MAMY DOM! Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 18:26 MAMY DOM! Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Mam od tygodnia na dt kociaczka. Znalezionego przez córkę eliny z dogo (rośnie nam nowe pokolenie zwierzomaniaków). Oceniony przez weta na 2-3 miesiące, pręgowany burasek. Prawdopodobnie kotka. Wykąpana, odrobaczona, odpchlona i niestety leczona, ale mam nadzieję, że już niedługo. Cały boczek miała w nieswędzących strupach (prawdopodobnie odparzenie), pryskamy się 2 razy dziennie i już jest znacznie lepiej. Na pyszczku gojąca się ranka po pchle. Za parę dni uszy do sprawdzenia, bo były bardzo brudne i trzepała nimi, ale zapalenia nie było.
Bardzo wesoła, strasznie spragniona kontaktu z człowiekiem, zaczepia do zabawy, a jak się zmęczy to śpi wtulona w mój kark :love: Niestety nie załatwia się do kuwety, ale z dnia na dzień robi to coraz bliżej :ok:
Trochę mi się spieszy z oddaniem, bo kicia siedzi pół doby sama, zamknięta w pokoju (noc+moja praca), niestety nie mogę dać jej więcej wolności, bo atakuje mi świnki morskie, w zabawie, ale jednak może zrobić krzywdę. Z drugiej strony mój psiak zaakceptuje wszystko, tylko nie kota... Mimo, że daję jej ile tylko mogę, to po prostu wiem, że ją krzywdzę izolacją.
Nie wypada oddawać niedoleczonego kota, ale jeśli znalazłby się naprawdę fajny dom, to oddam z instrukcjami odnośnie leczenia i zapasem leków.
Najfajniej, jakby nowy dom był blisko ze względów logistycznych, ale jak będzie na drugim końcu Polski to też pokombinujemy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo proszę o kontakt mailowy, ponieważ robię sporo ogłoszeń, również na forach zwierzęcych i zwyczajnie nie mam czasu codziennie na wszystkie zaglądać.
Ostatnio edytowano Nie sie 12, 2012 11:18 przez feluska, łącznie edytowano 2 razy

feluska

Od: Czw wrz 03, 2009 23:14

Post » Śro cze 27, 2012 20:27 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Śliczne burasiątko :1luvu: Forumowa CatAngel robi ogłoszenia za niewielkie pieniądze.Poproś ją o pakiet.Zdjęcia robisz ładne, powinno się udać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob cze 30, 2012 20:58 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Dzięki, zamówiłam już wcześniej pakiet na dogo. Kicia rozrabia i uczy się świata, zdobyła mistrzostwo we wsadzaniu pychola w mój talerz z obiadem i w bezszelestnym włażeniu mi do łóżka. Mądra bestia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 09, 2012 22:44 przez feluska, łącznie edytowano 1 raz

feluska

Post » Nie lip 01, 2012 1:28 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Jaka śliczna burasia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie lip 01, 2012 8:54 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

feluska pisze:Obrazek

Cudo :1luvu:
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Pon lip 09, 2012 22:45 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Oj, coś się porobiło ze zdjęciami... poprawię w wolnej chwili.

Komu cudko?
Obrazek

feluska

Post » Sob lip 21, 2012 10:59 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

A może znalazłby się inny tymczas dla kici? Strasznie mi jej żal, siedzi całymi dniami sama a tak potrzebuje kontaktu z człowiekiem... W przyszłym tygodniu chyba się zaszczepimy.

feluska

Post » Sob lip 21, 2012 11:46 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

cudne kociątko :1luvu: ja w marcu taką znalazłam, została u mnie (nie dałam rady oddać).
A jakie ma pędzelki na uszkach :P toż to RYŚ PRAWDZIWY :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Nie lip 29, 2012 20:57 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Pobawimy się?
Obrazek

Fioletowa myszko! Już po tobie!
Obrazek

Uciekła, ale jeszcze ją dorwę!
Obrazek

Biorę rozpęd - zwróćcie uwagę na moją postawę. Nie powstydziłby się takiej sam król dżungli!
Obrazek

Hop! I już mnie nie ma ;) Przyznam, że większość moich zdjęć tak właśnie wygląda :ok:
Obrazek

Kicia jest po pierwszym szczepieniu na wirusówki, ma założoną książeczkę. Z czystym sumieniem piszę, że jest już zupełnie zdrowa, tylko bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, ja niestety poświęcam jej za mało czasu. Gdyby jakimś cudem znalazł się inny dt - chętnie oddam.

feluska

Post » Wto lip 31, 2012 0:31 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Zdjęcia z dziś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

feluska

Post » Nie sie 12, 2012 11:18 Re: Kocie dziecko szuka domu (Łomża, podlaskie)

Kicia już w swoim domku :)

feluska