GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 11:59 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

WOW :1luvu:

A takich ludzi to nie szkoda wcale :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 22, 2011 9:43 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Obrazek Obrazek Obrazek

To jest Karolek. Jak widzicie nie jest duży, ma około 3 miesiące. Ale i tak nie zmieścił się w domu razem z choinką... Karolek to ofiara świąt - wczoraj, w największej śnieżycy, został znaleziony na ulicy w Gliwicach. Siedział w zaspie i rozpaczliwie płakał. Karolek nie ma zimowego futra, nie jest brudny, nie wychował się na dworze - został wyrzucony, bo komuś przeszkadzał... Jest trochę niedożywiony i potwornie zarobaczony, ale prócz tego nic mu nie dolega. Ludzi kocha niemożliwie - ciągle płacze żeby go nosić na rękach, a przytulony mruczy jak traktor. Uwielbia też inne koty. W styczniu będziemy dla niego szukać kochających opiekunów - na razie jest bezpieczny w Domu Tymczasowym. Karolek życzy Wesołych Świąt...

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Czw gru 22, 2011 12:49 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Och, Karolku, miałeś szczęście.
Czym są dla ludzi wyrzucających zwierzęta te święta, na pewno nie są chrześcijańskimi świętami Bożego Narodzenia.
A ci, co nie odpowiadali, to standard przecież.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 22, 2011 13:35 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Śliczny :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 23, 2012 11:54 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;

Bardzo dawno nas tu nie było. Dlatego pozwólcie, że tylko skrótowo napiszę:

- Buba znalazła kochający dom w Poznaniu, gdzie od lutego jest kocią jedynaczką.
- mały Bobek niestety nie przeżył - okazało się, że miał FIP'a w postaci wysiękowej i nasza walka na nic się nie zdała. Co gorsza zaraził nam drugą tymczasowiczkę, Pinię, która także odeszła :(
- Muni, zwany obecnie Wiciem, nadal mieszka z nami i jest przygotowywany do wyjazdu do UK ze swoją Panią.

Ale ja nie o tym chciałam. W międzyczasie była u nas cała masa kotów i jakoś sobie radziliśmy - w tym roku przeprowadziłam już ponad 20 adopcji i jakoś wszystko szczęśliwie szło do przodu. Jednak od kilku miesięcy nie było u nas tak źle jak jest teraz. Głównie pod względem finansowym. Jeszcze do wczoraj jakoś sobie radziliśmy, ale niestety dzisiejszy dzień był gwoździem do trumny.

Trafiła do nas młoda kotka, po wypadku samochodowym, zebrana z ulicy w centrum Gliwic. Czesia jest drobniutka, zapewne nie ma jeszcze roku. Ma otwarte złamanie kości strzałkowej i promieniowej w tylnej lewej łapie. Rana jest opuchnięta i podchodzi ropą, na pewno wypadek miał miejsce kilka dni temu, kotka okropnie cierpi. Zebrała ją z ulicy bezrobotna osoba, której nie stać na przeprowadzenie leczenia i zabiegu operacyjnego gwoździowania połamanej łapy. A operacja okazuje się niezbędna i to JAK NAJSZYBCIEJ. Obecnie kicia przebywa u mnie, jest bardzo grzeczna i dzielna. Tyle tylko, że jest 11 kotem znajdującym się obecnie pod moją opieką ;( Dlatego BŁAGAM O POMOC !!! OPERACJA JUŻ W PIĄTEK A JA NIE WIEM CZYM ZA NIĄ ZAPŁACĘ !!! ZWŁASZCZA, ŻE ZABIEG JUŻ W PIĄTEK !!!

Obrazek Obrazek Obrazek

Jest maj, najgorszy miesiąc w roku - nie dość że wszędzie pełno maluchów, to jeszcze na dodatek urzędy skarbowe zaczną przekazywać 1% podatku dopiero od czerwca.... Nasze fundusze są na wyczerpaniu, tak źle dawno nie było. Ale jakoś trzeba iść do przodu, pomagać, nie zostać obojętnym. Czesia jest urocza i strasznie chce żyć. Bez natychmiastowej operacji wda się zakażenie i prawdopodobnie cała historia skończy się amputacją. Nie chcę do tego dopuścić. Obecnie mała jest na lekach, a ja staję na głowie, żeby uzbierać choć parę groszy. Dlatego proszę - zajrzyjcie na mój bazarek, pomóżmy Czesi razem. Za każdą pomoc będę OGROMNIE WDZIĘCZNA !!!

Obrazek Obrazek

Link do bazarku zaraz zamieszczę poniżej.

Gosia B

Post » Śro maja 23, 2012 12:20 Re: GLIWICE-DT Gosi B - POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU

Bazarek na Czesię już gotowy:

viewtopic.php?f=20&t=142359&p=8894645#p8894645

ZAPRASZAM WSZYSTKICH SERDECZNIE !!!

Gosia B

Post » Śro maja 30, 2012 5:21 Re: GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU -

Gosia B wraz z innymi pomaga wielu kotom. Sterylizują, leczą. Zawsze brakuje pieniędzy.
Dziś prosimy o pomoc w leczeniu Maciusia i Puszka.
Maciuś
Od sierpnia zeszłego roku (2011) jest w klateczce, leczony. 22 grudnia zaczął wymiotować i musiał zostać odseparowany od innych kotów. Dużo sikał, dużo pił. Miał wysoki mocznik i kreatyninę. Od 29 grudnia jest na kroplówkach, je Royal Canin renal, a ten - wiadomo - kosztuje sporo. Na szczęście wyniki badań się poprawiły, Maciuś ma apetyt i nie traci na wadze (waży 5,300 kg). Prosimy o pomoc w kupnie renala.
A to Maciuś - zobaczcie, jaki jest cudny.
Obrazek
Obrazek
Puszek
Puszek przybłąkał się już sześć lat temu - w 2006 roku. Od tego czasu wciąż ma problemy z dziąsłami i zębami. 22 maja tego roku miał usunięte kilka zębów, bo były popsute. W lipcu 2010 roku wzrósł poziom kreatyniny i mocznika, Puszek od tego czasu dostaje Royal Canin renal i kroplówki. Jego stan się poprawił, ale po roku choroba wróciła. Od zeszłego lata Puszek jest cały czas na kroplówkach i specjalnej diecie.
Po wyrwaniu zębów apetyt wrócił, Puszek trochę przytył. Wciąż jest leczony, a pieniędzy brakuje.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro maja 30, 2012 6:51 Re: GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU -

To ja tylko dodam, że dwa powyższe kociska znajdują się we Wrocławiu :)

Gosia B

Post » Nie lip 01, 2012 21:49 Re: GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU -

Ta kotka czeka na dom. Jej pani jest w szpitalu, kotka nie wróci po powrocie pani do domu. Szuka nowego, na razie mieszka w piwnicy we Wrocławiu, gdzie ma dobre warunki, ale przecież nie na stałe. Dziś miałam okazję ją poznać: od razu rzuciła się do rąk po głaski i mruczała :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
tu kotka ze zdjęć powyżej, jeszcze w klatce. Teraz chodzi swobodnie po piwnicy, jest przekochana
Obrazek
a tu syn kotki, który dziś dał popis przytulania się do mojej ręki (oboje bardzo potrzebują domów, ich pani jest bardzo chora, leży w szpitalu, a koty są w stu procentach domowe)
Obrazek
cudna bura dziewuszka
Obrazek
Natasza, też dziewuszka
Obrazek
maluszek ciekawski
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 07, 2012 21:49 Re: GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU -

nie wiem od czego zacząc.szukam pomocy i nie mam pojecia gdzie jej szukac.dowiedzialam sie w zeszlym tyg ze moj byly mąz jest bardzo chory w szpitalu.i nie wiem kiedy z niego wyjdzie i czy w ogole..... u niego w domu jest stary piesek i kocur.są tam zamkniete.ja mieszkam w innej miejscowosci,do jego mieszkania mam ok 40 km.pracuje do 20 i nie jestem w stanie codziennie tam jezdzic,do siebie nie moge ich zabrac bo na 28 m mieszkam z męzem,2 letnim dzieckiem i suczką bokserką.Maciusz( 6 letni kot) to piekny wysterylizonany facet w bialych skarpetkach i szaroburej masci.jest ,,troche" dziki bo to podobno mieszanka kota z żbikiem.wczoraj tam bylam to nasyczał na mnie i pare razy ugryzł ale i tak jest piekny.sasiedzi mają pretensje ze mam je zabrac i ,,uspac" ale tego w zyciu nie zrobie.musze Mackowi znalezc dom i nie wiem jak.ma ksiązeczke zdrowia,jest wysterylizowany.mąz dbał o niego. prosze pomozcie mi bo czas leci a one tam same. juz nawet chcialam oddac do schroniska na przechowanie(wiem wiem glupi pomysl)ale sie nie zgodzili.poki mąz zyje to z jego konta moge placic 100 zl miesiecznie za utrzymanie Macka tylko niewiem komu?????
Macius zyl zawsze w mieszkaniu,nigdy nie byl na dworze.chodze szukam pytam ale nikt go niechce a ja nie potrafie ogarnąc pracy,domu,dziecka ,szpitala(2 x dziennie) i jeszcze tamtego domu i zwierząt.prosze pomozcie mi .moze ktos mialby jakis pomysl,dom dla Macka lub rade???? bo juz mi rece opadają i brakuje kasy na paliwo zeby tam jezdzic...

linka73

Od: Sob lip 07, 2012 21:25

Post » Śro lip 11, 2012 4:53 Re: GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU -

E. pojechała na wakacje.
Pod Opole. W ośrodku, w którym jest, znalazła koteczkę.
Trikolorka ma ok. 2 miesiące, jest - cytuję - "ewidentnie podrzucona, całkowicie
domowa, bardzo grzeczna i wystraszona. Śpi tylko na rekach, jada kocią
karmę, ślicznie mruczy".
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie wiadomo, co z nią będzie dalej, bo dla E. wakacje się kończą i musi wrócić do Wrocławia.
A piwnica - przechowalnia - jest pełna kotów, dorosłych i małych.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro wrz 05, 2012 3:30 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Gosia B pisze:Właśnie zadzwoniła Pani Grażynka z Brzozowej - udało się złapać kolejną koteczkę z tamtejszego stada i już dziś zostanie wysterylizowana !!! Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to może nawet jutro zostanie zrobiony kolejny zabieg kolejnej kotki. Bardzo mnie to cieszy, bo zaczynają się mrozy i nie ma na co czekać. A każda wycięta kocica oddala nam groźbę wysypu maluszków na wiosnę.

A tutaj jeszcze nowe zdjęcia "syjamka" Huberta, któremu zaczynamy szukać domu - proszę jak się chłopak prezentuje pięknie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

cudny :1luvu:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

[poprzednia]