Ten kot powinien byc dla Ciebie najdrozsza rzeczą

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2007 14:07

wychodzi na to że jedno wielkie perfidne oszustwo, film wzruszający, kociak śliczny, te oczy, a w rzeczywistości inny kociak i pewnie powód wydania pilnego też okaże się inny!!!!
Szkoda czarnulka!

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Czw wrz 13, 2007 14:11

Nie wiem czy oszustwo, ja się mocno przejęłam dramatycznym tekstem i zaporponowałam pomoc, na przykład jako DT dla kociąt. No i dostałam odpowiedź że jest już tylko jeden czarny i sytuacja nie wygląda źle. A jest tyle kociąt w dramatycznej sytuacji życiowej że odpuściłam...
Obrazek
Obrazek

neris

Od: Czw lis 16, 2006 10:58

Post » Czw wrz 13, 2007 14:46

no to właśnie o to chodzi, że tu inny kociak, na allegro dramatyczny apel i ten film z kociakiem zostającym na ulicy, a Ty dzwonisz- inny kociak i "nie jest tak źle". A takich jak my jest więcej -myślisz, że tylko my się przejęłyśmy i zaproponowałyśmy pomoc i tymczas!!! :twisted:
A potrzebujacych, głodnych, porzuconych kociaków multum, aż strach niekiedy wchodzic na forum bo nasze domy niedługo zamienimy w prywatne schroniska!

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Nie wrz 16, 2007 23:57

neris pisze:Dziwne... napisałam maila z Allegroi dostałam odpowiedź, ze do adopcji jest tylko czarny kotek. Ten na zdjęciu na pewno nie jest czarny...

Proszę mi wybaczyć, ale gdzie jest napisane o czarnym kotku?

Obrazek

Został mi dokładnie jeden kotek, dokładnie przedstawia go zdjęcie na początku tego tematu, dokładnie tak jak go opisałam: szarawy, z elemantami rudego, bez kreski na nosie. Nie wiem jak można go pomylić z czarnym

czia pisze:wychodzi na to że jedno wielkie perfidne oszustwo, film wzruszający, kociak śliczny, te oczy, a w rzeczywistości inny kociak i pewnie powód wydania pilnego też okaże się inny!!!!
Szkoda czarnulka!

Na szczęście, że znalazły się też i takie osoby, które nie doszukiwały się ukrytego sensu w czymś co tego sensu nie ma.

Obrazek

neris pisze:Nie wiem czy oszustwo, ja się mocno przejęłam dramatycznym tekstem i zaporponowałam pomoc, na przykład jako DT dla kociąt. No i dostałam odpowiedź że jest już tylko jeden czarny i sytuacja nie wygląda źle. A jest tyle kociąt w dramatycznej sytuacji życiowej że odpuściłam...

Tak, racja. Zawsze się znajdzie ktoś, kto ma gorzej, ale jak mówią kąt widzenia zależy od kąta patrzenia. Dom tymczasowy w moim wypadku nie był rozwiązaniem. To pójście na łatwiznę. Nawarzone piwo trzeba wypić.

Kończąc mogę z dumą napisać, że moja aukcja "przygarnij mnie..." zakończyła się powodzeniem. Trwała od 14 lipca do 16 września. Tak, do wczoraj. Udało mi się znaleźć czwartego i ostatniego właściciela. W tym czasie oddałam 4 małe kociaki. Myślicie, że było łatwo? Ogłoszenia w prasie lokalnej, różne fora internetowe, pytanie wszystkich znajomych, aukcję na Allegro. Wiecie ile przez ten czas odebrałam telefonów? Sześć. Dwie osoby się jednak rozmyśliły. A może wiecie ile otrzymałam e-maili? Około pięćdziesiąt, z czego 90% dotyczyły nie kotów, ale żebym poprawiła cenę w aukcji bo "za dużo zer wpisałam" Trzy kotki musiałam dowieźć, zrobiłam w ten sposób prawie 300 km (do Opola 3x)

Agalenora pisze::(

przygarnij-mnie - ja jednak postarałabym się chociażby wysterylizować tę kotkę... zostanie bez opieki

Smutno mi, gdy myślę o niej, o jej kolejnych bezdomnych kociętach.

Przed nami jesień, zima...

Poszłam po rozum do głowy i kotka jest wysterylizowana. Ma też nowy domek. Zgodnie z zasadą: "Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś"

przygarnij-mnie

Od: Wto wrz 11, 2007 21:47

Post » Pon wrz 17, 2007 8:18

jeśli to prawda, a mam nadzieje ze tak jest, to serdecznie gratuluje:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon wrz 17, 2007 15:48

wlasnie szukalem cos na temat tych dziwnych aukcji allegro i trafilem na to forum. Przeczytalem ostatnia wypowiedz i ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo, :ok: brawa za determinacje, nalezy sie duze :piwa:

tomek19-mp

Od: Pon wrz 17, 2007 11:26

Post » Pon wrz 17, 2007 22:45

tomek19-mp pisze:wlasnie szukalem cos na temat tych dziwnych aukcji allegro i trafilem na to forum. Przeczytalem ostatnia wypowiedz i ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo, :ok: brawa za determinacje, nalezy sie duze :piwa:

ja powiem tak: ani brawa, ani nic podobnego się jednak NIE należy. Chyba, że ja (i pewnie nie tylko, sądząc z atmosfery wątku) źle zrozumiałam intencje jego autorki i kocięta nie zostały świadomie sprowadzone na świat...

brawa za kastrację kotki, to jest zawsze dobre i potrzebne, ale NIGDY nie zgodzę się co do tego, że rozmnożenie bezdomnej dachówki dla własnego ego jest dobre.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 19, 2007 12:25

Specjalne podziękowania umieściłam na aukcji:

TUTAJ

przygarnij-mnie

Od: Wto wrz 11, 2007 21:47

[poprzednia]