Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 12, 2012 9:59 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Przyjmuję wszystkie wasze sugestie - dziękuje, ale - założyłam ten wątek właśnie po to żeby [b]prosić Was o pomoc w znalezieniu domu dla kotki[/b]. Może własnie z młodymi jeśli przyszły opiekun zdecyduje sie zająć całym "zestawem".
Szczerze - wolałąbym uniknąć tak sterylki aborcyjnej jak i usypiania ślepego miotu ale moje warunki i zdrowy rozsądek - mówią inaczej. Najszczęśliwsza, przeczytaj proszę cały opis sytuacji jaki tutaj umieściłam. Nie jestem tu po to aby się spierać czy kłócić. Staram się jako dorosły człowiek znaleźć rozsądne rozwiązanie sytuacji. Od Ciebie i od wszystkich innych zależy czy zechcecie mi pomóc w szukaniu domu dla kotki. Jeśli nie - rozumiem. Tak czy siak - cel wątku jest właśnie taki.
Dziękuje Olat

ceramika

Od: Śro lip 11, 2012 20:16

Post » Czw lip 12, 2012 10:04 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Olat pisze:Zofia&Sasza, jest różnica pomiędzy "radzić" a "naskakiwać". Udowadniając "najmojszość" własnej opinii.
Dziewczyna zna temat sterylek aborcyjnych. Jej wet również. Przyjęła do wiadomości istnienie takiej opcji, ale znając tego konkretnego kota i po konsultacji z wetem, do którego ma zaufanie- ma prawo wybrać, bo to ona się tym kotem zajmuje. Przynajmniej w tej chwili.
Jak napisała- jest skłonna oddać kotkę w dobre ręce. Wtedy ewentualny przyszly opiekun będzie decydował.

Nie wiem, co tu więcej można doradzać.

Osobiście jestem zdecydowanym zwolennikiem sterylek aborcyjnych, ale życzylabym sobie uszanowania mojego prawa do decyzji.

Przepraszam, ale w którym miejscu "naskakiwano" na autorkę wątku? 8O Co do "weta do którego ma zaufanie", cóż... Nie bez kozery jedną z najczęściej używanych na forum fraz jest "zmień weta" ;) Oczywiście - ma prawo wybrać. Każdy ma. Każdy ma prawo rozmnożyć domową kotkę, o ile nie będzie sprzedawał kociąt. Każdy ma prawo oddać kota do schroniska jeśli mu się znudzi. Każdy ma prawo olać na ulicy kota potrzebującego pomocy. Przykłady można mnożyć. Czy z tego że mają prawo" wynika, że takie postawy powinny być szanowane i popierane?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 12, 2012 10:36 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Ceramika, trzymam kciuki, żeby się udało z domkiem :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 12, 2012 11:13 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Co jest niewlasciwego w postawie dziewczyny, która decyduje pomiędzy sterylką a uśpieniem ślepego miotu?
O ile sie orientuję, nie rozmnożyla tej kotki celowo i dobrowolnie.

Nie pojmuję, jakim cudem wszyscy uczestnicy tej dyskusji wiedzą lepiej niż wet i opiekun co jest własciwe dla zwierzęcia, ktorego na oczy nie widzieli.

Tak, wiem, to typowe dla forum. Prawie tak samo popularne, jak rada "zmien weta" :roll:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw lip 12, 2012 11:32 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Olat pisze:Co jest niewlasciwego w postawie dziewczyny, która decyduje pomiędzy sterylką a uśpieniem ślepego miotu?

Nie pojmuję, jakim cudem wszyscy uczestnicy tej dyskusji wiedzą lepiej niż wet i opiekun co jest własciwe dla zwierzęcia, ktorego na oczy nie widzieli.

Tak, wiem, to typowe dla forum. Prawie tak samo popularne, jak rada "zmien weta" :roll:

Takim cudem, że podobnych wyborów dokonujemy. Takim cudem, że wielokrotnie widziałam samice po uspieniu miotu i po aborcyjnej. Mam porównanie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 12, 2012 11:53 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Przepraszam, miałam ostatnio dramat z dwudziestką kociaków ze stodoły. Znalezienie DS graniczy z cudem, wylczenie, odchlenie, odrobaczenie to koszty i to ogromne. Ciacham ile tylko mogę, na urodzenie Tej Dwudz. nie miałm wpływu, a szkoda...
Kotka ze zdjęć nie wygląda na wycieńczoną, rozważ steryl. aborcyjną u dobrego weta.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw lip 12, 2012 12:23 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Zofia&Sasza pisze:
Olat pisze:Co jest niewlasciwego w postawie dziewczyny, która decyduje pomiędzy sterylką a uśpieniem ślepego miotu?

Takim cudem, że podobnych wyborów dokonujemy. Takim cudem, że wielokrotnie widziałam samice po uspieniu miotu i po aborcyjnej. Mam porównanie.

Acha.
Czyli statystyka.

A tak sie psioczy na wetów, ktorzy dzialają sztampowo, bez uwzględnienia indywidualnych potrzeb, stanu zwierzęcia i okolicznosci.

Uwierz, też mam takie porównanie. Dlatego wczesniej pisalam, ze jestem zwolennikiem aborcyjnej.
Ale nie jestem wetem i TEJ KONKRETNEJ kotki nie widzialam, zeby wyrokować.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw lip 12, 2012 12:28 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Agnieszko, wysterylizuj kotkę jak najprędzej. Może w innej lecznicy?

Sterylka aborcyjna jest podobna do cesarskiego ciędcia - a cesarskie przeprowadza się wtedy, gdy poród naturalny jest zbyt trudny.
Więc kotka jest zbyt słaba na sterylkę, a wystarczająco silna na poród będący dużo większym obciążeniem? Na wyczerpujące karmienie?

Dopóki nie urodzi, nie wie, że będzie mieć maluszki, potem - jeśli je uśpisz - będzie ich szukać, cierpieć.

Jesli ich nie uśpisz - powiększysz ilość cierpiących kotów bezdomnych, bo nawet jesli tym znajdziesz domy - nie znajdą ich kolejne koty... Domy nie mnożą się tak, jak koty...

Jeśli znajdziesz kogoś, kto chce ratować kocięta - proszę, uratuj któreś z tych, ktore już są na świecie - zobacz tu, co najmniej 30 kociąt, ktore umrą w ciepieniu, jeśli się ich nie zabierze viewtopic.php?f=1&t=137505&start=1005

Zresztą, Ty o tym wiesz.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob lip 14, 2012 15:32 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

Pisałam maila przez gumtree w zeszły piątek, zakładam że nie doszedł (odpowiedzi nie dostałam, mój mail vegangirl85@...). Oferuję się na własny koszt zrobić aborcyjną u mojej doświadczonej wetki w Warszawie u której ciachałam kotkę w ciąży i drugą z ropomaciczem, TŻ przyjedzie po kotkę i odwiezie jak będzie trzeba (choć chętnie skorzystamy z oferowanego dowozu albo zwrotu choć części kosztów biletów PKP). Albo ja, jeśli to będzie jutro albo w piątek. Numer podam (jeszcze raz?) na pw. Ślepy miot uśpić też mogę podjechać.
Domu nie zaoferuję, gdyż mam 3 koty, w tym Nuśkę i Baśkę nie lubiące innych przedstawicieli gatunku, stosunki i tak są napięte, ale 1-2 dni do kastracji zamieszkałaby w suszarni zwanej drugim pokojem. Nuśka tam siedziała przed zabiegiem jak musiała być na czczo i przeżyła ;) Mogę pomóc w ogłaszaniu, najważniejsze, żeby kotka nie urodziła. Nusia trafiła do mnie wychudzona, wycieńczona, kastrowana była 6 dni po przyjeździe, teraz ma się super, pięknie przytyła i rządzi w domu. Warto dać kotce i pani doktor szansę moim zdaniem.

Widziałam zdjęcie w ogłoszeniu, przychylam się do opinii martki. Odsyłam do linku w moim podpisie - do TEGO przyczyniamy się pozwalając na rozród. Nie warto.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 14, 2012 20:24 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

VeganGirl85 - odpowiedź na priv wysłałam

ceramika

Od: Śro lip 11, 2012 20:16

Post » Sob lip 14, 2012 20:52 Re: Kocia dziewczyna - ciężarna - szuka domku**** pilne

ceramika pisze:VeganGirl85 - odpowiedź na priv wysłałam

dziękuję, już odpisałam. mam nadzieję, że wszystko będzie OK.

zainteresowanych chciałabym zapewnić, że nie ma powodu do emotikonek takich jak :? :evil: czy :strach: :) wszystko wyjaśnione :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]