>>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 11:41 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Byłam przed chwila w schronisku w Rybniku. Normalnie rozpacz. Nie wiem co robic. W klatkach pełno cudnych małych kotów za małych aby tam siedziały bez matki. Mogły mieć 3-4 tygodnie. Starsze młode też były 3-4-5 miesięczne. Cudne biało rude śliczna trzykolorowa koteczka, druga po sterylce jeszcze nie wybudzona. PO co ja tam wchodziłam. Teraz mi to nie da spokoju. Kocięta pchaja sie na kraty zeby je zabrać. Dorosłych nie widziałam bo były na wybiegu i balam się że nie dam rady patrzec im w oczy, wszedl tylko jeden bury, ciemno bury. To dla niego szukam pomocy. Dorosly chyba kocur ma złamaną przednią łape. Chyba stare złamanie. Staje na nadgarstku, pewnie go boli, i cierpi w milczeniu. Kota trzeba natychmiast wyrwać ze schronu i łape zoperować albo amputować. W schronie tego nie zrobia.

Kto może dać mu dom. Ja już nawet nie piszę o tymczasowym bo stały może się potem nie znaleźć. Tylko kto moze dać mu stały, bo na operację to by się pozbierało kase. On tam nie może zostac, tam nikt go nie bedzie leczył, powiedziano mi że to stare złamanie i nic nie robią. Ma jedynie jedzenie i dach nad głową. Nie wiadomo jak dlugo bedzie tam trzymany czy go nie uspia.
A kociąt cala masa różne maści. Normalnie plakac się chce. Ja nie moge, naprawdę nie moge zabrac ani jednego nawet, na tymczas.
Pytajcie może ktos chce kociaka a może dałby dom temu biedakowi ze złąmaną łapą.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt lip 06, 2012 12:06 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Iburg, załóż temu biedakowi wątek na Kotach.
Może ktoś się zlituje...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lip 06, 2012 15:17 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Narazie nie mam zdjęcia. Musze tam podjechac i obfocic. Ale nie wiem czy kierownik na to się zgodzi. Tak mi powiedział dzisiaj pracownik jak pytałam o zrobienie zdjęć.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt lip 06, 2012 17:00 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Załóż wątek nawet bez zdjęcia, może akurat komuś drgnie serce...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lip 06, 2012 23:42 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

ja niestety zawieszam DT na jakiś czas a więc nie pomoge.
Przykro mi bardzo ale siła wyższa....

a z komórki nie możesz porobić zdjęć?

i na fb się czasem bardzo fajne domki trafiają.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lip 07, 2012 8:43 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

Nie mam komórki z aparatem a nawet gdybym miała to nie wiedzialabym jak to wyslac.
Ja wiem że zawieszasz i przykro i że tak się potoczyło, ale rozumiem Twoją decyzje. Może kedyś znowu będziesz w stanie otwrzyc DT bo wiem że na pewno serce nie pozwoli Ci zapomniec to tych potrzebujących braciach miejszych.
W kazdym razie jakos będe starala się porobić te zdjęcia zeby pomóc burasowi.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Śro lip 11, 2012 14:41 Re: >>Rybnik: chore kotki w schoronie - potrzebne wsparcie !

może ja mogłabym jakoś pomóc z tymi zdjęciami - mam aparat i tel z aparatem. Co do operacji - też mogę jakoś pomóc. Mieszkam w Wodzisławiu i dostepna jestem w sobotę

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

[poprzednia]