Kotki szukają domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 11:59 Re: Kotki szukają domu.

Ok, czy ktoś mógłby mi streścić sytuację? ;)
Bo nie wiem, jaki związek z ogłoszeniem ma np. użytkownik krist?...
Skąd pochodzą i dlaczego zostały wstawione w wątek zdjęcia? bo przecież nie autor/autorka wątku je zamieścił/a?

VeganGirl, jak rozumiem pisałaś do tej osoby na temat kastracji i nie dostałaś odpowiedzi, tak?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw cze 14, 2012 15:56 Re: Kotki szukają domu.

Beliowen pisze:Ok, czy ktoś mógłby mi streścić sytuację? ;)
Skąd pochodzą i dlaczego zostały wstawione w wątek zdjęcia? bo przecież nie autor/autorka wątku je zamieścił/a?

VeganGirl, jak rozumiem pisałaś do tej osoby na temat kastracji i nie dostałaś odpowiedzi, tak?

Może autor wysłał mailowo zdjęcia do krist ,bo sam nie umiał wstawić na miau 8) .
Ostatnio edytowano Czw cze 14, 2012 16:09 przez kotx2, łącznie edytowano 1 raz
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 14, 2012 16:08 Re: Kotki szukają domu.

Beliowen pisze:Ok, czy ktoś mógłby mi streścić sytuację? ;)

Detektywa Rutkowskiego wynajmij :wink:

Ktoś ma koty w małej miejscowości pod Stalową Wolą, szuka im domu i nie wiedział jak zamieścić fotki. No to wiszą, i tak są za małe te koty żeby je już wydawać to wszyscy piszą żeby matki ciachnąć, jak rozumiem VeganGirl napisała o tym do opiekunów, oferując pomoc, w mailu który jest podany i każdy może zrobić to samo

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pt cze 15, 2012 15:08 Re: Kotki szukają domu.

Krist, wątek zgłoszono jako niezgodny z zasadami forum
to nie jest portal ogłoszeniowy, jeśli ktoś szuka domu kociętom od domowej kotki za pośrednictwem forum, to oczekujemy, że więcej miotów u tej osoby nie przyjdzie na świat
jeśli ta osoba odmawia kastracji dorosłych kotów, które znajdują się pod jej opieką, ogłoszenie zostanie usunięte
stąd moje pytania

dlatego warto się zastanowić, zanim się komuś usłużnie pomoże zamieścić zdjęcia
w tym wypadku, jak się okazuje, niechcący udzielamy pomocy rozmnażaczowi.

Usuwam zatem dane kontaktowe z pierwszego postu, a jak się odezwie VeganGirl, być może cały wątek będzie do usunięcia.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pt cze 15, 2012 16:35 Re: Kotki szukają domu.

Beliowen pisze:Krist, wątek zgłoszono jako niezgodny z zasadami forum
to nie jest portal ogłoszeniowy, jeśli ktoś szuka domu kociętom od domowej kotki za pośrednictwem forum, to oczekujemy, że więcej miotów u tej osoby nie przyjdzie na świat
jeśli ta osoba odmawia kastracji dorosłych kotów, które znajdują się pod jej opieką, ogłoszenie zostanie usunięte
stąd moje pytania

Usuwam zatem dane kontaktowe z pierwszego postu, a jak się odezwie VeganGirl, być może cały wątek będzie do usunięcia.

Zamiast oceniać kogoś na podstawie 3 nieskładnych zdań jako rozmnażacza trzeba by znaleźć kogoś kto mieszka w okolicy Stalowej Woli czy Niska, i pomoże wykastrować te kotki, wytłumaczy czemu tak trzeba zrobić. Ja jeszcze pamiętam czasy kiedy sterylizacja była praktycznie nieznana i wszyscy byli "rozmnażaczami" no ale tu już wszystkim europejskie piórka urosły.
Polecam wizyte u tych kotów, jak zobaczyłem gdzie to jest to zrozumiałem w czym problem. To jest miejsce "daleko od szosy" Dalej trzeba tłumaczyć?
Polecam się usłużnie z namiarem do tych ludzi, gdyby ktoś chciał i mógł pomóc, a nie tylko "usłużnie donosić"

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pt cze 15, 2012 16:44 Re: Kotki szukają domu.

krist pisze:
stąd moje pytania

Zamiast oceniać kogoś na podstawie 3 nieskładnych zdań jako rozmnażacza trzeba by znaleźć kogoś kto mieszka w okolicy Stalowej Woli czy Niska, i pomoże wykastrować te kotki, wytłumaczy czemu tak trzeba zrobić. Ja jeszcze pamiętam czasy kiedy sterylizacja była praktycznie nieznana i wszyscy byli "rozmnażaczami" no ale tu już wszystkim europejskie piórka urosły.
Polecam wizyte u tych kotów, jak zobaczyłem gdzie to jest to zrozumiałem w czym problem. To jest miejsce "daleko od szosy" Dalej trzeba tłumaczyć?
Polecam się usłużnie z namiarem do tych ludzi, gdyby ktoś chciał i mógł pomóc, a nie tylko "usłużnie donosić"

Propozycja pomocy już padła
cytuję: Napisałam maila z propozycją pomocy - przede wszystkim w kastracjach matek. Inaczej pomoc nie ma sensu...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt cze 15, 2012 18:35 Re: Kotki szukają domu.

powodzenia!
adeeniet

Post » Pt cze 15, 2012 21:13 Re: Kotki szukają domu.

krist pisze:
stąd moje pytania

Dlatego pytałam o korespondencję
odesłałeś mnie do detektywa Rutkowskiego ;) a przecież można było odpowiedzieć rzeczowo.
Nadal pytam o konkrety.
Może być na PW.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Sob cze 16, 2012 6:06 Re: Kotki szukają domu.

Mieszkam w Stalowej Woli, ale nie mam samochodu ( mam tylko rower) , nie pojadę tam, przykro mi.W Stalowej działa (?) stowarzyszenie "Futrzak". http://stowarzyszeniefutrzak.pl/
Rozmnażanie nie rodowodowych zwierząt jest w mojej okolicy powszechne, wystarczy zobaczyć ogłoszenia na dwóch stalowowolskich portalach.Ludzie szukają reproduktorów, oferują kociaki i szczeniaki do sprzedaży.Interweniowałam, dzwoniłam do administratorów, prosiłam w UM o reakcję.Pomagam, jak mogę, ale moje możliwości są ograniczone.krist, odpowiem na pw, ale później, przepraszam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 17, 2012 17:42 Re: Kotki szukają domu.

Przepraszam za zwłokę- moja choroba + choroba kotki to trochę za dużo :(

Odezwały się we mnie ostatnio starobelferskie nawyki ;) jak widać czasem przynoszące efekty.

W trzeciej wiadomości otrzymałam deklarację: "Matki kotków dam do sterylizacji u siebie na wsi. Z tym nie będzie problemu. Czekam tylko, żeby małe jeszcze troszkę podrosły." Trzecia kotka państwa jest wykastrowana. W związku z tym pomogę w ogłaszaniu, jeśli ktoś bliżej mógłby sprawdzić za jakiś czas rozwój sytuacji będzie super. Biorę się za odpowiedź dla pani :)

Ewar, ja widzę różnicę pomiędzy pseudohodowcami (polecam zgłaszanie regularnych do UKS), a rozmnażaczami kundelków i dachowców - czyli postępowaniem, z którym przede wszystkim staram się walczyć.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 24, 2012 1:14 Re: Kotki szukają domu.

Jedna z kotek już ciachnięta albo wkrótce będzie (wet bał się ze względu na upał), 4 kociaki ze starszego miotu w przyszłym tygodniu mają trafić do Krakowa, do DS. O ile dobrze zrozumiałam, jeden kociak zostanie w domu, gdzie się urodził.
Zostaje drugi, trzytygodniowy obecnie miot, wkrótce mam dostać zdjęcia, które wstawię. Na razie szukamy chętnych zaopiekować się kociakami, jak osiągną odpowiedni wiek.

Przywracam namiary na właścicieli, jakby ktoś chciał pomóc ogłaszać albo był zainteresowany maluchem: jowocek@gmail.com , 691446930
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]