Pomoc- co, gdzie, jak?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie paź 21, 2007 17:49 Pomoc- co, gdzie, jak?

Zakladam ten temat, aby rowniez w jakis sposob pomoc. Urzekla mnie postawa ludzi, ktorzy z takim wielkim sercem pomagaja zwierzetom.Wiem , ze najlepsza pomoca jest DT lub DS. Ale moze gdzies tez potrzeba poslan dla zwierzat, miesek, kocow itd. DT pewnie sa to w stanie zapewnic. Ale napewno potrzeba tego w schroniskach. Osoby, ktore wspolpracuja ze schroniskami beda wiedzialy najlepiej. Chcialabym rowniez zalozyc jakos strone po niemiecku, zeby oglaszac kociaki i pieski do adopcji. Ale nie mam zielonego pojecia jak to sie robi. Z jezykiem nie bylo by problemu. Jak przeprowadzic taka adopcje, zorganizowac transport itd. Wiem, ze juz pare takich adopcji przeprowadzono za granice. Moze ktos napisze i podpowie. Moze znajdzie sie ktos kto regularnie jezdzi do Niemiec przez Kassel i odbierze zebrane przeze mnie rzeczy. Mozna wiele zrobic, trzeba tylko tego chciec. Sluze rowniez chetnie pomoca , jezeli trzeba bedzie cos sprawdzic na stronach niemieckich, poszukac czegos. Mam nadzieje, ze rozwinie sie ten watek i bedzie mozna pomoc wielu zwierzaczkom.

beapol177

Od: Pon paź 15, 2007 15:29

Post » Nie paź 21, 2007 18:59

Moze poszukaj niemieckiego forum o zwierzakach? Ale wtedy trzeba by juz proponowac konkretnego zwierzaka chyba. No i na pewno go wysterylizowac przed oddaniem, zaszczepic i nie wiem czy nie trzeba tez zachipowac. A co do transportu to nie wiem.. Przydalby sie ktos, kto czesto jezdzi i moglby zabierac koty.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07