. Następnego dnia to samo - miauczenie do niej, głaskanie...i w końcu, wieczorem udało mi się wziąć ją na rączki. To był przełom - przestała się mnie bać i zaczęła jeść samodzielnie. Z dnia na dzień przekonywała się też do innych ludzi...aż w końcu stała się taką przylepką, że płakała ciągle żeby ją nosić na rękach

Obecnie Aria ma ok. 3-4 miesiące, jest zdrowa, jedyne co ją wyróżnia to umiejętność wygięcia głowy tak, jak przeciętny kot nie potrafi

Poza tym, nie ma żadnych negatywnych konsekwencji tego urazu i kicia nadaje się jak najbardziej do adopcji.
Została odrobaczona, miała zrobione testy FiV/FelV - oba wyszły ujemnie (koteczka jest zdrowa), została zaszczepiona od chorób zakaźnych (we wtorek ma termin II szczepienia). Umie również korzystać z kuwetki.
Jest bardzo przyjazną koteczką - uwielbia noszenie na rękach - najlepiej czuje się na ramieniu, jak papuga

Szukamy dla niej kochających właścicieli, którzy zadbają o to, by kotek nie wychodził, a tym bardziej nie wypadł przez okno/balkon i otoczą Arię opieką i miłością, jaką otacza się bliskie osoby. Preferujemy dom bez małych dzieci, nie u starszej osoby, która może odejść wcześniej niż koteczka lub której może przeszkadzać żywiołowość kociaka.
Arię można poznać, zobaczyć na własne oczy [jest dużo piękniejsza niż na zdjęciach] i przekonać się jak wspaniałym przyjacielem może być taki kociak!
Zapraszamy do adopcji Arii!